Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, letíme na svátky do Egypta a chceme si vzít nějaké vlastní cukroví. Nemáte někdo zkušenost, že by byl s podobnou přepravou problém?
A doporučujete vzít na palubu, nebo do kabinového zavazadla?
Předem díky za rady.
Do Egypta nevím, jak to funguje. Ale můj muž teď pravidelně lítá linku Vídeň - Německo. A nemá problémy, aby v kufru měl tam jídlo a i zpět vždy něco vozí dětem. Teď si poveze 25. taky cukroví sebou do práce. Zatím neměl vůbec žádný problém. Jen první kolega měl problém, že mu vytáhli el. cigaretu v kufru a druhému tablet. Měli zprávu, že za poplatek si to mohou vyzvednout na letišti.
Normalne si ho vem na palubu, abys ho mela pod dohledem a nemela z toho haldu drobku. Neni duvod, proc by meli s cukrovim delat problemy. Neni to tekute ani emulze, takze v pohode.
Po Evropě lítám s jídlem všude, ale u Egypta píšou, že se tam jídlo vozit nesmí. Proto se ptám, jestli nemáte zkušenosti… Byla by ho škoda 😁
To by mi taky bylo líto cukroví
, kdyby ho někdo zabavil a vyhodil.
My když jsme se vraceli z Egypta tak v Česku po nás chtěli vyhodit všechno jídlo co jsme dostali z hotelu sebou na svačinu a nesnědli to před odletem. Ale opačně teda nevím. To jsme myslím nic nebaleného sebou neměli.
@Slečna Ferka píše: Více
tak máš tam jasně napsáno, že se to tam nesmí vozit, tak o čem uvažuješ? Maximálně ti to vyhodí, třeba projdeš bez kontroly. Osobně bych to sebou nebrala.
Jídlo běžné vozime na svačinu na dlouhy let a než se ubytujeme a nikdy mi nic nesebrali v Česku 100% v pohodě, z Egypta domu jak kdy, někdy si to chtěli sníst, když máme 4 svačiny z hotelu, rovnou co nechcem prehazim do 1 tašky a dávám automaticky, pak v pohodě.
Do kufru bych to nedala, to dovezes drť ![]()
Užijte si to a závidím ![]()
Příspěvek upraven 22.12.24 v 12:21
@JancaS84 píše: Více
jako po přistání v ČR? ![]()
@Slečna Ferka kabinové a na palubu je to samé, ne?
do Egypta nemám zkušenost, ale jinak beru jídlo všude a nikdy nikde nebyl problém, něco do v odbaveném, jindy na palubu, cukroví bych vzala s sebou. Záleží zda tam dělají po příletu kontroly kabinového, pokud je zákaz tam něco dovážet, třeba v Tunisku ano, jinde jsem se s tím nesetkala.
@Amalthea
Jo v Brně při odchodu s kufrem každýho zastavili a ptali se jestli máme nějakou nedojedenou svačinu z hotelu a že to máme vyhodit. Ale už je to teda víc jak 10 let zpět.
@JancaS84 píše: Více
tyjo a ještě navíc v Brně, kde jsou totální salámisti
to čučím, to musela být nějaká aféra aktuální kolem něčeho zrovna ![]()