Cyklosedačka - vepředu/vzadu ?

mi-aug
19.4.10 12:32

cyklosedačka - vepředu/vzadu ?

hezký den, řešíme nákup cyklosedačky (vozík už máme, ale používáme ho na delší trasy), nevíme zda sedačku dopředu na řídítka nebo dozadu na tyč (ne nosič), nemáte někdo zkušenosti ? děkuji předem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21598
19.4.10 12:39

mě připadá lepší ta vzadu. dítě ti nevadí ve výhledu a kolo je stabilnější a lépe ovladatelné. taky je to pro dítě bezpečnější. my teda máme tu dozadu - hamax sleepy a doporučovali nám ji i v prodejně s cyklopotřebami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
19.4.10 13:02

Taky mame hamax sleepy … vepredu bych se bala, dite se vic pohne a hned ti skubne s riditkama, vzadu je to docela stabilni. Sice jsem si rikala, dite sedi a vyhled ma jen na zada (nez jsme sedacku koupili), ale to neni pravda, kdyz sedi hezky opreny, tak se rozhlizi do stran a sedi si tam jak kral. :lol:

• Citovat
  • Upravit
9943
19.4.10 13:16

taky máme dozadu, i nám to tak doporučovali v prodejně. taky je to lepší pro dítě mimo to vše, co psaly holky přede mnou, že mu nelítá do obličeje kdejaký hmyz apod. a nefouká tolik vítr, je krytý tím rodičem před sebou. Máme Bellelli taky na tyč a jsme spokojení. Houpe se, když najedeš na hrb (a že jch tu máme, už polňačky jsou na tom líp), takže není tak vydrnkaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
19.4.10 14:43

máme taky Hamaxku kiss :palec: ,nedám na ni dopustit,je super,taky mi ji doporučili i známí a už si ani neumím představit že bych měla dvouletého macka ve předu,určitě by pořád brumlal do řízení 8-) ,takže takhle vzadu je to i bezpečnější,já se soustředím na ,,hrboly a vymetené díry,, a on si vegetí vzadu… :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
19.4.10 15:22

Ty přední asi nejsou kdovíco. Jsem kdysi v cykločasopisu četla nějaké srovnání, a vyšlo z toho, že ty přední jsou podstatně méně bezpečné.Nejlíp z toho myslím vyšel vozík a pak ty zadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
19.4.10 19:58

já bych se asi bála toho vozíku,měla bych strach že mi do něj napálí nějaký auto,třeba že nedobrzdí,nebo přehlédne,lidi dnes jezdí jako p…,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mi-aug
19.4.10 20:21

vozík je naprosto bezpečný, mnohem více než autosedačka, už ho máme, akorát si myslím, že je lepší na delší trasy (min 1 hodina jízdy, já potřebuju s klukem dojet do města cca 15 minut podél řeky a nechce se mi vždycky tahat vozík a hlavně ta cesta není na vozík úplně stavěná rozměrově:-) každopádně všem moc děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
7159
23.4.10 16:11

tady jsou testy cyklosedaček: http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/33
a určitě sedačku dozadu, vycházejí lépe z bezpečnosti , a hlavně mají i delší zádovou opěrku, takže lépe drží dítě, a dají se někiteré i polohovat

a je pravda, že vozíky jsou z hlediska bezpečnosti ještě lepší, ale jsou velké a těžké a někdy je sedačka praktičtější- třeba na to dojetí do města, kdežto celodenní výlet bude pro dítě příjemnější ve vozíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí