Cvičení spojené s meditací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Cvičení spojené s meditací
Ahoj všem 🌸
už delší dobu si pohrávám s myšlenkou otevřít v Praze (případně později i jinde) studio, které propojí pohyb, klid a komunitu.
Představte si prostor v japonském stylu – minimalistický, klidný, harmonický, kde si přijdete zacvičit skupinové, dynamické lekce (např. pilates, funkční trénink, bodypump, atd.), ale lekce nekončí tak úplně tradičně, jk jste možná zvyklé.
Po cvičení by následovala 10-20 minutová vedená meditace nebo dechová technika pro zklidnění mysli, a nakonec malý ceremoniál s matchou nebo kávou – možnost chvíli posedět, popovídat si, nebo jen být.
Vnímám, že svět je hrozně zrychlený a spousta lidí je v permanentním stresu.
Tahle myšlenka pro mě představuje místo, kde člověk nejen „spálí kalorie“, ale i znovu načerpá energii – fyzicky i psychicky.
Ráda bych teď zjistila váš názor – zaujala by vás taková služba? 👉 Přijali byste koncept, kde se propojuje fitness a mindfulness? 👉 Co by pro vás bylo nejdůležitější (typ lekcí, atmosféra, komunita, cena…)? 👉 A co by vás případně odradilo?
Díky moc všem, kdo se zapojí do diskuze – každý názor mi teď moc pomůže 💚
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, určitě super nápad, dnešní doba je hrůza. Já chodila na jogu, kde jsme začali dýchacím cvičením, protahováním, potom jóga a na závěr meditace 10min. úžasné to bylo. Mrzi mě, že už nemůžu chodit, protože slečna to dělá v malém městečku, kde není o to tolik zájem a už to dělá jen ve čtvrtky, dříve 2× týdně, 2 skupinky. Já ve čtvrtek mám jazykovku. Mooc mě to bavilo. A v japonskem stylu wau. Platila jsem 150.-za 90min, ale ona to měla u mamky v podkroví, takže neřešila nájem. Dala bych za to 200.- hodina max. V Praze jsou asi jiné ceny ale ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro me by to nebylo - pokud jsem rozehrata a plna energie po cviceni, nechtelo by se mi se uzemnit meditaci, vysedavanim a vykecavanim. Navic socialnich interakci mam dost v beznem zivote, takze cviceni mam jako chvili pro sebe, kdy s nikym komunikovat nemusim - pokud jdu na nejakou vedenou hodinu, po skonceni velice rychle mizim, at mam pokoj
Psychicky si nejlip odpocinu sama a klidne si k tomu uvarim i dobry caj. Nicmene verim, ze tvuj koncept by si priznivce nasel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodívala jsem na jógu při svíčkách, kde byla na závěr i relaxace. Bylo to fajn, ale nedovedu si představit nějakou větší aktivitu a pak meditaci. A dát si potom kafe, je za mě vrchol barbarství.
A určitě bych takovou aktivitu vyhledávala večer, jako zklidnění po celém dni. Během dne ne.
- Citovat
- Upravit
Já to rychle prolitla.. Spálit kalorie, pak meditace, to asi ne, pravda, to by mě nezaujalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to super nápad, určitě bychom to každý potřeboval, zastavit a zpomalit. Jenom nevím, cvičení a pak meditace ok, ale potom to povídání u kávy nebo čaje, si nejsem úplně jistá, aby právě toto někoho neodradilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit