Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky školáků, jak je to s cvičebním úborem v dnešní době? Vyžaduje se nějaký standard jako za našich mladých let (trenky a bílé triko s krátkým rukávem, jarmilky) nebo je zcela v kompetenci rodičů, jaký oděv dítku do tělocviku dají? Na třídní schůzce mi to určitě sdělí, ale ráda bych si předem zjistila, co očekávat
Díky za odpovědi..
Tak u nás je to nějaké tričko, kraťasy, tepláky a boty do tělocvičny tzn.sálovky, které mají světlou podrážku a nedělají na parketách tělocvičen čáry. Žádné předepsané úbory už nejsou, záleží na konkrétní škole, jaké má zázemí, sportovní halu, hřiště…M
Jojo, hlavně ty boty. A holky vlasy do culíku! Takže gumičku, naše třídní měla pro případ opomenutí hromadu nějakých hnusných erárních, které mě děsily natolik, že jsem tu svou raděj nikdy nezapomněla a v pytlíku nosila nejmíň dvě náhradní ![]()
ahojky, předepsané úbory už nejsou, náš malý teď půjde do druhé třídy, má na cvičení tepláky a tričko, kecky, jak psali holky, hlavně světlá podrážka a nejlépe na suchý zip, aby neměl potíže se zavazováním. měl ho stále v šatně ve skříňce, jen na konci týdne jsem ho vzala domů vyprat nebo dala čistý, někdy až za čtrnáct dní.
Kdepak, stejnokroje už skončily. Musí mít tričko, kraťasy, bundu, tepláky a tenisky (dcera tedy musela mít zvlášť do tělocvičny a zvlášť na hřiště). Barvičky si můžeš zvolit sama ![]()
Závidím vám. Mám dvojčata, která nyní nastoupily na střední školu a ta po nich požaduje ty původní cvičební úbory jako za totality. Jelikož už se nevyrábějí a mám kluka a holku, dovedete si představit, co je to za problém. Prosím o radu.