Jaké cukroví letos pečete?

23
14.12.24 18:53

Cukroví a cukroví..

Jaké cukroví letos pečete? Máte nějaký osvědčený recept, nebo zkoušíte i něco nového? Já mám letos v plánu upéct ty klasiky jako linecké a perníčky, ale přemýšlím, jestli nezkusit něco nového. Máte tipy? :srdce:

Příspěvek upraven 14.12.24 v 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11809
14.12.24 19:08

Máme linecké, vanilkové rohlíčky, perníčky, medové kuličky, vosí hnízda a polomacene tyčky. Víc nemám v plánu. Tohle vím že se sni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10118
14.12.24 19:17

@Vladusxx dvě z toho vůbec nejím…
a většina si bez toho nedovede představit vánoce :lol:. Já zase bez lineckého a vosích hnízd :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
14.12.24 19:19

Já nejím perníčky rohlíčky ani vosí hnízda. Ale kvůli dětem a chlapovi je dělám… :nevim: ti je mají rádi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
14.12.24 19:51

Mam perníčky2 druhy, linecké, rohlíčky 2 druhy, strojkove, čokoládové linecké, pomerančové linecké, vosaky hnědé a bíle, masarykovo, pusinky klasické a vanilkové, kokosky, pak takové baunty a to je asi všechno 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10118
14.12.24 19:57

@Vladusxx já ty první dvě…ale kolegyně mi teď přinesla na zkoušku vanilkové rohlíčky…které se neválely v cukr moučka…
a ty byly výborné. Vypadaly jak dělané ze strojku a tmavší těsto…možná někdo dělá taky…já jako malá milovala bábovku…ale jak ji hostitelka předemnou pocukrovala…moučkovým cukrem…přešla mě chuť :mrgreen:.

Příspěvek upraven 14.12.24 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
14.12.24 20:00

Já jsem letos zkusila 2 nové druhy: crinkles a perníkové kuličky. Oboje velký úspěch a hlavně jednoduché ;) Jinak dělám klasiku, co u nás každoročně frčí: linecké, perníčky, mini laskonky, vosí hnízda, rohlíčky. Se 7 druhy asi končím, i když ještě zvažuju sýrový tyčinky. O ty je z nás taky zájem, každý po tom sladkém rád sáhne po slaném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25079
14.12.24 20:03
@sofiaa20701 píše: Více

Já nic. Rodina mi řekla, že o to nestojí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.24 20:28

Na perníčky a linecké už je pozdě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
14.12.24 20:33

k tebou uvedenému dělám ještě:

• kakaové sádlovky s marmeládou (při cenách másla celkem levné cukroví) :D
  • plněné perníčky s povidly mášené v hořké čokoládě
  • kokosové včelí úly s kokosovým krémem
  • kávové cukroví s kávovým krémem
  • plněné ořechy (kakaové) s krémem z vlašských ořechů
  • crinkles, ale nechala jsem je tam nechtíc déle péct a tak byly křupavější (manžel přesto snědl už skoro všechny, že lepší sušenky nejedl) :D

loni jsem dělal i raw nepečené cukroví a asi nejvíc lahodné byly kuličky z mixované směsi sušeného ovoce obalené v hořkém kakau s perníčkovým kořením…jako fakt zdravá chuťovka a hlavně jednoduché na přípravu

Příspěvek upraven 14.12.24 v 20:35

• Citovat
  • Upravit
leopanda
14.12.24 20:34
@Parfem_z_hadovky píše: Více

proč?

• Citovat
  • Upravit
5098
14.12.24 20:39

U nas o to nikdo extra nestoji. Kvuli detem, aby si nazdobily, a z tradice, delavam plech pernicku. Pernik si dam na Stedry den i rada :) Taky asi udelam kokosove makronky. Na Stedry den delavam i dezert, takze sladkeho je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4477
14.12.24 20:44

Pečeme každoročně s mamkou a to: perníčky, linecké, mandlové vanilkové rohlíčky, ořechové košíčky, něco na způsob tiramisu kuliček, medové trubičky s 2 druhy krému a crinkles.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
14.12.24 21:01

Děláme jen linecké a perníčky kvůli dítěti, baví ho mazat marmeládou a vykrajovat. Jinak na to nejsme, pár kousků si raději necháme udělat:) A po Štědrém dni už to nikdo ani nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí