Co teď lita za virózu?

1122
17.1.23 14:52

Co ted lita za virozu?

Ahoj, dcera ma uz 4 dny ctyricitky horecky, krome ucpaneho nosu se nic zatim nepridalo. Par dni zpatky jsem tu zaznamenala, ze ted neco takoveho lita. Muze to byt chripka, ale nic ji neboli, horecky dobre reaguji na leky, ale pak to zas vyleze po par hodinach. Nemeli jste to ted nekdo doma? Jak dlouho to trvalo? U dr. jsme byli vcera a pujdem koncem tydne znova pokud to neprejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
17.1.23 14:54

Máme to doma teď. Horečky 4 dny, šly špatně srazit. Včera u dr crp po 3 dnech horecek bylo 9, prý má chřipku. Dvě noci za sebou se hodně potil. Dnes se přidal Suchy kašel a škrábání v krku, takže silné doufám, že to nebude laryngitida jako minule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
17.1.23 15:01

@atominnka To mi poceni mame taky, ze prevlekame pyzamko. Takze u Vas horecky po 4 dnech skoncily a zacal krk nebo jste taky jak my 4. den a porad horeckuje? Dceri to lekama srazim uplne na 37 (klidne bych to nechala na 38, ale nejde to jaksi ovlivnit). Par hodin teplotu nema a pak behem par minut jde z 37 na 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
17.1.23 15:01

Chřipka nebo RSV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.1.23 15:05
@Grety píše:
@atominnka To mi poceni mame taky, ze prevlekame pyzamko. Takze u Vas horecky po 4 dnech skoncily a zacal krk nebo jste taky jak my 4. den a porad horeckuje? Dceri to lekama srazim uplne na 37 (klidne bych to nechala na 38, ale nejde to jaksi ovlivnit). Par hodin teplotu nema a pak behem par minut jde z 37 na píše: Více

Tak malýmu to srazit dobře nešlo, byla jsem ráda za těch 38.. Teď už je bez horecek, naštěstí. Ale je ještě unavený, má dva opary a rty rozpraskane i přes časté mazání.. Říkala nám dr, že teď je toho strašně moc. Viroz, chripek, angin.. Hodně se marodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
17.1.23 15:10

My to měli přes vánoce, je nás doma pět, takže poslední syn ještě první týden v lednu, než jsme se všichni vystřídali. A každý to měl jinak. Někdo 3 dny horečky, někdo dva, někdo vůbec, jen zvýšená teplota. Ale přejde to určitě, prášky zabiraly a každý byl do 4 dnů ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
17.1.23 15:10

@Grety chripka, RSV nebo covid, testovat je zbytecne, hodne pit. V Nemecku tahle vlna uz probehla, meli jsme to taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
17.1.23 15:14
@Grety píše:
Ahoj, dcera ma uz 4 dny ctyricitky horecky, krome ucpaneho nosu se nic zatim nepridalo. Par dni zpatky jsem tu zaznamenala, ze ted neco takoveho lita. Muze to byt chripka, ale nic ji neboli, horecky dobre reaguji na leky, ale pak to zas vyleze po par hodinach. Nemeli jste to ted nekdo doma? Jak dlouho to trvalo? U dr. jsme byli vcera a pujdem koncem tydne znova pokud to neprejde

Na Vánoce děti lehly a ležely (pak i já) sedm dní v tahu! nikdy jsem děti neviděla ležet víc jek jeden den - teď sedm :roll: kdy teplota neklesla pod 38st. Léky to srazily jen dočasně na hoďku, dvě. Z teploty se přidalo zvrace, noční halucinace…trošku rýma jen u mě, jinak nic.
:nevim: asi chřipka, nevím, neřeším, od doby covidu nepátrám po názvu nemoci, jen se snažíme přežít :lol: a ted to byla fakt síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
17.1.23 15:22

Taky se přidávám do klubu. Dcera 4 roky pátek a sobota vysoké horečky, bolest břicha, zvracení. V neděli už jen zvýšená, v pondělí nic. Jen se přidal kašel a rýma a když jsem si myslela, že to máme za sebou tak dnes ráno zas 39 :roll:. Nejhorší je, že už tak hubený dítě ty čtyři dny sní tak dvě sousta denně, i pití je problém, ale to už do ní nějak dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
17.1.23 15:28

Také se přidávám: přes svátky celá rodina teplota kolem 39-40st (4 dny a nešla srazit), velké pocení, slabost, bolest kloubů a svalů. Já a manžel později obrovský kašel, dcera ne - ale pro změnu mega rýmu. Manžel s dcerou měli lékařský potvrzenou chřipku, já jí měla samozřejmě pravděpodobně taky, ale nikam jsem nešla, neměla jsem na to sílu :lol:
No, takhle zle nám dlouho nebylo a vzpamatováváme se z toho ještě teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
17.1.23 15:31

Jojo me taky spis nez nazev zajima jak dlouho to trvalo..covid nema, na chripku je ockovana, ale klidne to muze byt i pres ocko. Naposledy mela tak vysoke horecky pri seste nemoci, ale ty nesly skoro srazit. Tohle prave srazit jde treba na 4-6h podle pouziteho leku. Paralen vydrzi kratsi dobu. Ostatni jsme doma zatim ok, ale mam jeste pulrocniho syna co ma zanet prudusek, antibiotika a prednison a tak nejak bych radeji vedela s cim mame tu cest tentokrat (syn je nemocny delsi dobu a je jiste ze maji oba neco jineho)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
17.1.23 15:47

Měli jsem kolem vánoc a u nás 4 dny horečky, pak se přidala rýma, jinak nic. U dcery trošku lepší, u syna jsem hlídali hodiny, kdy může dostat znova prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
17.1.23 15:50

My se zatím držíme, jen mladší syn teď kašel jak tuber a rýma, zatím bez teplot, já pálení v krku, rýma, únava a lehká bolest hlavy, bez teplot. Snad už se to nerozjede víc :roll: starší syn měl, září, říjen, listopad, prosinec streptokoka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
17.1.23 15:51

Syn od kolegyne minuly tyden boleni v krku, ted ma ctyricitky a atb. CRP nad 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
17.1.23 15:54

Dcera v neděli horečky, v pondělí lepsi. Bolest hlavy a velká únava. Dnes už jen obrovská rýma a kašel. Ale už se cítí mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí