Dálkové nebo denní studium?

Anonymní
28.2.14 13:30

Dalkove nebo denni studium?

Ahoj, chtela bych nastoupit do skoly. Dodelat si stredni, mam jen zakladku. :( Jen nevim, jestli na denni nebo dalkovou a hlavne, jakou skolu. Studovala jsem zdravku-osetrovatelka, ale musela jsem ukoncit studium, otehotnela jsem.Na tu denni se nejak necitim, neumim si predstavit, ze budu sedet v lavici :( Je mi 26 a v nasem meste jsou dalkove jen podnikatelka, tu nechci :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3276
28.2.14 13:34

Tak pokud máš miminko tak by to denní asi ani moc nešlo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
28.2.14 13:34

Tak se zkus podívat i v okolních městech. Třeba tam bude škola, která se ti bude líbit a nebude mít výuku tak často, abys mohla dojíždět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
28.2.14 13:35

Denní - to asi ne. Kdo by ti hlídal? A co bys dělala mezi patnáctiletýma smradama? Dokážeš si to představit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
28.2.14 13:37
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych nastoupit do skoly. Dodelat si stredni, mam jen zakladku. :( Jen nevim, jestli na denni nebo dalkovou a hlavne, jakou skolu. Studovala jsem zdravku-osetrovatelka, ale musela jsem ukoncit studium, otehotnela jsem.Na tu denni se nejak necitim, neumim si predstavit, ze budu sedet v lavici :( Je mi 26 a v nasem meste jsou dalkove jen podnikatelka, tu nechci :-(

Pokud ti je 26 pak by sis denní studium musela zaplatit pokud je to státní škola. cca 1000 za měsíc. Dálkové studium na státní se neplatí. Já studuji dálku v Praze, spolužačky dojíždějí až z Karviné a další z Plzně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893

Určitě dálkově. zkusit třeba i jiná města, jezdí se jednou za 14 dní o víkendu a pak zkoušky. převážně to tak tedy bývá, ne všude. ale profesoři bývají taky vstřícní a dá se s nimi domluvit pokud ty sama se budeš snažit ;) hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

Co máme radit? Maturitu si určitě dodělej, ale obor si přece musíš vybrat podle toho, co tě zajímá. Nebo ti mám napsat, ať jdeš studovat zemědělku? Vždyť tě vůbec neznám!
Jestli denní nebo dálkové je další otázka - má tě kdo živit? Máš dost a staré děti na to, aby to zvládly? Nebo se o ně někdo postará?

Taky bys mi neuměla odpovědět, kdybych se zeptala, co si mám dnes vzít na sebe - jestli růžové tričko nebo modré večerní šaty - nevíš, kam jdu, jakou mám postavu ani jaké barvy se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
28.2.14 13:39

@Cuarentena my měli ve třídě taky jednu 25 letou paní vdanou a bylo to fajn, ne všichni jsou smradi :) kor když by to byla střední zdravotnická-chování je zde většinou jiné než jinde a je strašně málo kluků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
28.2.14 13:41

Ja studuji dalkove… chodila jsem tam cele tehotenstvi ale pak jsem si dala rok odklad. Vubec jsem to s cerstve narozenym miminkem nezvladala a od zari nastupuji znovu. Tak snad uz to ted klapne. Denni urcite ne pokud ti nebude vadit, ze budes mezi mladsima :nevim: :) zkus kouknout po okoli… ja vybrala taky skolu co me vubec nebavi a jde to videt i v praxi a vysledcich… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
28.2.14 13:42

V Praze a tuším v Berouně(nebo Benešově :think: )je zdravotní střední škola co se dá studovat dálkově. Podívej se.
A jinak určitě dálkově bych to dělala být tebou a jestli tě ta zdravotní škola bavila, tak bych šla znova na tuto. Škoda že si se se starou školou nějak nedomluvila-třeba na individuálním studiu :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.2.14 13:42

@jessikka vypadá to, že zakladatelka chce prostě maturitu a je jedno, na jaké to bude škole :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.2.14 13:45

Šla bych 100% dálkově. Představa, že sedím každý den ve třídě s puberťákama, mě zabíjí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.14 13:46

Deti mam dve (6 a 2 roky).Cim jsem starsi, tim si vice uvedomuji, ze chci maturitu. Dalkove je vetsinou na 5let, ze? Dalsi vec je, ze fakt nevim, co chci studovat. Zdravka by byla asi nejjednodussi, uz jsem se ji ucila, ale to je jen vyucni list.Laka mne logisticka, ale matika mi absolutne nejde :-( Jinak chci jeste zkusit kurz anglictiny, ta se hodi vzdy.

• Citovat
  • Upravit
6534

Jestli chceš pokračovat v oboru, tak si zkus domluvit individuální studium. :mavam:

edit: Potom z ošetřovatele jde jít na nástavbu na ZA - denní 2 roky a večerní 3

Příspěvek upraven 28.02.14 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833

Já bych šla studovat dálkově. Studovala jsem tak při prvním klukovi a teď chci jít na navazující, uvažovala jsem i nad denním, protože tam je obor, který by mě bavil, měla bych i podporu rodiny v hlídání atd.,ale nestojí mi to za to, přijít o dva roky života svých dětí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze