Zdravotní sestra v domově důchodců

Anonymní
9.11.22 09:18

zdravotní sestra v domově důchodců

Dobrý den, momentálně pracuji v nemocnici, ale, dostala jsem nabídka práce zdravotní sestry ve státním domově důchodců. Jsem pouze praktická sestra, proto mě tato nabídka překvapila, poněvadž jsem si myslela, že ve statním domově mohou pracovat pouze všeobecné sestry. Studuji sice vysokou školu, ale, chybí mi ještě 2 roky. Kdo, prosím pracuje ve státním domově důchodců, můžete mi prosím napsat, tak zhruba, harmonogram práce v domově? Omlouvám se za anonymitu, ale, nevím, kdo mě tady pozná a nerada bych, aby se to v nemocnici někdo dozvěděl, když to ještě není jisté. Moc děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
9.11.22 09:42

Já jsem teda dělala v DD jen ošetřovatelku, kamarádka tam dělala sestru a teď tam bude nastupovat moje mamka jako sestra, ale osobně bych tam hned dělat nešla, v nemocnici dostaneš mnohem víc zkušeností, v tom DD se jen zasijes a budeš řešit jen rozdělování léků do krabičky a sem tam naordinovani nějakého léku na průjem/zácpu :D Kamarádka tam právě nastupovala během studia VŠ a pak šla pryč, protože to byla fakt nuda a nula zkušeností, teď dělá na urgentním příjmu a je spokojená. Mamka má pár let do důchodu a práce v nemocnici už je pro ni celkem náročná, v tom duchodaku bude mít klídek. Taky finanční ohodnocení je tam bída, s nemocnici se to nedá srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 09:57

Po pravde, nedelam karieru, v nemocnici se sice hodne naucim, ale, nemam cas na pacienty. Polovinu pracovni doby jsem na pocitaci. Pacienty lepe znaji osetrovatelky. Behem 12 hod sluzby se kolikrat nestihnu najist. Po kapsach mam energ. Tycinku, abych nepadla. Chtela bych mit vic casu na pacienty, nebrat je jen, jako kus, jak se to, treba, u nas dela. Bavi me i osetrov. Prace, tzn. hygiena, podavani stravy aj

• Citovat
  • Upravit
37144
9.11.22 10:02
@Anonymní píše:
Po pravde, nedelam karieru, v nemocnici se sice hodne naucim, ale, nemam cas na pacienty. Polovinu pracovni doby jsem na pocitaci. Pacienty lepe znaji osetrovatelky. Behem 12 hod sluzby se kolikrat nestihnu najist. Po kapsach mam energ. Tycinku, abych nepadla. Chtela bych mit vic casu na pacienty, nebrat je jen, jako kus, jak se to, treba, u nas dela. Bavi me i osetrov. Prace, tzn. hygiena, podavani stravy aj

No co sem byla v DD, tak sestra byla 90% času zavřená v kanclu u počítače, řešila objednávky, léky, pacienty viděla ráno při takové „vizite“ a pomáhala občas při obědě. Hygienu atd sestry vůbec nedělají, to jdi dělat radši tu ošetřovatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
9.11.22 10:15

Ještě mě napadá, jestli ti jde o ten kontakt s pacienty, tak vyzkoušej třeba praci na ldn, tam jsem dělala taky a jsou tam sestry v kontaktu s pacienty víc, nez v tom DD, tam dělá papíry spíš staniční a sester je víc, tak pomáhají ošetřovatelkam s hygienou, krmením, polohováním atak. A pacienty tam máš taky delší dobu, že si ty vztahy vypestujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 10:49

No, ja prave delam na ldn. Nikdo z nemocnice nechce delat na ldn, protoze tam musi sestra i prebaovat, coz mi vubec nevadi, ale, je to tam nastavene tak, ze rano, odpo a vecer se musi s oskami chodit na hygieny a jsou zvykle, ze jim pomahame i s krmenim pacientu, coz sice neni problem, ale, ja pak nestiham svoji práci. Udelali nam z oddeleni pomalu internu, je to sama infuze, ranni leky rozdavam 2,5 hodiny, musim denne psat, o kazdem pacientovi hlaseni. Mam na starosti 20 pacientu a o kazdem psat hlaseni na A4. Osky nam daji zvonky a my litame na zvonky. Stanicni sice tvrdi, ze, kdyz mam svoji praci, tak nemusim oskam pomahat, ale, vydrzte to pak s nima. Vladnou tam oskx, jsou tam uz hodne let. Bavila by me prace v terenu, aleto musim byt vseobecna sestra. Jinak, v nemocnici si vydelam za 15 dvanactihod. Sluzeb, z toho zhruba 5 nocnich 31000 cisteho, a to mam rizikovy priplatek, a tyto penize bych mela taky v domove. Me spiszajima, jestli se da prace v domove stihat

• Citovat
  • Upravit
37144
9.11.22 11:01

Stíhat se to dá, tam je to pro ty sestry spíš taková nuda, všechno kolem pacientů dělají ošetřovatelky, my za sestry i roznášely léky, hygienu sestry nedělají, nekrmí, spíš jsou tam jen takový dozor, chodí, když se něco semele, dělají převazy, ale víceméně si dělají celý den svoji práci u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11094
9.11.22 11:05
@Anonymní píše:
No, ja prave delam na ldn. Nikdo z nemocnice nechce delat na ldn, protoze tam musi sestra i prebaovat, coz mi vubec nevadi, ale, je to tam nastavene tak, ze rano, odpo a vecer se musi s oskami chodit na hygieny a jsou zvykle, ze jim pomahame i s krmenim pacientu, coz sice neni problem, ale, ja pak nestiham svoji práci. Udelali nam z oddeleni pomalu internu, je to sama infuze, ranni leky rozdavam 2,5 hodiny, musim denne psat, o kazdem pacientovi hlaseni. Mam na starosti 20 pacientu a o kazdem psat hlaseni na A4. Osky nam daji zvonky a my litame na zvonky. Stanicni sice tvrdi, ze, kdyz mam svoji praci, tak nemusim oskam pomahat, ale, vydrzte to pak s nima. Vladnou tam oskx, jsou tam uz hodne let. Bavila by me prace v terenu, aleto musim byt vseobecna sestra. Jinak, v nemocnici si vydelam za 15 dvanactihod. Sluzeb, z toho zhruba 5 nocnich 31000 cisteho, a to mam rizikovy priplatek, a tyto penize bych mela taky v domove. Me spiszajima, jestli se da prace v domove stihat

Strašně záleží domov od domova. Já pracovala v soukromém, ráno jsem si oběhala všechny klienty. Musely se měřit TT v době Covidové, s tím jsem brala tlakomer, převazy, co bylo třeba. Klidně i jen pokecat, jsem si tu práci mohla trošku uzpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.22 14:58

Nejsem zakladatelka, ale také uvažuji o změně. Jakou máte pracovní dobu v domově, v kolik hodin se ráno začíná? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
37144
10.11.22 15:50
@Anonymní píše:
Nejsem zakladatelka, ale také uvažuji o změně. Jakou máte pracovní dobu v domově, v kolik hodin se ráno začíná? Děkuji.

U nás se jelo na denní, od 7 do 7. Noční sestry nedělaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
14.11.22 19:23

Může praktická sestra v sociálních službách sloužit sama noční službu? V případě, že nebude přítomna všeobecná sestra?
A jak je to s vykazováním výkonů na pojišťovnu? Může na sebe vykazovat všechny výkony, jako všeobecná sestra?
Pokud máte někdo zkušenosti tak děkuji za reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
14.11.22 19:25

@vicca asi jak kde, u nás v DD sestry vůbec neslouží noční, přes noc jsou tam jen pečovatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat