Nechat se živit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Caridina píše:
Dekujimne je uprimne ukradeny, jak to ten kterej doma ma nastaveny, ale kdyz se me nekdo zepta na nazor, co se tyka penez doma, tak je to u nas tak… ja treba moc nechapu smysl spolecnyho uctu. Proste moje jsou tyhle penize, tvoje jsou tyhle a kdyz se neco pos.ere, tak se navzajem podrzime.
Přesně tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechala, nenechala… Tak asi kdybych sama nic dělat nemohla/nechtěla/neuměla, tak jasně, teoreticky. ![]()
Prakticky to nemám zapotřebí. Peníze vydělám, práce mě baví, domácnost zvládám, volného času mám dost a dost.
Takže fakt nevím, v čem bych si polepšila - práce mě v ničem neomezuje, spíš posouvá.
Kdybych toho nechala, tak vzhledem k tomu, že je to můj koníček, tak bych pravděpodobně musela vynaložit stejné množství času, abych se mu věnovala - a navíc bych neměla insider info, takže by mi to i dalo víc práce.
Ve svém případě to teda vidím jako nevýhodné, nechat se živit, nebo nevím - jestli by mi manžel nasimuloval to pracovní prostředí se všemi podřízenými a kolegy, co k tomu „koníčku“ potřebuju"… Asi by to teda šlo, ale proč za to platit rodinnými penězmi, když může někdo naopak za to samé platit mě a já ty peníze naopak do rodiny přinesu? Trochu nonsens. ![]()
Ale kdybych byla fakt nemohoucí nebo jinak na dně (a to se může stát - nemoc, nějaké kariérní selhání, atd.), tak proč ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou by se nenechaly živit ty ženy, které by jejich protějšek stejně neživil, nebo neuživil…takže jim stejně nic jiného nezbyde, byť se to dá schovat za různé fráze typu „nemohla bych se nechat živit, musím pracovat apod…“ Toť má zkušenost.
Můj muž mě vlastně defacto živí, protože platí vše on, i když já vydělávám docela slušně. Nekecá mi do toho, kam investuji své vydělané peníze, jestli šetřím pro rodinu, nebo zaplatím dovolenou, nebo si koupím kabelku či jiný rozmar.
Když mluvíme o vydržování, tak bych se klidně vydržovat nechala, nevím jak dlouho by mě to bavilo, ale pravděpodobně bych si zvykla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss píše:
Většinou by se nenechaly živit ty ženy, které by jejich protějšek stejně neživil, nebo neuživil…takže jim stejně nic jiného nezbyde, byť se to dá schovat za různé fráze typu „nemohla bych se nechat živit, musím pracovat apod…“ Toť má zkušenost.Můj muž mě vlastně defacto živí, protože platí vše on, i když já vydělávám docela slušně. Nekecá mi do toho, kam investuji své vydělané peníze, jestli šetřím pro rodinu, nebo zaplatím dovolenou, nebo si koupím kabelku či jiný rozmar.
Když mluvíme o vydržování, tak bych se klidně vydržovat nechala, nevím jak dlouho by mě to bavilo, ale pravděpodobně bych si zvykla.
A tp ja si zas nemyslim, asi zezi co jdo ma i za praci, pokud chodi od rana do vecera makat nekam za kasu, tak chapu, ze to cloveka nenaplni a radsi by nechodil vubec. Ja svoji praci mam rada, je to i konicek, rada se v ni realizuji a proate jsem odjakziva samostatna a mam rada nezavislost. Ta predstava, ze nemam nic sveho a jsem jen zavisla co mi kdo da..no nevim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na RD mě manzel živil a stim jsem problém neměla. Zaroven jsem nevylecitelne nemocná a manžel navrhoval, že mě bude živit. To jsem odmítla, stim ze chci mít pocit, ze nejsem úplně k ničemu. Pracuji tedy.Na poloviční úvazek a starám se o deti. Prijde mi to jako fajn kompromis. Bez zlevneho důvodu bych se živit nenechala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss píše:
Většinou by se nenechaly živit ty ženy, které by jejich protějšek stejně neživil, nebo neuživil…takže jim stejně nic jiného nezbyde, byť se to dá schovat za různé fráze typu „nemohla bych se nechat živit, musím pracovat apod…“ Toť má zkušenost.Můj muž mě vlastně defacto živí, protože platí vše on, i když já vydělávám docela slušně. Nekecá mi do toho, kam investuji své vydělané peníze, jestli šetřím pro rodinu, nebo zaplatím dovolenou, nebo si koupím kabelku či jiný rozmar.
Presne pokrytecke radoby vznesene fraze. Nechat se zivit neznamena nic nedelat… a kdyby me nekdo zivil bez pocitu, ze mu musim byt vdecna a ze ho musim poslouchat, proc bych ti nedelala ( normalni lidska vlastnost:))… ale samozrejme po nejake dobe by me prestalo bavit srarat se jen o sebe a paradu a dum atd a urcite bych zacala neco podnikat… nebo ucit ve skole nebo pomahat nemocnym…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit