Cviky na ptačí hrudník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anet18
27.9.24 13:04

Cviky na ptačí hrudník

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda tady někdo máte zkušenost s Ptačím hrudníkem. Dcera (15 let) má totiž pravou stranu hrudní kosti vystouplou cca 1 cm od té levé. A chtěla bych se Vás zeptat, jestli nevíte, co by jí na to pomohlo, pokud nějaké cviky, tak bych ráda věděla jaké. Taky dodávám, že dcera je dost hubená, tak jestli se jí to nesrovná, když trochu přibere. Já jsem četla, že se to řeší i operativně, ale dcera má z operací hrůzu. (A já bych byla taky radši, kdyby se to řešilo spíš nějakou rehabilitací.)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1188
27.9.24 13:26

Myslím si, ze tento problém by měl byt řešen ve spolupráci pediatra a fyzioterapeuta. Není to podle me jen kosmetický problém. Vim ze se to jeden čas řešilo pomoci ortopedickeho korzetu (spolužák na ZŠ). Jestli se to tak řeší i dnes nevim.
A urcite je vhodne plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anet18
27.9.24 13:30

Děkuji za odpověď, já s dcerou samozřejmě zajdu k obvodní a zeptám se jí, jestli by dceři nenapsala žádanku na nějaké ty rehabilitace.

• Citovat
  • Upravit
3221
27.9.24 13:40

Poznam iba teoreticky tak ber s rezervou.

Zalezi od konkretneho pripadu, ak neposobuje zdravotne obtiaze (ztazene dychanie, nemoznost vssieho fyzickeho vykonu…) tak by som bol asi konzervativny a nechal to vlastnemu osudu. Iba by som strazil spravne drzanie tela, pretoze to sa casto objavuje ako ‚pridruzeny‘ problem.

Ak sa sposobuje zdravotne obtize tak mozes cvicit/rehabilitovat/masirovat ako o zivot, ale kost je kost a jediny sposob ako s nou pohnut je operacia. Ked ju nechas zarast tukom tak mozno opticky to bude vyzerat lepsie, ale zdravotny problem tym iba zhorsis.

Nicmene za plavanie sa prihovaram aj ja, pretoze to pomaha pri zlom drzani tela ktore vtaci hrudnik casto sprevadza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anet18
27.9.24 13:59

@IcePlanet7 Děkuji za odpověď. Dceři to žádné potíže s dýcháním nezpůsobuje. Já jsem tady jenom zapomněla zmínit, že dcera má lehkou kyfózu, tak jestli by to nemohlo být s tím spojené. Obvodní to, že má dcera lehkou kyfózu ví, sama mi to říkala, když jsme tam byly před rokem, ale rehabilitace jí nenapsala, tak tam přece jenom za ní s dcerou zajdu ať jí napíše tu žádanku na ty rehabilitace. A uvidíme, jak to půjde dál.

• Citovat
  • Upravit
3221
27.9.24 14:18

Kyfoza je prave stav zleho drzania tela, takze toto by som riesil urcite a nic v zlom ale rehabilitacie raz za tyzden 1h vratane pripravy a zakoncenia nic neriesia. Je teraz vo vyvoji, telo rastie takze kym sa vyberies k doktorke, kym sa dostanes na rehabilitaciu… Ja by som to riesil inak ;-)

Normalne sa zober za dobrym fyzioterapeutom ten jej ukaze co a ako ma cvicit a aspon raz za den cvicit. A k tomu aspon 3× tyzdenne na bazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anet18
27.9.24 14:35

@IcePlanet7 Podívám se na google, kde jsou v našem městě nějací fyzioterapeuti. Když byla dcera menší, tak měla vážnou zlomeninu pažní kosti a musela na operaci, tak jsme potom chodili do nemocnice na rehabilitace dvakrát týdně, ale ta čekací doba na ty rehabilitace byla celkem dlouhá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA