Nechat se živit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No pokud bych nemohla z objektivních důvodu pracovat (nemoc, dlouhodobá strukturální nezamestnanost, intenzivní péče o člena rodiny apod.), tak bych se živit nechala. Stejně jako bych živila manžela, pokud by to samé postihlo jeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy, jsem dospěla svéprávná osoba, můžu vydělávat sama. Něco jiného, když je žena doma na MD, nebo nemoc. Jinak nikdy, ta potupa, se doprošovat prachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ophelia69 píše:
Nikdy, jsem dospěla svéprávná osoba, můžu vydělávat sama. Něco jiného, když je žena doma na MD, nebo nemoc. Jinak nikdy, ta potupa, se doprošovat prachy.
Já se třeba o nic doprošovat nemusím, mám prostě kartu a využívám jí jak chci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenechala bych se od Něho živit, už jen proto že bych chtěla chodit do práce a být finančně nezávislá. My tohle ale ve vztahu neřešíme. Byli časy kdy mě živil, to je pravda, nemohla jsem najít práci, ale teď je to naštěstí jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I kdybych nemusela pracovat, tak bych někde dobrovolničila nebo dělala na krátký úvazek. Hnití doma by mě nenaplnilo. Nechtěla bych se dobrovolně připravit o jednu sociální roli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otázka není položena jasně. Pokud bych měla být žena v domácnosti se vším všudy(starost o děti, domácnost a tak dále), pak asi ano. Nechat se vydržovat-v žádném případě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ophelia69 píše:
Hodně párů má peníze dohromady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nechali byste se živit od přítele nebo od manžela? Pokud ne, tak proč.
Jak jako zivit? Jestli myslis treba obdobi, kdy jsem byla na rodicaku, tak klido pido..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola
Jasný, ale mě by dost vadilo, že to nejsou moje vydřený peníze, ale cizí ( i kdyby manžela/přítele)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je to nechat se živit? Nechodit do práce bez objektivního důvodu (nemoc, péče o malé děti nebo těžce nemocného příbuzného, starost o velké rodinné hospodářství…)? Nebo prostě po vzájemné dohodě s mužem pracovat na nižší úvazek nebo na takové pozici, která mi umožní věnovat více času domácnosti a rodině, i za cenu toho, že budou mé výdělky výrazně nižší než jeho, ale budu s ním sdílet jeho životní úroveň, kterou umožňuje to, že on se kariéře věnuje naplno a vydělává výrazně více? To prvé ne, druhé bez problémů, minimálně dočasně, dokud jsou děti malé.
Příspěvek upraven 13.11.22 v 21:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne. Beru vše jako rozdělené „napůl“. Oba vyděláváme, oba se staráme o dítě, o domácnost, atd. Navíc bych nebyla jen tak doma, bych se zbláznila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava
To ano, s tím problém není, ale abych byla doma a někdo mě živil, tak to neee. Jak píšu víš něco jiného MD nebo nemoc, kdy jeden nemůže pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechali byste se živit od přítele nebo od manžela? Pokud ne, tak proč.