Cyklovýlet a pes

12.5.25 10:40

Cyklovýlet a pes

Ahoj, chystáme se v červenci na delší cyklovýlet, chceme, aby s námi jel i náš jezevčík. Máte tip na nějaký košík, co si můžu dát na kolo a nebo by bylo lepší prostě pejska dát někomu na hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7753
12.5.25 11:16

Dát pejska na hlídání i v případě toho Chorvatska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
12.5.25 11:23
@KKK85 píše: Více

My mame taky jezevcika. Chorvatsko si uziva kazdej rok, bude mu 11, nekdy jezdival i 2 krat do roka a miluje to tam. Kdyz nekam letime a musi zustat u nasich, ikdyz je vidi kazdej den, je s nima rád, tak na delsi dobu je to pro nej utrpeni a probreci to tam. Mozna pro nekoho vtipny, ale ten pes fakt breci a furt jen ceka u dveri, kdy prijedeme. Takze uz bez nej nikam moc nejezdime. Jezevcici maj radi “svoji” smecku a je jim dobre tam, kde je jejich rodina. Nas pes se na ty plazi i opaluje, prijdeme z plaze a misto, aby nekam zalezl do chladku, tak jde na terasu na slunce.

Kazdoroce je u moře dost psů, myslim, ze vic a vic a nevypadaj, ze by trpeli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 11:24

Máme známé, co vozí pejska ve vozíčku (něco jako pro děti croozer), ale učili ho na to odmalička, přizpůsobují tomu trasu (žádné prašné cesty plné výmolů), dělají adekvátní pauzy a psa to baví. U vás těžko říct, museli byste to nejprve vyzkoušet. A do toho Chorvatska normálně přepravku!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16049
12.5.25 11:43

Máme psa cca 10kg a vozíme ho v košíku/boxu na řidítkách. Je na to zvyklý od štěněte a líbí se mu to. :)
Na koše/boxy mrkni na goole a vyber dle váhy a svých preferencích.

@KKK85 píše: Více

A to jako proč? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16049
12.5.25 11:44
@unuděná píše: Více

Malý pes může být přepravován na sedadle. Vozím tak psa pořád. I do zahraničí. :)
Jen to chce kšíry a autopás pro psa. Koupí za 200kč v každém zverimexu …

Příspěvek upraven 12.05.25 v 11:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
12.5.25 11:44
@Šmoulice píše: Více

Plno lidí si furt myslí, ze pes v tom vedru trpí přece :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 11:46

Myslím, že psovi bude stokrát lépe v prostorné přepravce/kleci, než přikšírovanému k sedadlu. Každopádně na volno být nemůže, stejně jako třeba kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
12.5.25 11:47

Uz se delaj i pelechy, který se pripoutaj na sedacce k pásu a maj uvnitr integrovanen jen pás na prichyceni. Ten pes ho ani necejti a muze v klidu spát v pelechu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 11:49
@DandátkoP píše: Více

Jo, to je určitě fajn :palec: Těch možností je dnes hodně, stejně je to ale primárně o tom vyzkoušet, co danému zvířeti bude nejvíc vyhovovat. Stejně jako u toho kola. Někteří rádi koukají dopředu a nechají se ofoukávat, jiní takhle vyloženě trpí a je jim lépe ve vozíku za kolem, další chce běžet vedle kola (samo asi ne jezevčík :lol: :lol: ) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16049
12.5.25 11:49

Nebude. Nebo aspoň našemu ne. Protože je od mala zvyklý. Dělají se i sedačky pro psy, kde si ho pohodlně připoutáš.
Nehledě na to, že pod psa můžeš dát klidně i pelech, když je na tom autopásu. Není tam připoutaný na 10cm, jak si asi myslíš. ;) Může si sednout, lehnout, protáhnout se … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 11:51

Tak. Záleží, na co je pes naučený. U zakladatelky ani nevíme, zda je to štěně, nebo starší pes, kterého chtějí poprvé v autě řádně zabezpečit a vézt ho 10 hodin k moři :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
12.5.25 11:54

Jo, tohle chce ucit od mala, kdyz clovek vi, ze s nim cestovat chce.
My mame opacnej problem, nas chce nastupovat do kazdyho auta a jet na vylet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16049
12.5.25 11:54

Náš se s námi po Evropě něco nacestoval. ;)
Byla doba, kdy nechtěl ani vylézt z auta. :mrgreen: A když vidí, že se balíme a chystáme kufry, tak si zaleze i do kufru a čeká až se vyrazí :mrgreen:

Tak ne pro každého psa je cestovaní utrpení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
12.5.25 12:01
@Kristyna.Cerna píše: Více

Svého cca 10 kg jezevčíka jsem na kole vozila. Vzala jsem kolo a psa a zašla do cyklistických potřeb, kde jsem vybrala košík, do kterého se vleze pes a jde přidělat na kolo. Na řidítka jsem si netroufla, jezdil vzadu na nosiči. Ze začátku se kola bál (v mládí ho vyděsili cyklisti na mostě), ale brzo pochopil výhody a miloval to. Taky jsem řešila, jestli ho na kole přivázat nebo ne. Nakonec jsem se rozhodla nepřivazovat, protože jsem měla strach, že kdybych spadla nebo nás něco srazilo, tak aby nezůstal připoutaný k tomu kolu a nezranil se. Byl vycvičený, chápal systém, takže ideální pasažér. Jen seděl a koukal, nechtěl vystupovat :D
Co se týče cyklovýletu, v létě bych se bála přehřátí. Záleží ale, jak dlouhé trasy budete jezdit, nicméně na toho psa bude svítit slunce pořád. Nicméně jestli cca hodinku pojedete, pak dáte zastávku, necháte ho proběhnout, napít a odpočinout, myslím si, že by ho to bavit mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný