Hodiny a propustka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
10.11.22 08:42

Hodiny a propustka

Dobrý den,

mám první práci na plný úvazek. Bohužel teď musím ze zdravotních důvodu dojíždět k lékaři častěji. Jsem ještě ve zkušební době a máme klouzavou pracovní dobu s fixní částí od 8 do 4. A v práci musím být od 9-15.

K lékaři teď potřebuju po druhé za měsíc a mám strach, že se mi nebudou nějak počítat hodiny. K lékaři dojíždím mimo město 50km (jinam to nejde, jde o specializované problémy) tudíž jsem pryč celých 8 hodin. Když jsem byl minulý měsíc u lékaře, tak jsem na píchačce, kde máme i počet hodin buď -, 0, nebo + něco, co nám přebývá, ubývá, nebo 0 je, že souhlasí vše. Teď mě ale vedoucí zarazil tím, bude řekl, ať si hlídám hodiny. Ale já mám celý den započítaný ne? Nemůžu stihnout jet 50km tam, 50km zpět (hodina tam a hodina zpět) a u doktora jsem minimálně 4 hodiny… Abych se vrátil do práce.

Jak je to tedy se započítáním hodin? Nevadilo by mi, kdyby nebyli proplacené, ale nechci aby mi chyběli… 😕

Příspěvek upraven 10.11.22 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kocourGarfield
10.11.22 08:48

@Lakkynon zeptej se vedení, jestli je to problém. Nevím o jaký speciální problém se jedná, ale qsi bych to probrala s vedením. On lékař ve zkušební době ještě takhle často může, ale samozřejmě nemusí, být problém.
Jen na okraj. Co děláš u lékaře přes 4 hodiny?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
10.11.22 08:49

Jinak předpokládám to bude v zákoníku práce.

• Citovat
  • Upravit
101504
10.11.22 08:59

@Lakkynon No, pokud positam, tak je to celkem 6 hodin, takze to do prace jeste stihnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.11.22 09:08

Já mám u propustky nárok na započítání hodin pouze po dobu fixní pracovní doby. Zbytek si musím nahrazovat.

• Citovat
  • Upravit
53190
10.11.22 09:11

No u té propustky k lékaři je taková kouzelná klička, a sice Propustka k lékaři je platná pouzena nezbytně nutnou dobu, která ovšem není nikde přesně specifikovaná. Pokud jsi ve zkušebce, může být celodenní absence problém, většinou jsou lidé schopni si lékaře zařídit před nebo po práci, případně přijít o pár hodin později. Jestli s čistým svědomím víš, že to nejde jinak zařídit (taky nechápu, co tam děláš 4 hodiny), tak by to chtělo zajít za vedením a svůj problém slušně vysvětlit, jinak můžeš čekat rozvázání pracovního poměru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
10.11.22 09:13

@unuděná i kdyby tam byla fakt ty 4 hodiny, tak se to da vyresit tak, aby se do prace jeste vtatila a byla tam dyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
10.11.22 09:25

Pokud máš flexibilní pracovni dobu a fix je 9-15, doktor se ti počítá jen v době fixu, tedy mezi tou devatou a třetí.

• Citovat
  • Upravit
3861
10.11.22 09:35

Mám pružnou pracovní dobu a lákař se mi počítá jen v pevné pracovní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.11.22 09:45
@unuděná píše:
No u té propustky k lékaři je taková kouzelná klička, a sice Propustka k lékaři je platná pouzena nezbytně nutnou dobu, která ovšem není nikde přesně specifikovaná. Pokud jsi ve zkušebce, může být celodenní absence problém, většinou jsou lidé schopni si lékaře zařídit před nebo po práci, případně přijít o pár hodin později. Jestli s čistým svědomím víš, že to nejde jinak zařídit (taky nechápu, co tam děláš 4 hodiny), tak by to chtělo zajít za vedením a svůj problém slušně vysvětlit, jinak můžeš čekat rozvázání pracovního poměru :nevim:

Těm osmi hodinám bych se nedivila. Taky to tak mám. Bohužel i dneska se stává, že někde čekáš tři hodiny než tě vezmou, lékař, nějaký kontrolní vyšetření, k tomu cesta a celej den je zabitej….

• Citovat
  • Upravit
15
10.11.22 09:45
@kocourGarfield píše:
@Lakkynon zeptej se vedení, jestli je to problém. Nevím o jaký speciální problém se jedná, ale qsi bych to probrala s vedením. On lékař ve zkušební době ještě takhle často může, ale samozřejmě nemusí, být problém.
Jen na okraj. Co děláš u lékaře přes 4 hodiny?

Čekárna +-2h i když jsem objednaný na čas. + Minimálně další dvě hodiny diskuze s doktorem, testování. Čekání na výsledky, další testování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.11.22 09:47

@Janli Jasně, ale drtivá většina lékařů má alespoň jeden den v týdnu odpolední ordinační hodiny, takže kdybych byla ve zkušebce, tak se třeba urvu o hodinu dřív (14:00) a strávím tam holt odpoledne. Ne, že zazdím celý den. Teda pokud o tu práci stojím, že? Je to pár měsíců, tohle se většinou dá v pohodě naplánovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.11.22 09:47
@Janli píše:
Těm osmi hodinám bych se nedivila. Taky to tak mám. Bohužel i dneska se stává, že někde čekáš tři hodiny než tě vezmou, lékař, nějaký kontrolní vyšetření, k tomu cesta a celej den je zabitej….

No právě. Vyjíždím většinou z domova mezi 6-7, objednaný jsem většinou hned ráno na 8-9 a stejně jdu na řadu až tak v 11. A doma jsem s bídou ve 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.11.22 09:49
@unuděná píše:
@Janli Jasně, ale drtivá většina lékařů má alespoň jeden den v týdnu odpolední ordinační hodiny, takže kdybych byla ve zkušebce, tak se třeba urvu o hodinu dřív (14:00) a strávím tam holt odpoledne. Ne, že zazdím celý den. Teda pokud o tu práci stojím, že? Je to pár měsíců, tohle se většinou dá v pohodě naplánovat.

Tak ono, když má doktor konzultační hodiny pouze v pondělí od 8 do 12 a ostatní dny operuje, tak to bohužel nejde 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.11.22 09:51
@Lakkynon píše:
Tak ono, když má doktor konzultační hodiny pouze v pondělí od 8 do 12 a ostatní dny operuje, tak to bohužel nejde 😕

Jasně, ale tak nejpozději ve 13 můžeš být zpět v práci a zůstat do večera, ne? Pořád lepší, než se na to vyprdnout úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat