Daleko od rodiny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Simod
9.12.24 19:14

Na tohle budeš mít pravděpodobně tisíc různých názorů, protože vztahy s rodiči jsou různé a někdo je rád, že je má daleko.
Já mám s nimi úžasný vztah, momentálně bydlím 2 hodiny od nich a je to pro mě hrozně hrozně daleko… a tak zrovna řešíme přiblížení i za cenu toho, že tam třeba nějaké úplně snové bydlení nebude. Zkrátka odmítám vyměnit hmotu za rodinu :kytka: A to nejen z důvodu nějaké pomoci s dětmi, ale i proto, abych tam byla já, až mě jednou budou potřebovat :kytka:
Vol srdcem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3195
9.12.24 19:16

Pokud máte dobré vztahy, tak blízko rodiny. I na té mateřské mi vadilo, že sice jedu k našim na 14 dní, kde jsem toho ale měla po tak dlouhé době dost. Radši bych ocenila tam každý den zajít a pak jít do svého. Mamince se nedivím, hodina je dost. To určitě nebude jezdit každý den. Člověk to ocení hlavně na vyzvedávání, různé akce dětí, i ty lehčí nemoci. Oboustranně je ten kontakt obohacující. Kdybych si měla znovu vybrat, tak bydlet jediné blízko rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.12.24 20:08
@Simod píše: Více

Clovek je narozdil od zviratek obdaren rozumem a beda tomu, kdo ho prestane pouzivat :pankac:

A dal od matky, ktera vyvolava sceny, takove lidi je lepe mit v nedochozi vzdalenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.24 20:27
@Anonymní píše: Více

Jo takhle jedna známá chtěla své rodiče stěhovat do Kanady, o nich bez nich…jsou všichni v čr kousek od sebe…

• Citovat
  • Upravit
15134
9.12.24 21:18
@Anonymní píše: Více

V tvém případě to neberu jako velký rozdíl, jestli půl nebo hodina, to už je jedno. Jiné by to bylo kdyby jsi byla s rodiči v úzkém kontaktu a bydleli jste od sebe 10 minut, vídali často. Ja to tak maˇ s rodiči i s dospělou dcerou, ze jsme kousek a vyhovuje nám to, ze k sobě můžeme zajít kdykoli na chvíli na kafe. Vy se i ted stýkáte jednou za 3 týdny, což může fungovat bez problému dál i když se cesta trochu prodlouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24183
9.12.24 21:19
@Ahep píše: Více

Já jsem samostatná. Ale teď mě třeba minulý týden postihla střevní chřipka a fakt bylo fajn, že mohli prarodiče vyzvednout děti. Jinak si to obstarávám sama. Ale ten den bych pro ně prostě nedojela. Prostě je výhoda mít tu rodinu blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
9.12.24 21:26
@Ahep píše: Více

Ty fakt nezklameš….. :mrgreen:
Když člověk nechce žít daleko od rodiny, protože rád vidí rodiče často, rád se o ně postará a oni na oplátku o něj, tak je hned nesamostatnej….. :mrgreen:
Ty fakt nevíš, jak si to svoje fouňovství obhájit, viď? Přátele jen v restauraci, děti max jednou za měsíc….. Někdo prostě žije jinak… Se samostatností a pupeční šňůrou to nemá lautr nic společnýho, řekla bych, že to je spíš velký srdce….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24183
10.12.24 06:42
@veria
@veria píše: Více

Samozřejmě, že se vždy vše dá nějak udělat. Ale mít rodinu blízko, která ráda pomůže je s menšími dětmi k nezaplacení. Půl hodiny mi ještě přijde celkem dobré, ale hodina už je opravdu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24183
10.12.24 06:47
@Monchichik píše: Více

Pro mě je to zas důležité. Ono hrozně moc záleží jaké jsou v rodině vztahy. Já vybírám blízko školy a bydliště rodičů, protože si neumím představit je mít daleko. Manžel ten co nejdál od svých rodičů.

Třeba i se může stát, že tu dítě nebude zvládat cestu autem. Když byli děti malé, tak i desetiminutová cesta autem byl horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
12.12.24 10:15
@anavi13 píše: Více

Neznamená to přece, že jsou špatné, když se někdo odstěhuje. Mamka mě milovala a miluje pořád i já jí. Každý se diví, že berem mamku s sebou i k moři, chodím s ní 2× za měsíc do kina. To mi kolegyně říká, že nechápe co mě na kině baví. Nejde o kino, ale o nějaký společný čas, zážitek s mamkou a chodíme i do divadla, obědy, výlety. Ale odstěhovala v mých 18 na chalupu, kterou předělávala se svým v tu dobu přítelem. Byl to její jen se odstěhovat na vesnici. Neznamená to, že bychom měly špatné vztahy. Pak mi moc přála, abych se vdala někam ven :mrgreen: a nebyla tady :mrgreen: To se nestalo. Třeba syn má sen pracovat venku někde, určitě mu budu fandit. Pokud by to nebylo Japonsko, ale nějaká hodina letu jde, hlavně aby se tam dalo dát jet i autem, kdybych třeba nemohla létat.
Nedávno se mu tam odstěhovala kamarádka a ta je za tátou v ČR 2× za měsíc.
Já mám takový sen koupit byt v Bulharsku. Mamka to tam má ráda a říkala, že by tam i žila, nevadilo by jí tam být i sama. Aspoň by bylo kam jezdit. Je to celé spíš o dobrodružné povaze a vzájemně si něco přát. Určitě bych mamku tehdy nepřemlouvala ať se nestěhuje, že mi nebude moc hlídat děti no. Zvládla jsem to, zas malej jezdil na prádniny i na 14 dní a bavila ho změna prostředí nebo mamka jezdila k nám na týden, když byl nemocný atd. Hodina je fakt v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24183
12.12.24 12:53
@nikitice píše: Více

Samozřejmě, že to může fungovat. Je to o nastavení v rodině. Tchýni mám v baráku a děti by nevyvedla ze školky ani omylem. Pomoc žádná. Vztahy díky společnému bydlení v háji. Máte krásné nadstandardní vztahy :palec: tak to má být. Kdyby se mi rozhodli odstěhovat rodiče pryč, tak bych je samozřejmě taky nepřemlouvala. Stejně tak, oni by nepřemlouvali mě. Ale vybíráme spíš co nejblíže. U nás takové hlídání neexistuje jako máte vy. Spíše jen návštěvy, pohlídání dětí na chvíli. Tam je opravdu výhoda toho, že je rodina co nejblíž. Takové to hlídání našim nevadí. Pomohou rádi, ale ani na celý víkend by si děti nevzali. Chtějí mít svůj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí