Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@1024 píše:
@Misula.vdf Neuroložka je zatím spokojená, na vše má prý právo vzhl.,že byl nedonošený, jdeme na foniatrii a byli jsme na EEG mozku, které je vypadá v pořádku. Má špatnou štítnici, bude brát prášek a děláme testy na celiakii-má dcera, půjdeme na testy na růstový hormom. Čekají nás nejspíš brýlky na tupozrakost, ikdyž se mu dioptrie zatím vynulovaly. Takže je pořád plno běhání
Určitě vše zvládnete, na vše má čas, tak i na ten nočník přijde časem sám…držím palce, aby všechna další vyšetření byla OK. ![]()
@chozin běž se vyplakat, ale sama nad sebou. Asi nemáš náladu nebo nevím ale nemusíš tady urážet.
@Tuco píše:
Já teď půlročáka začala nosit v ergu a vydrží i dvě až tři hodiny v té vertikální pozici bez čůrání…dvakrát jsem už prubla vyrazit ven bez plíny a zkusit ho dát vyčůrat na trávu…kaká už jen jednou denně do kýble..i ty čůrací intervaly se začínají postupně prodlužovat a je toho větší množství…no jsem na to zvědavá jak se ta bezplenkovka osvědčí v praxi:)
Ja cetla, ze noseny deti to tak maji…ono je to od pradavna, deti necuraly na toho, kdo je nesl. U nas to bylo stejny, jen jsem teda plenkovala ![]()
@1024 píše:
@Misula.vdf Neuroložka je zatím spokojená, na vše má prý právo vzhl.,že byl nedonošený, jdeme na foniatrii a byli jsme na EEG mozku, které je vypadá v pořádku. Má špatnou štítnici, bude brát prášek a děláme testy na celiakii-má dcera, půjdeme na testy na růstový hormom. Čekají nás nejspíš brýlky na tupozrakost, ikdyž se mu dioptrie zatím vynulovaly. Takže je pořád plno běhání
Podle toho všeho si myslím, že malý prostě na řadu věcí přijde později. Má na to nárok. A myslíš, že je mu to jedno nebo tomu prostě nerozumí. Ono to je také zásadní, některé děti prostě na nočník nechtějí, bojkotují to a některé to nechápou. Podle toho bych jednala. Pokud neví která bije, šla bych na to opravdu pomaličku, pokud jde jen o jakýsi vzdor, lenost byla bych důslednější. Každopádně vám přeju, ať je malý především co nejvíce zdravý, ostatní je druhořadé ![]()
@Misula.vdf píše:
Podle toho všeho si myslím, že malý prostě na řadu věcí přijde později. Má na to nárok. A myslíš, že je mu to jedno nebo tomu prostě nerozumí. Ono to je také zásadní, některé děti prostě na nočník nechtějí, bojkotují to a některé to nechápou. Podle toho bych jednala. Pokud neví která bije, šla bych na to opravdu pomaličku, pokud jde jen o jakýsi vzdor, lenost byla bych důslednější. Každopádně vám přeju, ať je malý především co nejvíce zdravý, ostatní je druhořadé
Taky to tak vidim.
@lynč píše:
@chozin nechápu jak někdo takhle malinký miminka v pul roce cpou na nočník. Vždyt ty děti vubec neví co se po nich chce
Miminko vysazuji (ne posazuji, ale držím v klubíčku) nad „nočník“ (misku/umyvadlo/záchod/trávník/nočník) od 1 týdne věku. Naprosto přesně ví, co se děje, dává mi najevo, že se jí chce. Ano, od jednoho týdne věku (dřív jsem to nezkusila). Není to 100%, ale jsem spokojená a hlavně mimi je spokojené. Zatím má 9 měsíců a nevím, co to je opruzený zadeček (za to je asi mimi hodně vděčné).
Díky skoro všem za podporu
. Také nepochopím, jak může někdo být takhle zlý. Myslet si můžu cokoliv, ale napsat, to už je silný kafe, zvl. u zdraví dítěte. V po jsem měla dlouhý hovor s endokrinoložkou a ta mi řekla, že ještě můžeme být rádi, že má jen takto banální nemoci, na které je lék…Když vidí ty opravdu nemocné děti nejen na jejím odd. tak je ji smutno
Tak to že nemluví, neznamená, že si nebude umět říct
.Víš co, hlavu vzhůru, počůraný byt budeš mít max. 3 dny, a určitě né celý
. Plínu mu zeber, a vydrž. On to pochopí, ale musíš se i ty obrnit trpělivostí. On na to odplenkování připravený dle věku bude, teď se na to připrav i ty.Ono to tak strašné nebude.Dle mě je pohodlný právě kvůli tomu, že ho plete, že má tu plínu.
@1024 no já si vždycky říkám, já je to u těch chytraček doopravdy.. Hádám, že téhle se počůráva ještě ve škole! Vám držím palce ![]()
@chozin A ty si jdi léčit komlexy někam do jiných diskuzí nejlépe o Sebeovládání, či Realizace mého horšího já na netu ![]()
Příspěvek upraven 04.05.13 v 22:18
@Lizaveta píše:
Miminko vysazuji (ne posazuji, ale držím v klubíčku) nad „nočník“ (misku/umyvadlo/záchod/trávník/nočník) od 1 týdne věku. Naprosto přesně ví, co se děje, dává mi najevo, že se jí chce. Ano, od jednoho týdne věku (dřív jsem to nezkusila). Není to 100%, ale jsem spokojená a hlavně mimi je spokojené. Zatím má 9 měsíců a nevím, co to je opruzený zadeček (za to je asi mimi hodně vděčné).
To je prave ta bezplenkovka, pokud se ale plenkuje, zacina se s timhle od nuly pozdeji. Starsi deti uz pak bohuzel moc nevi, co se deje ![]()
@1024 Hlavně ať to dobře dopadne!! A dětská lékařka mé dcery, poměrně dost přísná, tvrdí, že děti mají nárok na plenu 3roky/5let(3 na den, 5 v noci). Mám od mala záněty moč. cest, byla jsem rarita, že jsem se počurávala ještě ve školce a v první třídě v noci. Pak na to teda přišli až při silném zánětu, ale mamina si taky poslechla..
![]()
@1024 A zkousela jsi i nejakou motivaci? Samolepky treba? To by taky mohlo pomoct. U posledniho jsem mela pak ty mrnavy mrchy vsude, zaslapany do koberce…
![]()
Zítra hlídá manžel, ale v pondělí navařím ať se ničím nerozptyluju, seberu plenky a pak sem napíšu, jak to dopadlo ![]()
@dada1511 píše:
Tak to že nemluví, neznamená, že si nebude umět říct.Víš co, hlavu vzhůru, počůraný byt budeš mít max. 3 dny, a určitě né celý
. Plínu mu zeber, a vydrž. On to pochopí, ale musíš se i ty obrnit trpělivostí. On na to odplenkování připravený dle věku bude, teď se na to připrav i ty.Ono to tak strašné nebude.Dle mě je pohodlný právě kvůli tomu, že ho plete, že má tu plínu.