Cybex Aton 5 vs Britax Romer vs Besafe Modular

46
9.11.17 17:35

Cybex Aton 5 vs Britax Romer vs Besafe Modular

Ahoj, vybíráme vajíčko pro mimi a výběr se nám zúžil na poslední tři kandidáty.

Cybex Aton 5, případně Aton Q

• cenově dostupná
  • dobré vlastnosti

Britax Romer Baby-safe i-Size

• vypadá podobně jako ten Cybex Aton 5 cenou i vlastnostmi
  • má k sobě drahou základnu (5 tis), ale jde polohovat více do lehu, tedy lepší pro mimi?

BeSafe iZi Go Modular

• vysoká cena
  • měla by být velmi bezpečná
  • jedna základna i pro další ze sedaček

Nemáte zkušenosti s některou z uvedených sedaček? Nejlevnější je ten Cybex (se základnou), Britax je sice levnější, ale má dražší základnu. A Besafe je pěkné, že je jedna základna pro dvě autosedačky, ale možná už je hodně drahá.

U toho Cybexu jsem někde četla, že miminko v tom přepadává dopředu a že není příliš položené, pokud je blbý sklon zadních sedaček. Proto mě zaujal Britax s tou flexi základnou, kde se dá nastavit ten úhel, ale zase jenom základna za 5 tis je už možná taky dost…

Ta izofixová základna mi přijde praktická, ale možná to uděláme tak, že koupíme nejdřív vajíčko a poté dokoupíme základnu, kdybychom jezdili častěji. Te'd jsme jezdili tak 2× do měsíce na víkendy chata, apod. S prckem se to myslím příliš nezmění.

Díky za jakékoli tipy a poznámky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
458
9.11.17 18:49

@Elis6 mam Cybex 5 a hodnotila bych číslem dva, jezdím hodne, sedačka je desne těžká, díky tomu i bezpečná ale je to nekomfortni. Mohl by tam více ležet, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
9.11.17 18:50

Pokud jezdíte 2× do měsíce tak bych si z toho hlavu vůbec nedělala. My jezdíme minimálně 17- 20 hodin měsíčně dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
9.11.17 21:31
@AudiH píše:
@Elis6 mam Cybex 5 a hodnotila bych číslem dva, jezdím hodne, sedačka je desne těžká, díky tomu i bezpečná ale je to nekomfortni. Mohl by tam více ležet, to je pravda.

A máte i se základnou nebo bez?

Jinak se nám nejvíc asi zamlouvá ten Cybex, zase tak moc nejezdíme a nepředpokládám, že budeme jezdit víc. Neříkám popojíždění po městě a tak, ale to asi nebudeme tahat malé mimčo s sebou nebo příležitostně. Tak snad to není jen taková falešná přestava, která se po porodu změní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
10.11.17 01:29

Záleží zda úřady a lékaře mas v dosahu pěšky nebo budes muset autem vsude jako já. Mam bez základny, tím jak je ta sedačka těžká tak drží fest, nemám zkušenosti s jinými takto malými ale dle mne tam tolik neleží, ale to je asi u všech. Hele, stejně je to na chvíli :lol: :mrgreen: těch par měsíců uteče jako voda a jestli to mas jen na,,sem tam,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.11.17 08:20

@Elis6 pokud máte v autě isofix, takže je předpoklad že i další sedačku budete chtít s isofixem, a když nyní koupíte vajíčko Besafe se základnou, tak jako další už koupíte jen tu sedačku a sedačku už máte,
Ta následující od Besafe je 0-18, a je jedna ze nejlepších protisměrek a nejprostornějších, takže bych šel cestou Besafe, i když to vyjde nejdráže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
10.11.17 14:39
@steeve píše:
@Elis6 pokud máte v autě isofix, takže je předpoklad že i další sedačku budete chtít s isofixem, a když nyní koupíte vajíčko Besafe se základnou, tak jako další už koupíte jen tu sedačku a sedačku už máte,
Ta následující od Besafe je 0-18, a je jedna ze nejlepších protisměrek a nejprostornějších, takže bych šel cestou Besafe, i když to vyjde nejdráže.

isofix máme, ale co jsem koukala na testy ADAC, tak většina těch vajíček je bezpečnější samotná než s isofixovou základnou. Tak mě to trochu mate… a právě ten BeSafe vyšel třeba mnohem hůř, než ten o polovinu levnější Cybex. :think: Jinak se nám hodně líbil právě ten modulární systém u BeSafe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
10.11.17 14:41
@AudiH píše:
Záleží zda úřady a lékaře mas v dosahu pěšky nebo budes muset autem vsude jako já. Mam bez základny, tím jak je ta sedačka těžká tak drží fest, nemám zkušenosti s jinými takto malými ale dle mne tam tolik neleží, ale to je asi u všech. Hele, stejně je to na chvíli :lol: :mrgreen: těch par měsíců uteče jako voda a jestli to mas jen na,,sem tam,,

To mě třeba nenapadlo se na to takhle dívat. My bydlíme v Praze, takže tyhle všechny pochůzky mě čekají MHD a autem právě jen na víkendy. Takže asi nemá cenu do toho tolik investovat, když i ten Cybex Aton 5 bez základny má vynikající hodnocení a stojí „jenom“ 3590 Kč ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.11.17 08:19

@Elis6 tak ono když se díváte na celkovou známku v testech, tak se mnohdy stane že samotné vajíčko má lepší hodnocení než vajíčko na základně, ale je to většinou proto, že to se základnou má část hodnocení- většinou obsluhu, poněkud zhoršenou, je to díky tomu že je tam 2× váha, vajíčko a základna,
ale pokud se podíváte přímo na kategorii bezpečnost, tak jednoznačně vajíčko na základně má vždy lepší hodnocení než vajíčko samotné.
A další věc, která se ale v testech nezohledňuje je samotné poutání, dle statistik evropských pojišťoven jsou sedačky poutané na pásy pouze ve 30% správně připoutány, kdežto sedačky na isofix( tedy myšleno i isofixové základny) jsou připoutány v 97% správně- to je strašně velký rozdíl.
Ono je pěkné mít kvalitní sedačku, ale 2/3 lidí ji má špatně připoutanou, takže pak při havárii je k ničemu, což se u isofixové nestane, tam pokud je špatně připevněná tak je tam červený symbol, pokud je správně tak je zelený symbol, a stále je na té kontrolce vidět jestli sedačka drží nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí