Zaslaná platba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.11.22 12:04

Zaslaná platba

Dobrý den,

dotyčný mi měl zaslat peníze zpátky za zboží, které jsem si objednala. Poslal pouze vyfocenou obrazovku s údajem, že byl zaslán příkaz k platbě, nemám jistotu, že ji opravdu zaslal, mohl dotyčný příkaz k platbě stornovat. Platba byla zaslaná v neděli kolem jedné. Myslíte, že to jen trvá? Dá se nějak zjistit zda platba opravdu odešla?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
8.11.22 12:08

Pokud to není okamžitá platba, tak do druhýho hned je to připsaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
8.11.22 12:10
@Anonymní píše:
Dobrý den,dotyčný mi měl zaslat peníze zpátky za zboží, které jsem si objednala. Poslal pouze vyfocenou obrazovku s údajem, že byl zaslán příkaz k platbě, nemám jistotu, že ji opravdu zaslal, mohl dotyčný příkaz k platbě stornovat. Platba byla zaslaná v neděli kolem jedné. Myslíte, že to jen trvá? Dá se nějak zjistit zda platba opravdu odešla?

Pokud nepřišla okamžitě, tak normálním převodem musí dneska být na úctě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.11.22 12:13
@Cenarius píše:
Pokud nepřišla okamžitě, tak normálním převodem musí dneska být na úctě.

Nebo zítra, ne všechny banky převedou peníze ihned, bohužel…

• Citovat
  • Upravit
15768
8.11.22 12:21
@Anonymní píše:
Dobrý den,dotyčný mi měl zaslat peníze zpátky za zboží, které jsem si objednala. Poslal pouze vyfocenou obrazovku s údajem, že byl zaslán příkaz k platbě, nemám jistotu, že ji opravdu zaslal, mohl dotyčný příkaz k platbě stornovat. Platba byla zaslaná v neděli kolem jedné. Myslíte, že to jen trvá? Dá se nějak zjistit zda platba opravdu odešla?

Vytvořit jakoby příkaz je práce na dvě minuty v libovolném obrázkovém editoru. Prostě až budou peníze na účtu, tak tím to bude zaplaceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
8.11.22 12:27

Vyfocená obrazovka je nic vypovídající. Každá banka umí vystavit potvrzení o platbě s číslem transakce. Takže ano, klidně mohl transakci zrušit. Pokud to není okamžitá platba, tak v neděli na to je hromada času. Ale jak bylo psáno, stále jsou banky, které nejsou nejrychlejší. Přesto by to mělo být dnes do konce bankovního dne na účtě, nejpozději zítra dopoledne.

• Citovat
  • Upravit
8391
8.11.22 13:27

Já bych počkala, vyfocená obrazovka není opravdu jistota. Vím, že třeba Fio umožňuje vygenerovat potvrzení o platbě - to posílám, pokud potřebuji. Takže spíš si vyžádat něco takového (zaslat v PDF) a pro jistotu hodit kontrolu, že se to shoduje s podobným dokumentem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64992
8.11.22 13:44
@izabe píše:
Já bych počkala, vyfocená obrazovka není opravdu jistota. Vím, že třeba Fio umožňuje vygenerovat potvrzení o platbě - to posílám, pokud potřebuji. Takže spíš si vyžádat něco takového (zaslat v PDF) a pro jistotu hodit kontrolu, že se to shoduje s podobným dokumentem.

Tak nez nejaka potvrzeni je lepsi pockat na platbu. Pokud nebude do rana na účtu, je to kec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
8.11.22 14:57
@Anonymní píše:

Ofocený příkaz k úhradě není nic. I kdyby někdo dal bance příkaz k úhradě, tak to ještě neznamená, že peníze odejdou. Pokud na účtu nemá prostředky anebo příkaz stornuje, platba nepřijde.

Důkazem je potvrzení banky o zúčtování platby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
8.11.22 15:37

Jakmile někdo fotí obrazovky apod., tak je to vždycky fake. To dělají vždycky jen podvodníci. Nikomu hlavně nic neposílej, dokud nemáš peníze na účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat