Nechat se živit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69023
14.11.22 00:12
@welovefashion píše:
Jo tohle je fajn do doby než si chlap najde 20letou osobní asistentku a na rodinu se vy…a že už jsem těch příběhů slyšela :zed:Ono pak ženská ve 40, deset let v domácnosti tu práci fakt hledá hodně těžko… zrovna naší sousedky dcera tak dopadla a to měla štěstí, že je učitelka…na krku 3 děti a chlap jí milostivě přenechal bydlet v jeho domě než budou děti plnoleté, pan podnikatel, co mu vlastně nic nepatřilo a oficiálně vydělal úplné minimum :zed:

Jako jo, bejt úplně doma by mě taky netěšilo, ona ta ďoura v životopise taky nevypadá dobře (zvlášť, když jsem VŠ vzdělaná a hledám kvalifikovanou práci v oboru), ovšem už v tom CV nikdo nevidí, jestli jsem dělala týdně 20, 30 čí 40 hodin. Já jsem v tomhle trošku více v pohodě, neb už jsem do manželství vstoupila s vlastním bytem (byť bydlíme v jiným, kde doplácíme hypo) a můj muž zcela dobrovoleně nechává ležet půlku našich úspor (z nichž většinu vydělal, zatímco já byla na RD s dětma) na účtech/ investicích vedených na moje jméno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
14.11.22 00:20

Klidně bych do toho šla. Záleželo by na okolnostech, na vztahu s tím partnerem.

• Citovat
  • Upravit
34322
14.11.22 00:21
@Dahlia0409 píše:
Ve dvou letech už to miminko není a nevím, proč by mělo být kojené tak dlouho :think:

Protoze to proste potrebuje.
Ptas se na nazory, tak toto je ten muj.

Klidne si to mej jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.11.22 01:49
@Anonymní píše:
Nechali byste se živit od přítele nebo od manžela? Pokud ne, tak proč.

Protože bych upadla do stagnace, už bych nebyla nezávislá. Přišla bych si jako parazit. Dokud jsem pracující, přijdu si s partnerem více rovna, než kdyby měl živit jeden druhého. Neříkám, že bych se bránila tomu, mít volno, vstát si kdy chci, dělat si co chci, ale ze zkušenosti vím, že když jsem dlouho bez práce, začnu být protivná, nudím se, nic si nedokážu užít, upadám do stagnace a cítím se na nic. Tak proto :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.22 04:16
@Anonymní píše:

Se zlatou kreditkou možná :mrgreen:. Jinak ale nee.. zažila jsem 1×, v manželství před 16 lety a nikdy více. Být na md a zavisla na člověku, kterýmu hrabne :think: fakt nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
14.11.22 05:31
@Anonymní píše:

Ano, teď jsme se na tom doma tak domluvili. Musím se starat o dceru 24/7.. do školy jde max na 2hod, ale to tak 3 dny a pak je nemocná… doteď jsme to lepili s HOčkama a moc pomáhala babička.. teď už to prostě nejde. Manžel potřebuje pracovat na 100%. Takže jediná možná varianta je, že zůstanu doma… je to první měsíc, tak uvidíme, ale zatím si to užívám. Konečně nejsem nervní, uspěchaná máma… manžel má klid a já stíhám všechno.. hodně se doma s dcerou učíme a chodíme ven. Byla jsem tehdá na mateřský jen 6 měsíců a pak se vrátila do práce, tak si tak teď říkám, že si ty roky vynahradím ;) a problém mi nedělá, že nás bude živit jen manžel… stejně bych ho živila i já, kdyby bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.11.22 08:17
@Anonymní píše:

Hele fakt určitě ne. Tohle je dost kluzké téma. Raději budu v práci, už pro svůj osobní rozvoj, fakt nechci, aby ze mě byl b…, víš ono se udržuješ v činnosti, flexibilitě, dokážeš rozvíjet samu sebe, když se ti v práci zadaří, tak máš fakt dobrej pocit… Chod domáctnosti jistě každý zvládne i po práci jako pere pračka, myčka myje… (Je to fakt u všech jiný, chápej někdo se i o ty činnosti s láskou dělí s dětmi a manželem).
Pak se taky můžou stát i nepříjemné věci, jako třeba, že ti partner může zemřít, najde si jinou, odejde od rodiny… a jak potom seženeš práci? Možná nějakou podřadnou, ty dobré fakt neseženeš… Takže tu rodinu už prostě nikdy nezaopatříš standardem, na který jste byli zvyklí…
No a pak taky, bude ti manžel platit sociální a zdravotní?
A dál fakt bych se cítila špatně bez práce… Čím jako ten den vyplníš? Nějakýma kravinama a jakýma, jako co třeba, to by mě fakt zajímalo? Raděj přinesu nějakou tu kačku navíc domů…
A už se fakt neptej na takovou blbost, pokud nevlastníte alespoň agrofert…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
14.11.22 08:59

Já ne, nevidím na tom nic špatného, pokud to ta žena kompenzuje jinak, ale já osobně jsem jiná povaha a doma by mi asi jeblo. Svírají se mi vnitřnosti úzkostí, když si představím, že náplň mého života je nakupování, vaření, uklízení, praní a dekorování domu. Pro mě strašně depresivní, prostě na to nejsem. Naopak bych si ale přála být ten chlap, který chodí do práce, která ho baví, vydělá hodně peněz a vrací se do uklizeného, útulného domova, o děti je postaráno a na stole má teplou večeři. To by mě bavilo, měla bych obojí, seberealizaci v práci i rodinné zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
14.11.22 09:11

Záleží na tom, za jakým účelem. Obecně mi ale ve vztahu vyhovuje, když oba dělají od všeho něco. Podle mě to lidi v páru sbližuje, když vědí, co obnáší denní rutina toho druhého. Ať už je to práce, péče o domácnost, děti, zvířata. Když jeden tráví většinu času jen v práci a druhý jen péčí o domácnost třeba, ty jejich světy se podle mě začnou trochu míjet, oddalovat, navíc prostě tráví hodně času odděleně a co to pro mnoho vztahů znamená, všichni víme. Vztahy kvetou tam, kde se do nich investuje úsilí, čas, energie. Nechtěla bych, aby byl můj chlap 12 hodin denně 7 dní v týdnů na pracovišti a snídal, obědval, večeřel… s nějakou kolegyní třeba ;) a mě jen předhodil výplatu jak kus masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
14.11.22 09:19
@Janli píše:
Já se vracela po osmi letech, práci jsem sehnala okamžitě. A úspory? Vždyť finance jsou v manželství společný, takže polovina peněz na účtu patří ženě….

Kamarádky mamka byla žena v domácnosti. Po 25 letech manželství si chlap našel jinou. S prací byla úplně v háji. Teď dělá za drobné a kdyby se v rámci rozvodu nedohodli, že chlap dá nad rámec té poloviny a koupí jí byt, tak je na tom hodně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.11.22 09:23

Klidně bych se nechala vydržovat. Žena v domácnosti nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
14.11.22 09:29

Nechtela bych, nechci byt na nikom zavisla a mavic by me to ani nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
14.11.22 09:34
@Kassor píše:
Ano, teď jsme se na tom doma tak domluvili. Musím se starat o dceru 24/7.. do školy jde max na 2hod, ale to tak 3 dny a pak je nemocná… doteď jsme to lepili s HOčkama a moc pomáhala babička.. teď už to prostě nejde. Manžel potřebuje pracovat na 100%. Takže jediná možná varianta je, že zůstanu doma… je to první měsíc, tak uvidíme, ale zatím si to užívám. Konečně nejsem nervní, uspěchaná máma… manžel má klid a já stíhám všechno.. hodně se doma s dcerou učíme a chodíme ven. Byla jsem tehdá na mateřský jen 6 měsíců a pak se vrátila do práce, tak si tak teď říkám, že si ty roky vynahradím ;) a problém mi nedělá, že nás bude živit jen manžel… stejně bych ho živila i já, kdyby bylo potřeba.

Tak chapu, ale tak to mate jen na chvili ne? Ne celozivotne, dcera vyroste za oat let a uz nemusis byt cele dny doma. Kazdopadne si nejak osefuj i to jakt o bude potom, kdyz nedelas, aby pak manzel nefrnknul po par letech, ty nic nasporeno, neodpracovano na duchod a s mezerou v CV..u nas je prave ted varianta kvukindetem, ze ja mam zkraceny uvazek, ale abych byla jen doma, to ne, vtdyt i deti chodi do skoly, tak co doma, by mi jeblo..ja to mam v praci rada, ale zariven jsme raday ze mam cas na dite. Ale vim, ze az odroste, budu moc na plny a mit i svoje konicky, mit na ne vic casu..ale ze bych byla jen doma a nechala se zivit, to ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
14.11.22 09:41
@Dahlia0409 píše:
Já si třeba neumím naprosto představit, kdybych byla žena v domácnosti, co bych jako pořád dělala? Děti ve školce, nebo ve škole a doma nuda :mrgreen:

Tak to ja zas jo, prece ze nejsi v praci, neznamena ze musis sedet doma a cucet na tv. Me napada zas milion veci co bych mohla delat, ale proste ne za cenu, ze me nekdo zivi, ta zavislost by mo vadila hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
14.11.22 10:27
@PAN66 píše:
Tak chapu, ale tak to mate jen na chvili ne? Ne celozivotne, dcera vyroste za oat let a uz nemusis byt cele dny doma. Kazdopadne si nejak osefuj i to jakt o bude potom, kdyz nedelas, aby pak manzel nefrnknul po par letech, ty nic nasporeno, neodpracovano na duchod a s mezerou v CV..u nas je prave ted varianta kvukindetem, ze ja mam zkraceny uvazek, ale abych byla jen doma, to ne, vtdyt i deti chodi do skoly, tak co doma, by mi jeblo..ja to mam v praci rada, ale zariven jsme raday ze mam cas na dite. Ale vim, ze az odroste, budu moc na plny a mit i svoje konicky, mit na ne vic casu..ale ze bych byla jen doma a nechala se zivit, to ne..

To se teprve uvidí… dcera má poruchu, ze které se nevyroste. Nicméně to neznamená, že budu doma navždy.. jen jak to půjde, do práce se chystám, ale jestli to bude za 3 roky nebo 10, to nevim…ona je ve škole jen strašně málo, tak mám o zábavu postaráno..a musím říct, že mě to baví.. má to pro mě smysl… uvidíme časem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat