Čůrá na povel, ale sám neřekne

2969
4.5.13 21:10

Čůrá na povel,ale sám neřekne

Ahojky,
malýmu je 2a3/4 a před třema týdnama jsme začali zkoušet nočník. Ze začátku to byl opravdu boj, vůbec netušil co po něm chci, nechtěl sedět. Pak se každovečerně vyčůral ve sprše na zem. Za pár dní mu nevadil ani přistavený nočník a po pár dnech čůral několikrát denně do nočníku, vždy ve stoje. Nosí Anavy treninkové plenky, u kterých je výhoda rychlého stáhnutí. Nyní jsme ve fázi, kdy se vyčůrá na povel, jenže sám si nikdy neřekne. Pokud já nepohlídám interval cca půl až 3/4 hodinový, tak plenka je vždy lehce počůraná. Když řeknu, tak se vyčůrá, ikdyž je počůraný. Vyloženě zatlačí a udělá čůrek, někdy jen pár kapek, ale udělá. Jenže máme problém v tom, že sám si prostě neřekne. Občas je durch i přes kalhoty a když mu řeknu, proč mi neřekl, připadá mi, že mě ani nevnímá. Ještě nemluví, jen slabiky a výrazy u kterých by byl potřeba překladatel :roll:.
Potřebuji poradit, jak docílit toho, aby si sám řekl. Vím, že to je vlastně to konečné na co čeká plno maminek, ale už mě to nebaví. Nemám na to sebrat mu plenky, protože nechci mít sečůraný celý byt. Přebaluji ho někdy i 6× denně, protože bobek jde aut.do kalhot. Díky za případnou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
726
4.5.13 21:16

No tak hlavně se s nočníkem začíná asi v půl až 3/4 roce a ve věku tvého dítěte
by měl vydržet přes den bez plenky, takže mnoho trpělivosti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
4.5.13 21:22

Tak on je nedonošený a seděl až ve 12 měs, takže těžko posazovat nesedící dítě. Na nočníku seděl samo dříve, ale dril jako takový máme až teď.

Příspěvek upraven 04.05.13 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
4.5.13 21:23
@chozin píše:
by měl vydržet přes den bez plenky, takže mnoho trpělivosti :pankac:
Říká kdo že se má začínat do roka??? 8o. Já začala u obou před rokem a půl a oba to pochopili tedy velice rychle, ale každé dítě je jiné. Je pravda, že skoro na třech letech mi to přijde asi taky docela pozdě… Ono asi nezbyde nic jiného než plenu sundat a zkouše prostě naostro. Možná pak to dítě více „kopne“, když bude mít mokro v kalhotách
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
4.5.13 21:23

@chozin No můj syn je na bezplenkovce, takže čůrá a kaká na nočník od tří měsíců, ale že se začíná v půl až 3/4 roce je docela hloupost, je to ještě příliš brzo.
@1024 Vydrž do léta a nech co nejvíce nahatého, ať si uvědomí souvislost chtěním a čuráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
4.5.13 21:25

@Misula.vdf Náš je právě nechápavý ve vše, kamarádky holčička, která je stejně jako on se sama obouvá, obléká…My jen chodíme po doktorech a pokaždé odneseme diagnozu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
4.5.13 21:25
@chozin píše:
by měl vydržet přes den bez plenky, takže mnoho trpělivosti :pankac:
:zed: :zed: :zed: :roll: :roll: :roll:

@1024 Ahoj, já tě chápu mám doma to samé a z dovolením si počkám s tebou na rady. Náš taky ještě nemluví a když mu něco říkám tak na mě kašle :lol: :zed: Na nočník si sedne a sedí, ale podle mě ani nechápe co po něm chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
4.5.13 21:26

@1024 No já si právě ten dům nechala cca týden počurávat, protože drahá se k nočníku ani nepřiblížila, netušila co s tím, natož aby si na něj sedla a něco do něj udělala. Plínu jsem jí nedala, dlouze a důrazně vysvětlila, že to poteče do kaťat a bot.. A taky teklo. A když teklo, vytáhla jsem nočník a opět vysvětlovala. Za týden už to udržela pár vteřin a u toho dupala:), další týden ječela že čúúúúat a po těch 4měsících si řiká i když má plínu(bohužel řve čůáák :oops: :oops: )( +řešim, že se bez nočníku nevyčurá :zed: ) Držim pěsti!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.5.13 21:26

Musíš počkat, nejdřív musíš za něj myslet ty, až si ten návyk upevní, tak s tím začne sám. Prvorozený začal v 16m, kdy samozřejmě neuměl ani slovo a po nějaké době to vyřešil tak, že si ten nočník zkrátka přinesl a já věděla, že potřebuje. Taky jsem komentovala, že udělal čššš a postupně se ten zvuk naučil říkat.
Druhorozený začla před třemi dny a od začátku si chodí naprosto sám, když ho posadím, tak ječí, takže chodí s holým zadkem a chodí si podle sebe.
Každý dítě je jiný, každé to řeší jinak, takže trpělivost, ono to přijde stejně jako to přišlo s tím, že se do něj vůbec vyčurá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
4.5.13 21:28

@Rézi Jak bylo před pár dny teplo, tak běhal jen v kraťasech bez pleny a zaléval kytičky, ale taky jen na povel. Soused, též stejně starý, už plenky nemá, ale sám si malej řekne málokdy, taky to musí honit rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
4.5.13 21:29

@chozin nechápu jak někdo takhle malinký miminka v pul roce cpou na nočník. Vždyt ty děti vubec neví co se po nich chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
4.5.13 21:31

@Bisu To jsem měla u dcery, ta venku nikdy nic neudělala. Měla a má držáky. Teď je jí 9 a je to párkrát kdy jsme venku v nák. centru byly na WC, ale na kytičky nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
4.5.13 21:32

@1024
Tak mu ty plíny seber i tréninkový a hlídej ten interval…půl hoďky/hodinku nebo já nevim jak to máš vysledovaný…Jsi se do toho pustila tak už vydrž a nepolevuj…i roční období ti hraje do karet…Aby si sám řikal to chce asi ve vašem případě čas delší než tři týdny, když ještě moc nemluví…
Si vymysli nějakej signál/slovo, co se mu dobře řiká a rozumíš mu když ho bude řikat a opakuj to do zblbnutí vždycky když bude sedět a čůrat na nočníku, venku, do sprchy atd. i když ti počůrá gatě tak mu to říkej, že udělal čury nebo já nevim co si pak vymyslíte to je na tobě…A vysazuj a opakuj to slovo…Nevim..s takhle starym dítětem zkušenosti nemám, ale mělo by to fungovat…chce to trpělivost a nechtít po něm všechno hned…a přežít i počůranou podlahu…nebo buďte co nejvíc venku a tam je to jedno..převlíkneš gatě a jede se dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.5.13 21:34

@chozin nechybí ti tam slovíčko rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
4.5.13 21:35

Ahoj,
a já ti poradím netlačit na pilu.
(zkušennost s nejstarší dcerou mě přesvědčila, že mám být trpělivá a počkat na vhodný dítětem samotným určený čas.
Vyplatilo se mi to. Druhá dcerka byla bez plen přes den v těch 2a půl, na noc asi o měsíc poději. Třetí dcerka si v plínkách stál ještě hoví má právě 27 měsíců.)
Netlač na pilu a s trpělivostí vyčkávej :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure