Ukončení PP ve zkušební době bez papíru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@denis.novakova píše: V říjnu jsem ukončila ve zkušební době zaměstnání.
Protiřečíš si. Tvrdíš že jsi „ukončila“ zaměstnání, co by znamenalo že šlo o jednostrané právní jednání z Tvé strany. V tom případě nechápu co od zaměstnavatele očekáváš: jestliže mu bylo doručeno Tvé písemné zrušení pracovního poměru podle § 66 zákoníku práce, pak tím byl pracovní poměr ukončen (dnem doručení zaměstnavateli, pokud jsi neuvedla den pozdější).
Pak jsi ovšem napsala… bylo mi řečeno, že mi pošlou zrušení PP oni, já podepíši a pošlu zpět.
V tom případě ovšem je nepravda Tvoje tvrzení že jsi „ukončila“ zaměstnání!!! Rozmysli si dobře co tvrdíš, abys se v tom nezamotala. Pokud Tvoje první věta je nepravdivá, pak bylo na úvaze zaměstnavatele, zda Ti zruší nebo nezruší pracovní poměr ve zkušební době. Pokud Ti nepředal písemné zrušení pracovního poměru (do vlastních rukou na pracovišti, nebo doručením na Tvou adresu), pak pracovní poměr stále trvá, ale zaměstnavatel Ti nepřiděluje práci.
Obrať se na odborovou orgaizaci na pracovišti, poskytnou Ti právní konzultaci ohledně Tvé situace.
Příspěvek upraven 08.11.22 v 08:00
- Citovat
- Upravit
Na to pozor, můžeš mít Áčko. Já jsem takhle nastoupila do firmy jako administrativní pracovník, ve firmě byl drobátko nepořádek, nějak jsme se za pár dní nepohodli se šéfem, ten mě poslal pryč. Druhý den už byla firma zavřená, všichni na 60% doma. Já nic v ruce. Právnička to potom řešila a výpověď z něj vytáhla, výpověď dohodou.
Drahá zkušenost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sylvania 333 píše:
Na to pozor, můžeš mít Áčko. Já jsem takhle nastoupila do firmy jako administrativní pracovník, ve firmě byl drobátko nepořádek, nějak jsme se za pár dní nepohodli se šéfem, ten mě poslal pryč. Druhý den už byla firma zavřená, všichni na 60% doma. Já nic v ruce. Právnička to potom řešila a výpověď z něj vytáhla, výpověď dohodou.Drahá zkušenost.
Prosím, můžete se všichni odnaučit psát tento nesmysl. Výpověď dohodou neexistuje!! Sám jsem to tady psal aspoň tisíckrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Volala jsi tam že ti to nepřišlo? Sepiš to sama s tím datem ke kterýmu jste se dohodli a zajeď si to do té firmy potvrdit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zavolat jim / jít tam a oznámit, že ještě potřebné papíry nemáš. My ti je bohužel nepošleme 🤷🏻♀️
- Citovat
- Upravit
@Tala20 Ja napsala zprávu, že končím a oni že mi pošlou zrušení na papíře, které jim podepisi. Bohuzel žádné odbory tam nejsou.Je to mala firma, s vedením na druhém konci republiky.Slo mi o to, že to nemám oficiálně na papíře. Ano, moje blbost, uznávám. S nima není ani žádná domluva, nereaguji.
- Citovat
- Upravit
@Sylvania 333 Ano, to prave vím, ze mohu mít áčka, že do práce nechodím. ![]()
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 Bohužel firma má vedení na druhém konci republiky. Na telefonáty ani emaily nikdo nereaguje. A právě vím, že zpětně to snad ukončovat nejde. ![]()
- Citovat
- Upravit
@shadowbabe
Ano vím, že mi je nepošlete
firma má sídlo na druhém konci republiky.Na nic nereagují. Z pojišťovny neodhlasili. ![]()
- Citovat
- Upravit
@denis.novakova píše:
@Tala20 Ja napsala zprávu, že končím a oni že mi pošlou zrušení na papíře, které jim podepisi. Bohuzel žádné odbory tam nejsou.Je to mala firma, s vedením na druhém konci republiky.Slo mi o to, že to nemám oficiálně na papíře. Ano, moje blbost, uznávám. S nima není ani žádná domluva, nereaguji.
Ale tady je chyba na tvoji straně. Pokud ty chceš ukončit pracovní poměr, tak jim to na papíru musíš poslat ty
domluv se s nimi, jestli jim ukončení můžeš přinést se starým datem, že jste na něm byli neoficiálně domluveni. Pokud na to nepřistoupí, tak nic nezbyde nic jiného, než ho ukončit s aktuálním datem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@denis.novakova píše:
To je dobře, že to máš aspoň nějak písemně. Jak píšou ostatní výše, teď už tam jen zavolat. Asi by mi to i stálo za výlet na ten druhý konec republiky (na domluvenou! schůzku, pokud je tahle domluva možná), a trvat na papíru s původním datem.
Ale že to máš zprávou, je super, to zní daleko míň beznadějně než před touhle informací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@denis.novakova píše:
@Tala20 Ja napsala zprávu, že končím a oni že mi pošlou zrušení na papíře, které jim podepisi. … Slo mi o to, že to nemám oficiálně na papíře.
Nerozumím. Píšeš jako Tatar. Jestli jsi jim poslala písemné zrušení pracovního poměru podle § 66 zákoníku práce, tak pracovní poměr skončil dnem kdy jim to bylo doručeno. Už jsem Ti to jednou napsal. Jde o to zda máš kopii Tvého dokumentu a zda můžeš prokázat že jim oznámení o zrušení pracovního poměru bylo doručeno.
Jakýkoli další papír od nich by byl naprosto zbytečný. A samozřejmě nemusela jsi nikomu nic dodatečně podepisovat.
Jediné co od bývalého zaměstnavatele potřebuješ je „zápočtový list“, a ten pro Tebe možná mají připravený a čekají kdy si to vyzvedneš. Vyzvi je písemně s doručenkou aby Ti to poslali na adresu. Případně zajdi na inspektorát práce a oznam, že bývalý zaměstnavatel Ti odmítá vystavit potvrzení o zaměstnání.
Příspěvek upraven 08.11.22 v 13:41
- Citovat
- Upravit
@broskvová zmrzlina děkuji, právě na telefony ani maily nereagují
Pokud je neseženu, zašlu zrušení PP ve zkušební době a s žádostí o okamžité zaslání zapoctaku. Ani já pracák se nemohu přihlásit, ty mě berou jako stále zaměstnanou, že se na zprávy zřetel nebere ani ve zkušebce. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tala20 Bohužel,to jsem právě takhle neukončila podle zákoníku práce. Moje blbost, já vím ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím. V říjnu jsem ukončila ve zkušební době zaměstnání. Poslední směnu jsem si odchodila a bylo mi řečeno, že mi pošlou zrušení PP oni, já podepíši a pošlu zpět. Je listopad a já stále nemám písemné ukončení ani zápočťák. Co teď? Pokud to chápu dobře, tak PP stále běží, když žádné ukončení na papíře nemám? Zpětně ukončit asi nejde z mojí ani jejich strany? Nevíte někdo? Děkuji