Cviky na bolest ramene u dětí

109
18.1.23 11:23

Cviky na bolest ramene u dětí.

Prosím jaké cviky na bolavé rameno?
Dceru začalo bolet a k doktorovi jdeme až za 2měsíce tak zatím by cvičila. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
18.1.23 11:33

Tak jako bez porozumění příčině bolesti opravdu necvič podle intenretu. Je to bolest svaůl a nebo kloubů? Jak dlouho to trvá, z čeho to zvniklo? Přetěžuje to rameno špatným nošením tašky? Je to důsedek přetěžování ve sportu?

Zatím to mazej něčím protizánětlivým, rameno nezatěžujte a udržujte v teple.

A hlavně- proč proboha nejzajdeš normálně za praktikem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
18.1.23 11:45
M
@Ou píše:
Tak jako bez porozumění příčině bolesti opravdu necvič podle intenretu. Je to bolest svaůl a nebo kloubů? Jak dlouho to trvá, z čeho to zvniklo? Přetěžuje to rameno špatným nošením tašky? Je to důsedek přetěžování ve sportu?

Zatím to mazej něčím protizánětlivým, rameno nezatěžujte a udržujte v teple.

A hlavně- proč proboha nejzajdeš normálně za praktikem?

Ale my už u praktika byli jsme objednaný k ortopedovi tak jsem chtěla jen cviky
A rameno ji bolí celé jak má dítě poznat že je to sval nebo kloub..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.1.23 12:19
@lavalava píše:
MAle my už u praktika byli jsme objednaný k ortopedovi tak jsem chtěla jen cviky

no tak právě proto to maž a šetři a necvič podle rad z internetu. On ti pediar dal podobná doporučení, ale né, internet je chytřejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24178
18.1.23 12:21
@lavalava píše:
MAle my už u praktika byli jsme objednaný k ortopedovi tak jsem chtěla jen cviky

Nejsem lékař, ale pokud ji bolí, tak bych ho nijak nezatezovala. Mazala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
18.1.23 12:22
@Ou píše:
no tak právě proto to maž a šetři a necvič podle rad z internetu. On ti pediar dal podobná doporučení, ale né, internet je chytřejší…

Nějaká chytrá jste ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
18.1.23 12:23
@elen-ka píše:
Nejsem lékař, ale pokud ji bolí, tak bych ho nijak nezatezovala. Mazala bych.

Bez zátěže to nejde musí nosit do škole tašku. A mazat čím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.1.23 12:42
@lavalava píše:
Bez zátěže to nejde musí nosit do škole tašku. A mazat čím?

Nemusí, můžete domluvit s učitelkou že si bude nechávat věci ve škole ze zdraovtnáích důvodů a nosit maximálně sešity.

A proboha zavolej tomu pediatrovi a na ty věci se vyptej. Pokud nemáš základní představu, tak opravdu neleč svoje dítě podle rad z interentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
18.1.23 12:55
@Ou píše:
Nemusí, můžete domluvit s učitelkou že si bude nechávat věci ve škole ze zdraovtnáích důvodů a nosit maximálně sešity.

A proboha zavolej tomu pediatrovi a na ty věci se vyptej. Pokud nemáš základní představu, tak opravdu neleč svoje dítě podle rad z interentu. [/citac

Sešity?
A jak by se asi učila a dělala ůkoly?
Vy žijete asi ve snu a nebo nemáte děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
18.1.23 12:58
@Ou píše:
Nemusí, můžete domluvit s učitelkou že si bude nechávat věci ve škole ze zdraovtnáích důvodů a nosit maximálně sešity.A proboha zavolej tomu pediatrovi a na ty věci se vyptej. Pokud nemáš základní představu, tak opravdu neleč svoje dítě podle rad z interentu.

Já neléčím své dítě podle rad z internetu jen si myslím že nějaké cviky ji nemůžou ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
18.1.23 13:42
@lavalava píše:

Měla jsem bolesti ramene a to, co mi to nejvíc zhoršovalo, bylo nošení batohu.
Doporučuji objednat se jako samoplátce k fyzioterapeutovi, určitě se nějaký termín dřív jak za 2 měsíce najde. Ten by měl rozpoznat příčinu bolesti a příp. doporučit cviky.

• Citovat
  • Upravit
pet p
18.1.23 13:46

@lavalava Ono je to těžké radit cviky na rameno. Protože záleží na příčině té bolesti. Může to být např. z přetíženého trapézu, může to jít např. od zablokovaného 2-3 žebra, může to jít od lopatek, mohla si tam taky něco natáhnout prudkým pohybem atd. A v každém z těch případů budou ty cviky jiné - od protažení hrudní páteře přes zvýšení pohyblivosti lopatek až třeba po korekci nesprávného stoje/sedu (to je typické pro ten přetížený trapéz).

• Citovat
  • Upravit
109
18.1.23 13:55
@pet p píše:
@lavalava Ono je to těžké radit cviky na rameno. Protože záleží na příčině té bolesti. Může to být např. z přetíženého trapézu, může to jít např. od zablokovaného 2-3 žebra, může to jít od lopatek, mohla si tam taky něco natáhnout prudkým pohybem atd. A v každém z těch případů budou ty cviky jiné - od protažení hrudní páteře přes zvýšení pohyblivosti lopatek až třeba po korekci nesprávného stoje/sedu (to je typické pro ten přetížený trapéz).

Dobře děkuji tak jen namažeme a počkáme k doktorovi. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24178
18.1.23 15:32
@lavalava píše:

Chápu, ze běžný provoz je již zátěž, já tím primárně myslela sport, i z TV bych ji omluvila. Mazala bych nějakým voltarenem, olfenem nebo něčím podobným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
18.1.23 16:16
@lavalava píše:
Já neléčím své dítě podle rad z internetu jen si myslím že nějaké cviky ji nemůžou ublížit.

Všechny cviky se musí dělat SPRÁVNĚ a mít nějaký ÚČEL. A to s prominutím laik neposoudí.
Ať pediatr vypíše žádanku na rehabilitaci. Stejně bude trvat tak měsíc, než vás vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí