Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme kocoura s cukrovkou, pícháme inzulín 2× denně už přes 4 roky… Ze začátku jsme to dodržovali přísně. Pak jsme tak nějak časem polevili. Tzn. Teď to máme nastavené cca po 12h. Ale už si neděláme hlavu s tím, když se to občas nestihne. Nejde tomu úplně podřídit život. Kocour nevypadá, že by se ho to nějak dotýkalo. Když jedeme pryč, musíme mu sehnat hlídání (píchání), což už máme v okolí pořešeno. Ale např. když šlo o jednu injekci a jinak to nešlo, prostě jednou nedostal píchnuto. Čeho se pak spíš bojím je hypoglykémie když by nedostal nažrat. Má totiž pořád hlad a dostává jídlo dávkované. Ale zatím jsme se s hypoglykémií nepotkali.
Ze začátku to vypadá náročně. Děsili jsme se toho, živě si to pamatuji. Nejhorší bylo měřit ten cukr z ouška, že začátku než se nastavily dávky. Ale za ty roky jsme najeli na režim, který nám už ani nepřijde. A kocour nám to vrací svoji vděčnosti ![]()
@Verun777 moc Vám děkuji ![]()
Zatím si to vůbec neumím představit, budeme to muset nějak zvládnout.
Taky jsme si to neuměli doma představit. Ale nebojte, vše se zvládne. Na začátku se to zdá horší, než to pak po zaběhnutí je. A ten kočičí parťák za to stojí.
Kdybyste potřebovala, klidně napište SZ ![]()
@Verun777 jste moc hodná, děkuji, my bydlíme na opačném konci prahy než rodina, děsím se třeba toho, že odněkud pojedeme, nestihneme se vrátit včas a třeba o 3 hodiny se zdržíme… věřím, že jak říkáte, se to zaběhne, ale teď…..
Jak jsem psala, když to je jednou za čas, jednu rozhozenou injekci až tak neřešíme. I ty 3h se staly. Nebo jsme ji třeba vynechali úplně. Jde o to aby byla kočička již jinak zdravotně ok, stabilizovaná (na začátku bych si to nedovolila). Tak ten výkyv jedné injekce se tak výrazně neprojeví. Alespoň u našeho kocoura ne. Beru to jako u lidských diabetiků. Je důležité to správně dávkovat i s jídlem. Není to jen o tom rozestupu 12h.
Jinak my kocoura vozili k tchánovcům - víkendy, dovolené, kteří byli svolni se postarat. Někdy jel dokonce s námi, naučil se díky tomu jednou za čas cestovat (třeba k babičce jel s námi). A když jsme se sešli na volno s tchánovcema, našla jsem hodnou paní v sousedství, již jsme se tedy znali dříve, co mi ho chodí krmit a píchat.
Existuje nový lék Senvelgo, podává se orálně 1× denně. Zeptej se doktora, jestli by byl vhodný.
Dobrý den, kočičce byla zjištěna cukrovka, píchám 2× denně inzulín. Máte někdo taky kočku s cukrovkou? Vím, že dávkování má být cca po 12ti hodinách, ale na přesno se mi to absolutně nedaří, než se dostanu s dětmi přes celé město domů, někdy přojdeme ve 4, jindy v 6, po práci a kroužcích. Manžel je v práci uplně do večera a nikdo v tomto zaskočit nemůže. Jak toto řešíte? Nebo když jedete pryč? Děkuji