Cyklostezky kolem Třeboně

32
1.8.11 08:51

Cyklostezky kolem Třeboně

Ahoj, minulý týden jsem tady zakládala téma o cestování s cyklovozíkem po Třeboni. Všem za reakce moc děkuju.
Tentokrát mám jiný dotaz. Zítra máme odjíždět do Třeboně na kola s cyklovozíkem a máme obavy, že jak pršelo, tak cyklotrasy, které nejsou vedené po silnici, budou samé bláto. Nevíte někdo, jaký povrch mají ty značené cyklotrasy, co vedou v terénu? Máme očekávat hodně bláta nebo dokonce nesjízdné trasy? A jak na tom budou turistické trasy podél rybníků? Díky moc za Vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5956
1.8.11 08:55

poslala jsme odkza přímo klukovi z Třeboně, který hodně jezdí na kole.. snad ti napíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
1.8.11 08:59

super, díky moc. Informace od cyklisty budou asi nejpřesnější. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
1.8.11 09:01

není zač. snad se Honza ozve :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
1.8.11 09:04

Ahoj :-D Neměla bych strach, spousta je jich asfaltových a všude jsou ukazatele. Když se zeptáš ostatních cyklistů, určitě ti dají i tip na místě. Hezkou dovču a ať vám neprší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
1.8.11 09:08

Háto X prosímtě, Ty se asi v Třeboni vyznáš. Nevíš, jestli cesta na Břilici a Přeseku je hodně frekventovaná auty? A prosímtě, je někde v Třeboni dětské hřiště s houpačkami, skluzavkou atd.? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Třeboňák
1.8.11 09:50

Ahoj vespolek,
napíšu to hodně obecně. Cyklotrasy na třeboňsku vedou vesměs po zpevněných nebo asfaltových cestách, kde ani po dvoudenním dešti není problém s blátem.
Lze ovšem narazit na úseky (zejména v lesích), které špatně vysychají a kde může být třeba 100, 200 m bláto. A samozřejmě mohou být náročnější i úseky s turistickým značením.
Pokud byste chtěli konkrétnější informace, napište mi nástin trasy a zkusím odpovědět. Je ale třeba počítat s tím, že kdekoliv mohou „zaúřadovat“ třeba lesáci a z příjemné cesty může být slušný hardcore. Ale opět se jedná jenom o krátké ojedinělé úseky.

Přeji příjemnou dovolenou ;)

• Citovat
  • Upravit
Třeboňák
1.8.11 09:52

Cesta ze Břilic do Přeseky je frekventovaná minimálně a má teď zčásti nový koberec. Je to pohoda.

• Citovat
  • Upravit
32
1.8.11 09:57

Díky Třeboňáku, konkrétně se mi jedná o cyklotrasu 122, která vede po naučné stezce okolo Třeboně, současně je to i modrá turistická značka, pak se mi jedná o žlutou turistickou trasu, která vede od železniční zastávky Chlum u Třeboně k Libínu, dále pak o červenou turistickou trasu, která vede z Třeboně do Borovan jo a ještě o žlutou turistickou trasu, která vede z Třeboně do Staňkova. Jedeme poprvé s cyklovozíkem na dovolenou, jinak jezdíme jen tady u nás po asfaltkách a lesních cestách, ale tady to známe a tak vím, kam bych se dneska po deštích u nás nevydala. Nerada bych, abychom se brodili blátem. Za informace budu moc vděčná. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
1.8.11 10:02

ahoj romčiku, v Třeboni jsme jako doma, máme tam babičku. Dětská hřiště mají v Třeboni krásná - jedno je v parku u gymnázia, další 2 extra pěkná najdeš „za hliníkem“ a u školky- stačí se zeptat místních - na jednom je krom krásných prolejzaček a houpaček i takové miniaturní jezírko, na druhém prolejzačka s drakem a oplocené hřiště s umělým povrchem na míčové hry - všechna hřiště mají něco pro všechny věkové kategorie
u restaurace Topspin mají na venkovní zahrádce taky nějakou tu skluzavku, vnitřní hrací koutek mají třeba v restauraci u hotelů Bohemia regent
hezká atrakce pro děti je krmení kapříků u přístavního mola u Světa - jak je socha Krčína (tak si s sebou nezapomeňte vzít nějaký ten tohlík :-)
když nebude pěkně, můžete vyrazit do Lázní Aurora - mají tam hezký bazén, výřivky…i brouzdálko pro miminka
cesta Břilice Třeboň je absolutně klidná, provoz minimální - navíc tam myslím vede fungl nová cyklostezka

Hezky si dovču v Třeboni užijte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mira.l
2.8.11 08:47

V příspěvku třeboňáka bylo řečeno vpodstatě všechno to, co jsem chtěl napsat i já tak nějak obecně. Honza mě o to požádal, musel na komíny:)) Tak teda: cesty většinou bez problémů sjízdné, žádné těžké terény, pokud se teda nenatrefí na lesáky… Pokud si vezmete mapu a podíváte se na lesní cesty, kterých je tu spousta, tak povrch je většinou buď kvalitní šotolina nebo asfalt.
Co se týká konkrétních tipů, je to docela složitý, je toho tu hodně a nemám po ruce mapu, abych psal čísla cyklotras. Ale třeba z Třeboně po cyklostezce do Břilic, Přeseky, na Rožmberk, odtud se dá jet dál buď směrem na Novosedly nad Nežárkou a Jemčinu (tam je obecně taky docela hodně cestiček velice dobré kvality) nebo přes Starou Hlínu po hrázích rybníků ke Stříbřeckému mostu, pomníku a hospůdce u E.Destinnové, pak třeba po Novořecké hrázi zpátky ku Třeboni. Další možností je z Rožmberka dojet do Lužnice(obce) a odtud přes Klec do oblasti Nadějské rybniční soustavy, tam ale některý ty hrázky asi nebudou mít až tak kvalitní povrch a šířku dostatečnou pro vozík.
Další možnost: z Třeboně se dá po žluté TZ dojet na Novoř. hráz, po ní skoro na Rozvodí, přes Dlouhý most po tuším že červené na Kosky a do Chlumu u Třeboně, sice je to po silnici, ale provoz tam není buhvíjak hustý. V oblasti kolem Chlumu je taky kvalitních cest, většinou asfaltových, docela dost.
Zatím by to asi stačilo, třeba mě ještě něco napadne:).

• Citovat
  • Upravit
32
7.8.11 19:35

Všem díky moc za informace. v pátek jsme se vrátili z Třeboně a musím říct, že jsme z tamních cyklotras nadšení a na podzim vyrazíme určitě ještě jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
5.3.14 20:07

Ahoj, pokus o obnovu diskuze :-D

rádi bychom letos v létě s roční dcerou s koly a vozíkem na Třeboňsko. Jenže je toho tolik, že nevím, kde si určit výchozí bod - jestli přímo Třeboň nebo nějaké místo v okolí.

Taky si nejsem jistá, jestli je dobrý nápad jít do kempu do stanu nebo do penzionu :think: zas bychom ji rádi učili na stanování, ale v 1 roce?

Jinak předpokládám, že pak už ten program nějak dáme podle počasí a nálady.

Díky všem za odpovědi a tipy
:kytka:

• Citovat
  • Upravit
4254
5.3.14 20:29

Byli jsme letos první týden v září, chytli jsme nádherné počasí a byla to snad naše nejlepší dovolená s kluky…
Co se týká kempu, musíš počítat i se špatným počasím… Penziony - v sezoně nabito, takže rezervace předem nutná (mluvím o Třeboni). Osobně bych jela před/po prázdninách, v tom září bylo lidí tak akorát, s víkendem se to dost naplnilo, jak město, tak přilehlé cyklostezky, na můj až dost :)
Na jídlo doporučuju Šupinu/Šupinku a Bistro u Sumečka ve Staňkově, ale my se dobře najedli i v jiných restauracích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
5.3.14 20:33

A vy jste bydleli v kempu nebo penzionu? To září taky manžel chtěl, ale mám obavu na počasí s takhle malým dítětem

Co trasy? dá se najet hodně po rovinkách? Hodně zastávek ve vsích na jídlo, odpočinek?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix