Nechce přistoupit na dohodu

Anonymní
7.11.22 16:17

Nechce přistoupit na dohodu.

Ahoj,
bohužel řeším dost nepříjemné téma a nevím si opravdu rady. Pracuji 2 roky v malé firmě a můj šéf k mé osobě chová “nezdravé” city. Dokonce bych to nazvala i harašením ( nepříjemné dotyky, apod.) Já samozřejmě tyto jeho city nesdílím, takže v práci bylo někdy opravdu dusno. Usoudila jsem, že tato situace je k nevydržení a podám výpověď. Když jsem o výpovědi začala, tak to vůbec semnou nechtěl řešit, ještě jsem byla osočena, že vyhrožuji, ať si to řeším sama. Tak jsem to sama řešila, a předložila jsem mu dohodu o rozvázání prac. poměru. Bohužel to vygradovalo v totálně absurdní nepříjemnou situaci ( bohužel ji tady nechci rozebírat, nevím zda na fóru náhodou není) kterou rozdýchávám ještě teď. Po tom všem se ho začínám asi i trochu bát. Samozřejmě na dohodu nepřistoupil ( ano, má na to právo ) takže já budu muset dodržet klasickou 2 měsíční výpovědní lhůtu. Po pravdě vůbec si nedokážu představit po tom všem tam ještě chodit. Nemá některá prosím nějakou radu jak postupovat? Jsem absolutně bezradná s nervama v …. :,( Omlouvám se za případné chyby.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1231
7.11.22 16:22

Sbírej důkazy a najdi si právníka. Nakonec ještě bude rád za dohodu, ale lepší by bylo dotáhnout to ke spravedlnosti. Tohle si šéf rozhodně nemůže dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.11.22 16:27

JJ - zajdi se poradit s někým, kdo dělá pracovní právo a když přineseš papír s hlavičkou advokátní kanceláře, tak najednou pan šéf bude daleko motivovanější na tu dohodu přistoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.11.22 16:34

Lidi se v podobnych situacich „hodi marod“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
7.11.22 16:37

Bez na neschopenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
7.11.22 16:49

Šla bych na nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
7.11.22 16:52
@Lucie_Sx píše:
Lidi se v podobnych situacich „hodi marod“.

To dělají ubožáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11148
7.11.22 16:56
@Zumpa píše:
To dělají ubožáci.

Tak když je šéf takový ubožák, že ji k tomu de facto dohnal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2638
7.11.22 17:14

Stojím si za tím, že by člověk měl myslet v první řadě na sebe. Pokud je pro tebe další setrvání na tomto místě nepřípustné… normálně si nech napsat neschopenku. Normálně tohoto fanda nejsem, ale takto za dva měsíce budeš volná. Příběh tím pro tebe skončí. Než rozjíždět nějaké akce a riskovat ještě, že se ti bude šéf mstít. Však to, že chodíš do práce se staženým žaludkem a v šíleném stresu a strachu je pádný důvod zůstat na neschopence. To ani není žádné simulování stylu už se mi tam nechce. Ty jsi se dohodnout chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
7.11.22 17:37
@jita22 píše:
Tak když je šéf takový ubožák, že ji k tomu de facto dohnal…

Jasně on ji dohnal k podvodu, ktery budeme platit z dani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11148
7.11.22 17:40
@j.a.n.i1 píše:

No není to nejlepší, ale někdy se oficiální cesta bohužel může tomu nevinnému dost vymstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
7.11.22 17:51

@jita22 jako ze bude jeste 2 mesice hodit do prace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
7.11.22 17:54
@Anonymní píše:
Ahoj,
bohužel řeším dost nepříjemné téma a nevím si opravdu rady. Pracuji 2 roky v malé firmě a můj šéf k mé osobě chová “nezdravé” city. Dokonce bych to nazvala i harašením ( nepříjemné dotyky, apod.) Já samozřejmě tyto jeho city nesdílím, takže v práci bylo někdy opravdu dusno. Usoudila jsem, že tato situace je k nevydržení a podám výpověď. Když jsem o výpovědi začala, tak to vůbec semnou nechtěl řešit, ještě jsem byla osočena, že vyhrožuji, ať si to řeším sama. Tak jsem to sama řešila, a předložila jsem mu dohodu o rozvázání prac. poměru. Bohužel to vygradovalo v totálně absurdní nepříjemnou situaci ( bohužel ji tady nechci rozebírat, nevím zda na fóru náhodou není) kterou rozdýchávám ještě teď. Po tom všem se ho začínám asi i trochu bát. Samozřejmě na dohodu nepřistoupil ( ano, má na to právo ) takže já budu muset dodržet klasickou 2 měsíční výpovědní lhůtu. Po pravdě vůbec si nedokážu představit po tom všem tam ještě chodit. Nemá některá prosím nějakou radu jak postupovat? Jsem absolutně bezradná s nervama v …. :,( Omlouvám se za případné chyby.

Těžko hodnotit, když neřekneš, co se stalo.

Ruku na srdce, ty bys na dohodu přistoupila být to naopak.? Nepodepsat ti to je jeho právo a upřímně za mě teda sviňárna házet se marod za peníze ostatních :nevim:.
Ale je to tvoje svědomí, ty s tím budeš žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.11.22 09:58
@j.a.n.i1 píše:

Když uvážím, k čemu se daně používají, tak zakladatelce na 2 měsíční neschopenku z daní klidně přispěju. Radši než přispívat na politiky, developery a Romy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
8.11.22 10:33
@Kobzola889 píše:
Když uvážím, k čemu se daně používají, tak zakladatelce na 2 měsíční neschopenku z daní klidně přispěju. Radši než přispívat na politiky, developery a Romy.

A to ja zas nevim, proc by se jeden podvod mel omlouvat tim, ze podvadi nekdo dalsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat