Nechat se živit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
13.11.22 22:49
@Dahlia0409 píše:
A když jsou děti část dne s někým jiným - chůva, jesle, škola, to je špatné?

Miminko ma byt kojene aspon dva roky a s mamou. Do skolky na pohodu, zadne od sedmi do peti. Kariera se da delat potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
13.11.22 22:49
@Villanelle píše:
Protože to neni sosani penez, ale normalni sdileni spolecnych zdroju v partnerskem a rodinnem životě 8o
Jako fakt cucim.
Predstav si, ze ja mam s manzelem nejen společne deti, ale take dum, pozemky i peníze, tudíž jsem nemusela pred otěhotněním pocitat, jestli mi vyjde rodičák na pleny a jestli si budu moct dovolit v pripade potreby zustat s ditetem se specialnimi potrebami doma dele, nez tri roky.
Normalne je mi za tebe smutno.
Představ si, ze ja bych se o sebe a deti v pripade potreby zvladla postarat take sama. Ale abych si byla tak nejistá sama sebou, ze si svou hodnotu musim dokazovat takto :nevim:… Nehlede na to, ze jeho penize patri i dítěti a jestli ty si vybiras rezervu, abys nemusela rict muži o penize na péči o nej, tak ses padla na hlavu.

Mate spolecny majetky, no a co? :mrgreen: to my mame taky, ale o to asi v tyhle diskuzi nejde, ne? :mrgreen:
Ja nikdy nikde nenapsala, ze ty pleny nekupoval taky :mrgreen: to me je spis lito tebe, ze asi u vas obstaravas fyzicky nakupy jen ty. ale to pro me neznamena, ze ME zivi. A znovu rikam, ze kdybych ty penize nemela, postara se o me. Dokud penize na svoje potreby mam, nevidim duvod nechat se zivit. Proto jsem si financni rezervu delala. Ne jen kvuli rodicaku, ale i kvuli tomu, kdybych prisla o praci apod., abych nemusela natahnout ruku a vsechno nechat na chlapovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.11.22 22:51

Hanba by fackovala. To použila pouze Lucie. Proč se to teď obrací proti těm, které pracovat chtějí? :think: Je tady dost zastánkyň, že klidně se nechají živit. Ok. Vždyť každého volba. Ať si pracuje, jak chce každý. Ale proč takhle hnusně některé jedou do opačného názoru?
Je to takové urputné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
13.11.22 22:59

Ano, kdyby měl manžel tolik peněz, že bych je opravdu ale opravdu nemusela řešit, tak proč ne. Dělala bych jenom to co mě baví. A fakt si nemyslím, že bych se nudila. Třeba tak mluvím teď, protože mě momentálně práce spíš štve než aby mě naplňovala, možná by mě to po pár měsících přestalo bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16361
13.11.22 22:59
@Lucie_Sx píše:
Miminko ma byt kojene aspon dva roky a s mamou. Do skolky na pohodu, zadne od sedmi do peti. Kariera se da delat potom.

Ve dvou letech už to miminko není a nevím, proč by mělo být kojené tak dlouho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
13.11.22 23:00

Živit bych se nenechala. Ne kvůli hrdosti nebo že by mě nebavilo se nudit doma na p. rdeli, ale čistě z praktického hlediska. Z práce se počítá důchod, krize středního věku hodně párů semele, no a samozřejmě nevyhnutelnost bytí (potenciální možnost ztráty partnera ať už z důvodu nemoci nebo nenadálé události). Přestože se budu jako matka pracovně uskromňovat, tedy nebudu ještě nějakou dobu po RD pracovat na plný úvazek, protože to není kombinovatelné s manželovou prací a péči o děti, tak se na plný úvazek zase vrátím. I když bych nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
13.11.22 23:00

@Janli Jenom myslím, ze se do pracovního procesu treba po deseti patnácti letech nastupuje špatně. Nemas úspory na kauci na byt a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16361
13.11.22 23:01

@ugluk Takhle ano, pokud je tam kompenzace, že chlap může mít víc a ženská méně hodin, to se dá. Ale zase proč by měla mít nutně mamina kratší úvazek, nebo žádný, když by třeba i ráda pracovala klasických 8h.

Nemyslím si, že musí být dítě ideálně jen s mámou, nebo s ní co nejvíce času, protože když je času méně, už je to pomalu krkavčí matka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.11.22 23:03
@Dahlia0409 píše:
Já si třeba neumím naprosto představit, kdybych byla žena v domácnosti, co bych jako pořád dělala? Děti ve školce, nebo ve škole a doma nuda :mrgreen:

Já jsem střídavě doma, jak zrovna potřebujeme, ale slovo nuda teda neznám. V bytě by to asi bylo horší, ale dům a zahrada vydá za plnej úvazek, koníčků mám taky spoustu…..

• Citovat
  • Upravit
Janli
13.11.22 23:05
@Ida11 píše:
@Janli Jenom myslím, ze se do pracovního procesu treba po deseti patnácti letech nastupuje špatně. Nemas úspory na kauci na byt a podobně.

Já se vracela po osmi letech, práci jsem sehnala okamžitě. A úspory? Vždyť finance jsou v manželství společný, takže polovina peněz na účtu patří ženě….

• Citovat
  • Upravit
7228
13.11.22 23:08
@ugluk píše:
@Ophelia69 on má možnost je vydřít, protože může spoustu běžnch starostí hodit za hlavu. Ví, že bude domácnost klapat, o děti bude postaráno, nebude muset řešit jejich nemoci, atd. Pokud má muž dejme tomu perspektivu ve svém oboru vydělat sto tisíc, zatímco ženská třicet, přijde mi celkem normální se dohodnout na tom, že on teda bude makat naplno a nebude se po něm chtít vodění dětí na kroužky a čerpání OČR při každým kašlíčku. Samozřejmě za předpokladu, že ten čas, co bude mít volný, bude své rodině věnovat aspoň z nějaké části, nikoliv chodit z práce v osm, plynule pokračovat pokecem s kamarádama a víkend věnovat svým koníčkům.Příspěvek upraven 13.11.22 v 21:42

Jo tohle je fajn do doby než si chlap najde 20letou osobní asistentku a na rodinu se vy…a že už jsem těch příběhů slyšela :zed:

Ono pak ženská ve 40, deset let v domácnosti tu práci fakt hledá hodně těžko… zrovna naší sousedky dcera tak dopadla a to měla štěstí, že je učitelka…na krku 3 děti a chlap jí milostivě přenechal bydlet v jeho domě než budou děti plnoleté, pan podnikatel, co mu vlastně nic nepatřilo a oficiálně vydělal úplné minimum :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
13.11.22 23:11
@Janli píše:
Já se vracela po osmi letech, práci jsem sehnala okamžitě. A úspory? Vždyť finance jsou v manželství společný, takže polovina peněz na účtu patří ženě….

No ne vždy jsou společné a někdy je chlapy umí dokonale ulejt ;)

Jsem ráda, že mám svůj byt a dokážu se uživit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
13.11.22 23:34

Ne. Co bych jako dělala doma? Jsem extrovert a potřebuju být mezi lidmi, né doma a povídat si s květináčem a hadrem na podlahu. Nejsem něčí služka. Chlap tě může kopnout do prd.ele a kdo tě bude pak živit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
13.11.22 23:34

Pokud by po mně nechtěl, abych přestala chodit do práce, a nečekal, že budu mít na hrbu celou domácnost, tak ať si mě klidně živí, výplatu bych si nechala jako kapesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
13.11.22 23:41

Kdysi jsem možnost měla.. ale neco mi říkali, že si budu radeji udržovat kontakt s praci a vyplatilo se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat