Dá se vystudovat bakalář při 2 dětech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dá se vystudovat bakalář při 2 dětech?
Dobrý večer, prosím o radu či nejlépe vlastní zkušenost. Chtěla bych jít na bakalářské studium. Prezenční formou. Mám 2 děti, 2 a 4 roky. Bohužel hlídání žádné nemám a finance na cizí hlídání také ne.Jen školka. Manžel může hlídat občas, ale velmi nepravidelně kvůli práci. Dá se to i za těchto podmínek zvládnout a zároveň se starat o domácnost a děti? Moc bych o to stála a umím si udělat systém. Zvládla jsteto některá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hodilo by se napsat jaká škola a obor, třeba by ti někdo odpověděl konkrétněji. S trochou štěstí se ti asi podaří rozvrh nastavit tak, abys na povinné hodiny chodila v době, kdy budou děti ve školce (za předpokladu, že tam některé dny budou déle). Co se týká zkoušek, tak pokud budeš pracovat a učit se průběžně, tak si nemyslím, že s dětmi by to byl zas takový problém, ale minimálně ve zkouškovém asi budeš potřebovat podporu manžela - včetně hlídání.
Ale zkušenost mám jen se studiem VŠ, ne s dětmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sevila studovala jsem takto pedagogickou fakutu, děti jsme v té době měli tři, stáří rok až sedm let na počátku studia. Zvládnout se to dá, ale bylo to dost náročné. Manžel si bral v den přednášek volna, starší děti škola školka. Učila jsme se po večerech, hlavně pře zkouškama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sevila píše:
Dobrý večer, prosím o radu či nejlépe vlastní zkušenost. Chtěla bych jít na bakalářské studium. Prezenční formou. Mám 2 děti, 2 a 4 roky. Bohužel hlídání žádné nemám a finance na cizí hlídání také ne.Jen školka. Manžel může hlídat občas, ale velmi nepravidelně kvůli práci. Dá se to i za těchto podmínek zvládnout a zároveň se starat o domácnost a děti? Moc bych o to stála a umím si udělat systém. Zvládla jsteto některá?
A musíte studovat prezenčně? To si nějak moc nedokáži představit. Kombinované studium jde zvládnout lépe. Se studiem při dětech mám zkušenost, dá se to zvládnout, ale je potřeba pomoc a podpora rodiny. Musíte počítat, že domácnost bude v horším stavu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dvě děti a VŠ je dost masakr:-) Studovala jsem s jedním (1,5) a to ještě dálkovou formou a i to bylo náročné. Ale pokud to hodně chceš, dej do toho vše a zkus to, přerušit můžeš vždycky, ale připrav se na to, že od začátku budeš muset ject více než na 150%:-) Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně si myslím, že se v tomto věku dětí studium v prezenční formě a bez hlídání zvládnout nedá. Mám se 2 dětmi vystudovaný doktorát (při něm jsem i učila), ale když byly děti nemocné, měla jsem hlídací babičku, která byla těžce zapřažená. Ono zvlášť první roky školky se Ti může stát, že děti budou 2 týdny ve školce a 2-3 týdny nemocné, a takto dokola cca říjen až duben (bohužel vlastní zkušenost). Takže zvaž, zda v tomto případě zvládneš sehnat hlídaní, nebo se dá i platit chůva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vystudovala jsem se dvěma dětma bakalare i magistra, ale teda kombinovane, prezencne si to nedovedu představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sevila Tak pokud ti i to mladší vezmou do školky, tak mi to přijde celkem reálné, koneckonců není to velký rozdíl od toho, když někdo chodí do práce - spíše bych řekla, že to studium je větší pohodička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano dá, zrovna jsem dodělala bakaláře, začínala jsem s ročním děckem a současně jsem zjistila, že čekám druhé
O rok jsem si to tedy protáhla, ale to ničemu nevadí ![]()
edit: teď čtu, že chceš prezenčně, no to nevím no, já mám zkušenost jen s kombinovaným.
Příspěvek upraven 13.08.17 v 20:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm…s hlídáním a podporou, nepodkopávanim v stylu- jak to že není uvařeno uklizeno vy žehlení, jak to že nemáš čas atd…tak asi ano, ale s roztahnutim studia na delší dobu. Jinak nevím. Jo a taky Jestli jsi schopna učit se v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Sevila Tak pokud ti i to mladší vezmou do školky, tak mi to přijde celkem reálné, koneckonců není to velký rozdíl od toho, když někdo chodí do práce - spíše bych řekla, že to studium je větší pohodička.
To nevím, když jsem pracovala, dělala jsem si druhou střední a pak na mateřské VŠ a s prací to bylo jednodušší, než s dětmi. Ovšem kombinace práce + děti + škola, to si neumím představit, no zjistím to v září ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ixule ALe zakladatelka nic o práci nepíše… a jelikož uvažuje o denním studiu, tak předpokládám, že pracovat nebude a na rozdíl od mateřské už bude mít děti ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@ixule ALe zakladatelka nic o práci nepíše… a jelikož uvažuje o denním studiu, tak předpokládám, že pracovat nebude a na rozdíl od mateřské už bude mít děti ve školce.
Máš pravdu, jestli to tak myslí po celou dobu studia, to nevím, možná ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ixule Tak upřímně kombinaci prezenčního studia s prací si moc nedokážu představit… tedy měla jsem to takhle 2 roky, ale ta práce byl jen poloviční úvazek a byla jsem bezdětná a i tak jsem odjížděla z domova kolem osmé a vracela se okolo 23.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Kamarádka to tak má, má k tomu plný úvazek, děti tedy nemá, ale zase sportuje na vyšší úrovni (zase není vyloženě vrcholový sportovec, aby měla nějaké úlevy) a taky teda záhul.. tak jako tak, člověk si mákne, ale jde všechno, když se chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit