Daně a příjmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
14.11.22 18:42

Daně a příjmy

Dobrý den všem. Před půl rokem jsem nastoupila po mateřské zpět práce, ale neustále řešíme peníze. Objevila jsem na internetu i jinou možnost příjmu, jako je YouTube, Onlyfans apod. Jen si nejsem jistá, co pro to musím udělat co se týče právní stránky. Pokud jsem zaměstnaná na hlavní pracovní poměr ve svém zaměstnání, musím si zároveň zřídit ŽL, abych mohla tyto další příjmy právně danit? Nebo nemohu být zaměstnaná a zároveň mít ŽL? Já se v tomhle vůbec nevyznám a nechci něco podcenit, abych pak neměla nějaké problémy. Kamarád funguje na sociálních sítích denně a vydělá si několik desítek tisíc měsíčně, ale nijak to právně neřeší a já se bojím, že mně by se to mohlo vymstít.😂 😂 Prosím nemá tedy někdo takovou zkušenost? Řešíte něco podobného, neo vyzná se tu někdo v účetnictví? Jak třeba pak vyplňovat DP?
P.S.na Onlyfans není jen erotický obsah, dá se tam vydělat hezký peníz i bez ztráty oblečení, tak prosím žádné urážky nebo odsouzení. Všichni vnímáme, že doba je zlá a bude hůř a nechci, aby to odnesly moje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8501
14.11.22 19:01

Samozřejmě musíš mít ŽL, je to podnikání jaké každé jiné i se všemi povinnostmi. Základy najdeš na www.jakpodnikat.cz Nejlepší je najít si nějakou účetní, která se ti bude o vše starat. Jen tak mimochodem - finanční správa se na tento typ podnikání v současnosti zaměřuje, tak ať nemá kamarád problémy! Tady je odkaz: https://www.financnisprava.cz/…nternetovych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
14.11.22 19:02

@Amaliakop na ONLYfans vyděláš POUZE tím, že ukážeš prsa. Nic jinýho tam lidí nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.11.22 19:03

@Hanula1212 Šlo mi hlavně o to, jestli to jde v kombinaci hlavní pracovní poměr a zároveň i živnosťák, každopádně díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
14.11.22 19:07
@Amaliakop píše:
@Hanula1212 Šlo mi hlavně o to, jestli to jde v kombinaci hlavní pracovní poměr a zároveň i živnosťák, každopádně díky moc!

Ano to jde skoro bez problémů. Já to mám tak cca 20 let. Pokud bys ale byla zaměstnaná např. na některém z úřadů, musíš mít od zaměstnavatele souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.1.24 23:36

OnlyFans

@Amaliakop píše:
Dobrý den všem. Před půl rokem jsem nastoupila po mateřské zpět práce, ale neustále řešíme peníze. Objevila jsem na internetu i jinou možnost příjmu, jako je YouTube, Onlyfans apod. Jen si nejsem jistá, co pro to musím udělat co se týče právní stránky. Pokud jsem zaměstnaná na hlavní pracovní poměr ve svém zaměstnání, musím si zároveň zřídit ŽL, abych mohla tyto další příjmy právně danit? Nebo nemohu být zaměstnaná a zároveň mít ŽL? Já se v tomhle vůbec nevyznám a nechci něco podcenit, abych pak neměla nějaké problémy. Kamarád funguje na sociálních sítích denně a vydělá si několik desítek tisíc měsíčně, ale nijak to právně neřeší a já se bojím, že mně by se to mohlo vymstít.😂 😂 Prosím nemá tedy někdo takovou zkušenost? Řešíte něco podobného, neo vyzná se tu někdo v účetnictví? Jak třeba pak vyplňovat DP?
P.S.na Onlyfans není jen erotický obsah, dá se tam vydělat hezký peníz i bez ztráty oblečení, tak prosím žádné urážky nebo odsouzení. Všichni vnímáme, že doba je zlá a bude hůř a nechci, aby to odnesly moje děti.

Je to starej dotaz ale píšu to sem jen pro ty, kteří by na toto kápli ve vyhledávání odpovědi na svůj dotaz.

1. Žádný živnostenský list nepotřebuješ. To co odpovídala Hanula1212 je blbost a nesmysl.
  1. Platit daně ale musíš. A je to klasika. Do 30000 neplatíš nic. Nad 30000 platíš klasicky daň z přímu. Do DP ale musíš zadat vše, to znamená i příjmy z OF které nedosáhnou výše30000.
  1. Někde se tu psalo, na emiminu, že musíš platit i DPH. To je blbost. DPH musíš platit pouze v případě, že jsi plátcem DPH. Pokud plátcem nejsi platíš jen daň z příjmu.
  1. Ano, na OF vyděláš peníze i když se tam nebudeš svlíkat. Jsou to ale tak mizerny částky, že to nestojí ani za námahu.
  1. Pokud chceš být na OnlyFans tak nejlíp ti to vysvětlí ti kouči z Dabra. Najdeš je na www.dabro.fun a tam dostaneš takovy informace, ktery tě možná odradí od toho, chtít dělat OF.

Musíš na to mít náturu a uvědomit si jedno. Co je jednou na internetu tak to tam zůstane navěky. Nikdy to nezmizí.

Máš li soukromej dotaz tak jim piš na jejich email. Já na soukromy zprávy z emimina bohužel nereaguji. Tak se nezlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat