Dálkové studium-jak na to
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dálkové studium-jak na to
Ahoj holky, je tu někdo kdo se po 30tce rozhodnul dodělat si nástavbu a třeba potom i vysokou?
Děti nemám zatím, pár měsíců po rozchodu…chci začít dělat něco pro sebe. Ráda bych si zvýšila vzdělání a měla tak příležitost na lepší práci. Je mi jasné že je to na pár let dost práce a učení…
Jak jste skloubily práci se školou?
Podmínka je jeden den v týdnu docházet.
A jak jste se efektivně učily? Když se člověk vlastně učí sám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já jsem docela v jiné situaci, nastoupila jsem hned po maturitě dálkově na vš a nepracuju u toho na plný úvazek. Ale mám spoustu spolužaček, které pracují a do toho mají děti. Jedna je teď na mateřské se svým pátým
některé chodí na denní studium na jiné škole.
Všechny to zatím zvládají. Důležité je, aby tě to bavilo a viděla jsi v tom smysl. Hodně pomáhá zopakovat si probírané učivo hned po přednášce.
Jinak co jsem se s nima bavila, většina se stíhá učit průběžně minimálně a vše dohání o zkouškovém období. Takže na dva-tři týdny zabrat a udělat zkoušky, taky se to dá ![]()
A ještě k té technice učení, my všechny materiály buď dostaneme, nebo máme zadané knihy, ze kterých čerpat. Někteří si ze všeho dělají poctivé výpisky, ale třeba já si píšu jenom uuuplně nejdůležitější věci, které si musím zapamatovat. Takže si ty materiály jenom čtu a opakuju, na to přijdeš, co ti nejlépe vyhovuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misa1188 píše: Více
Jde to, ja si udelala Vs, spise je to o zamestnavateli, aby ti to umoznil. Ja si vybrala obor, ktery se zcela lisil od ne profese.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše: Více
Tak se zaměstnavatelem to nemusí mít nic společného. Jen holt když to bude vycházet blbě. Tak na studium padne dovolená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JenedaLinda Studovala jsem dálkově VŠ, přestože to byla škola v oboru, tak zaměstnavatel v té době úlevy neposkytoval. Výuka byla 2 dny v týdnu, jednou za 14 dní, plus zkoušky. Brala jsem si na to dovolenou a částečně náhradní volno. Bez dětí to šlo zvládat, s dětmi ani náhodou. I tak jsem v době zkoušek nestíhala. Ale samozřejmě záleží na škole a také na kolektivu, který se sejde. U nás se sešla dobrá parta, spolupracovali jsme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si kdysi ten den ve škole nahrazovala jindy. Se zaměstnavatelem se zkus domluvit, jak by to šlo, dovolené je škoda. Co se týče učení, měla jsem celou dobu doučko na matiku, ta byla u nás tvrdá. Jak se učit na to si přijdeš sama. Mě třeba vyhovuje víc dopoledne, jde mi to podstatně líp. Učila jsem se hodně ráno, když ostatní spali, v buse atd. Taky záleží, jestli ti stačí proplout nebo máš obor, kde se chceš něco naučit. Já studovala dálkové střední i vysokou a musím říct, že na vysoké jsem měla víc volného času, než na té střední. Práce to bude, ale stojí to za to.
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše: Více
Muze, nekde ve firme ti mohou takhle pravidelnou absenci zatrhnout. My to meli ve ctvrtek i v patek cca kazde tri nedele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit