Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebovala bych se poradit. V červenci nám bohužel prasknul kondom. Bylo to den před ovulaci. Zašla na pohotovost kde mi dali 8 prášků nějaké antikoncepce. 4 prášky jsem měla užít hned a další 4 po 12cti hodinách. Bylo mi z nich špatně i jsem zvracela, ale bylo to více jak 3 hodiny po užití. Ovulace mi normálně proběhla, ale pozdeji. MS jsem dostala o týden dříve a je slabší než jsem zvyklá. Můžu to považovat za MS? Dostanu další MS jak jsem zvyklá? Moc děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj, pokud je to opravdu menstruace a není to vyloženě špinění, tak bych to za ms považovala. Každopádně, pokud si nejsi jistá, udělej si po skončení test. Ale myslím, že můžeš být klidná.
S tou další ms už je to složitější. Mě se cca před rokem stalo to samé - s přítelem jsme spolu byli jenom měsíc, tak jsem druhý den ráno šla do lékárny pro prášek po. Menstruaci jsem dostala normálně, ale jak mi to rozhodilo cyklus, šílené. Před každou ms jsem od té doby špinila, někdy i týden, spravila to až antikoncepce, kterou teď beru spíš kvůli psychice a pro jistotu, aby se nic podobného už nestalo (studuju ještě VŠ, po vystudování ihned vysazuji a pokud bude problém přetrvávat, zkusím to přírodně, hlavně už žádné hormony).
Každopádně každé tělo je jiné, moje si s takovou velkou davkou hormonů prostě nevědělo rady, tvoje může reagovat lépe, uvidíš. Držím palce. ![]()
Proč lezeš na pohotovost kvůli tabletkami co si můžeš koupit v lékárně sama.
Kdy dostaneš další manstruaci uvidíš. To ti nikdo neřekne.
@JancaS84 krásný komentář děkuji za něj. Třeba proto, že na porodním dělá kamarádka.
Měla by jsi být v pohodě, ale pokud to nemůžeš dostat z hlavy, udělej si těhotenský test.
Ono občas psychika dokáže divy.
Další MS může, ale taky nemusí přijít jak jsi zvyklá. Mně pilulka PO cyklus trochu rozhodila a trvalo to cca 3 měsíce než to bylo komplet v normálu. Každé tělo je ale jiné, takže ti nikdo dopředu neřekne jak na to bude reagovat TVOJE tělo.
@Amanda77 píše:
@JancaS84 krásný komentář děkuji za něj. Třeba proto, že na porodním dělá kamarádka.
No a? To je nějaká omluva pro to zneužívat pohotovost, která je pro akutní stavy.
@JancaS84 Takové rýpalky jako ty miluju. Píši, že tam dělá kamarádka a ta mi doporučila takový postup. Nikoho jsem neobtěžovala šla jsem přímo za ní kde mi dala 8 pilulek toť vše. V lékárně postinor kolem 500 a na oddělení za 150 Kč. Tímto končím veškeré mé vysvětlování a ztrátu energie pro někoho kdo bude vždy a všude rýpat. Hezký den ![]()