Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nebrala bych. A “ejakuluje mimo mě” není antikoncepce. Raději se teď chraňte i kondomem, kdyby účinnost skrz průjem opravdu klesla, pokud nechceš zakládat diskuzi “jsme neplánovaně těhotná, co teď” ![]()
Děkuju, samozřejmě to nebereme jako ochranu, jenom jsem tím chtěla říct, že bych měla větší strach, kdyby to „šlo do mé“
Určitě se pro jistotu chránit budeme. ![]()
Ahojky,
Nejde mi ani tak o případné otěhotnění (přítel ejakuluje mimo mě), jako o to, aby se mi nerozházel cyklus a proběhla normálně menstruace. Brát prášky v kuse bez pauzy nechci, spíš mě zajímá, jestli si nemám vzít náhradní tabletku či je to zbytečné. Děkuju moc za rady.
zítra beru poslední prášek antikoncepce před pauzou a dnes mám průjem. Pilulky beru každý den ve 13:00 (dnes 12:50). Měla jsem dvě řidší stolice ráno a vodnatou stolici prvně kolem 15h, potom zase asi o hodinu později a netuším, zda je konec nebo ještě ne. 😁
Je mi jasné, že řidší stolice dopoledne na účinnost HA nemohla mít vůbec vliv, ale zajímá mě ten průjem po 2 a následně 3 hodinách po užití tabletky, kór když mám zítra brát poslední. V příbalovém letáku je napsané že 2-3 hodiny po užití, takže jsem na vážkách, jestli se stihla vstřebat.