Cena za právní rady
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Hezky den, nechci rýpat, ale určitě to není tak, ze by “na vašem případu vůbec nezačala pracovat” někdo musel udělat právní analýzu vašeho případu a k tomu vám sdělit to, co jste psala výše
otázka je náročnost vašeho případu, tj. kolik zabralo času to nastudovat. Ba naopak třeba vám peníze ušetřili tím, ze vám řekli, ze to nemá smysl:-). Pokud to byl případ na 2h třeba, cena se mi na advokátní kancelář zda adekvatni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je to přiměřene. A doporučuji Vám nastudovat ceník služeb předem, případně si jej vyžádat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za hodinu práce (tlf. konzultace + nastudování případu) je to ještě Luxusní cena! V Praze bys byla na pětce ani nemrkla… zaplať a buď ráda, že to dopadlo takhle.. Příště určitě ceník..
ale my když proplácíme advokáty při nutné obhajobě, tak jsou to za případ i desítky tisíc… prostě dle úkonů, hodin, cesťáky apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Můžete mi někdo prosím Vás sdělit, jaká je obvyklá cena za advokátní služby a úkony?
Proběhly 2 telefonické rozhovory v celkové délce 30 minut, kde jsem se dozvěděla pouze obecné informace o tom, co bych u případného soudu musela prokázat a jaká je teoreticky šance na úspěch.
Cena 3000,–Kč.
Je to běžná cena a já jsem spadla z višně a nemám ponětí o realitě, nebo je to tak trochu „zlodějna“?
Pro rýpaly a upřesnění. Předem jsem zaplatila 10 000,–Kč s tím, že s nimi půjdu do soudního sporu. Ustoupila jsem od toho ve chvíli kdy mi to v podstatě rozmluvili. Na mém případu vůbec nezačali pracovat, nedošlo ani na to, abych jim předala potřebné podklady. Nyní si chtějí ty 3000,– strhnout. S tím jsem počítala, ale adekvátní by mi přišlo tak 1500,–
Tak napřed jste se snad o té věci museli bavit natolik konkrétně, že jsi zaplatila zálohu, takže to bych k těm dvěma telefonickým hovorům přičetl.
Když Ti to rozmluvili a předtím chtěli jít do sporu, asi někdo udělal odhad šancí na úspěch obecně i bez těch podkladů.
Takže té práce tam zřejmě bylo o dost víc než dva telefonáty.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Můžete mi někdo prosím Vás sdělit, jaká je obvyklá cena za advokátní služby a úkony?
Proběhly 2 telefonické rozhovory v celkové délce 30 minut, kde jsem se dozvěděla pouze obecné informace o tom, co bych u případného soudu musela prokázat a jaká je teoreticky šance na úspěch.
Cena 3000,–Kč.
Je to běžná cena a já jsem spadla z višně a nemám ponětí o realitě, nebo je to tak trochu „zlodějna“?
Pro rýpaly a upřesnění. Předem jsem zaplatila 10 000,–Kč s tím, že s nimi půjdu do soudního sporu. Ustoupila jsem od toho ve chvíli kdy mi to v podstatě rozmluvili. Na mém případu vůbec nezačali pracovat, nedošlo ani na to, abych jim předala potřebné podklady. Nyní si chtějí ty 3000,– strhnout. S tím jsem počítala, ale adekvátní by mi přišlo tak 1500,–
Ta cena mi připadá na první pohled adekvátní. Jakou mají hodinovku (o té jste předpokládám byla dopředu informována)? Potom také záleží na tom, zda ony telefonáty byly pouze ad hoc konzultace, na které se advokát nemusel nijak připravovat. Pokud byla nutná příprava, která možná jen nebyla na první pohled vidět, byl to další čas, který advokát strávil nad Vaším dotazem (např. prostudování judikátů, které se týkaly dané problematiky, aby bylo možno odhadnout šance). Ono to s těmi telefonickými dotazy vypadá jednoduše, ale často je za tím víc práce, než se zdá. Pokud si tedy advokát naúčtoval cenu odpovídající příslušnému násobku hodinovky, je vše v pořádku. Konzultace po telefonu je také konzultace, nedomluvíte-li se jinak (např. na měsíčním paušálu, ve kterém máte ad hoc konzultace v ceně).
Každopádně pokud máte ohledně té ceny nejasnosti, je nejlepší se obrátit přímo na toho advokáta s žádostí o vysvětlení. Věřím, že Vám to vysvětlí.
Jinak pokud jste byla u dobrého advokáta, je cena 3000 Kč za radu, zda do soudu jít nebo ne, dobrou investicí. Takto byste v tom sporu utopila jistě mnohem víc než plánovaný budget 10k.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuji za reakce.
Tu cenu jsem jim odsouhlasila už před založením této diskuze, tak nějak mi bylo jasný, že dohadovat se nemá smysl. Ale trochu jsem koketovala s myšlenkou, že jim napíšu nějaký jízlivý mejlík co si o tom myslím
, ale tak teda ne no, když myslíte, že je to v pořádku
nebudu se zbytečně unavovat a ztrapňovat ![]()
Za 3 litry jsem se teda dozvěděla 3 věci :
1. Že dokázat někomu nepřiznané příjmy je problém
2. Vyhrožovat někomu finančákem je vydírání
3. Soudní spor nenapravitelně poškodí vzájemné vztahy
A to se vyplatí
!!!
A chápu, že ke zjištění těchto závěrů byla jistě nutná hluboká a časově extrémně náročná právnická analýza.
No nic…beru to jako zkušenost a poučení pro příště a máte pravdu, že jsem mohla taky přijít o mnohem víc peněz, takže cajk ![]()
Hezký večer všem.
- Citovat
- Upravit
Pokud chceš právní rady bezplatně, využij občanskou poradnu, ne právníka. Ale opravdu ti nepomůžou k tvé pomstě.
A teda právník co tě odrazuje od zbytečného o sporu je správný právník, zejména když tě upozornil na to, že tvoje nápady jsou za hranou zákonnosti. Šmejd by tě přesvědčoval že rozhodně musíš žalovat a vytahal z tebe daleko víc prachů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten blbý pocit, že byl člověk právě oškubán, se dá řešit jen tím, že prostě člověk konzultuje jen s kvalitními právníky, se kterými je spokojený. Někdy to není na první dobrou.
Taky jsem nedávno hledala radu v tématice, kterou skoro nikdo nedělá, a doteď mě strašně štve částka, kterou jsem platila prvnímu právníkovi - protože ten si prostě ukousl moc velké sousto a cítíla jsem, že věci nerozumí, leccos gůglí stejně jako já a nemohla jsem se na něj zcela spolehnout. To mi plně došlo, až když jsem ho vyměnila za jiného, kterému bych klidně vysolila trojnásobek taxy a ještě byla nadšená, protože mi opravdu ušetřil čas a peníze.
Takže zaplatit a vyměnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně, je to zlodějina, ale je to obvyklé. Od jisté doby nesnáším právníky.
Měla jsem jednoho, ten vždy akorát soudu přeposlal to, co jsem mu napsala a vzal si za to přes 2000 Kč za úkon.
No, nenaděláš nic. Kdo to nezažil na vlastní kůži a hlavně neplatil z vlastních peněz,
ne firemních, nepochopí.
Ale jízlivý mail bych nepsala, akorát by ses ztrapnila.
- Citovat
- Upravit
Přijde mi to ok. Příště můžeš využít bezplatných právních poraden. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
Pokud chceš právní rady bezplatně, využij občanskou poradnu, ne právníka. Ale opravdu ti nepomůžou k tvé pomstě.A teda právník co tě odrazuje od zbytečného o sporu je správný právník, zejména když tě upozornil na to,že tvoje nápady jsou za hranou zákonnosti. Šmejd by tě přesvědčoval že rozhodně musíš žalovat a vytahal z tebe daleko víc prachů.
Kroť laskavě svoji přebujelou fantazii
Opravdu není za hranou zákona pohrozit kontrolou z FÚ někomu, kdo okrádá stát i svoje vlastní děti ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Upřímně, je to zlodějina, ale je to obvyklé. Od jisté doby nesnáším právníky.Měla jsem jednoho, ten vždy akorát soudu přeposlal to, co jsem mu napsala a vzal si za to přes 2000 Kč za úkon.
No, nenaděláš nic. Kdo to nezažil na vlastní kůži a hlavně neplatil z vlastních peněz,
ne firemních, nepochopí.
Ale jízlivý mail bych nepsala, akorát by ses ztrapnila.
No vždyť jo…nic jim psát nebudu, byl to jen takový okamžitý nápad. Blbý nápad ![]()
Jinak se vším souhlas ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: … Za 3 litry jsem se teda dozvěděla 3 věci :
1. Že dokázat někomu nepřiznané příjmy je problém
2. Vyhrožovat někomu finančákem je vydírání
3. Soudní spor nenapravitelně poškodí vzájemné vztahy
A to se vyplatí!!!
Tyhle tři poznatky jsi mohla objevit i sama. K tomu jsi nepotřebovala advokáta.
- Je hloupost vykřikovat něco o nepřiznaných příjmech, když nemáš v ruce neprůstřelné důkazy, které by obstály před soudem.
- Je hloupost „vyhrožovat finančákem“. Chceš-li někomu uškodit, můžeš prostě napsat do udání vše co víš a poslat to Finančnímu úřadu. Oni už budou vědět co s tím.
- Ono je celkem jasné, že když podáš žalobu na osobu X, pak Tě nejspíš nebude už mít tak ráda jako dosud.
- Advokáti si počítají za každou započatou hodinu minimálně částku, kterou jsi uvedla.
Rád jsem Ti poradil, a to úplně zdarma.
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše: ****Tyhle tři poznatky jsi mohla objevit i sama. K tomu jsi nepotřebovala advokáta.****Rád jsem Ti poradil, a to úplně zdarma.
- Je hloupost vykřikovat něco o nepřiznaných příjmech, když nemáš v ruce neprůstřelné důkazy, které by obstály před soudem.
- Je hloupost „vyhrožovat finančákem“. Chceš-li někomu uškodit, můžeš prostě napsat do udání vše co víš a poslat to Finančnímu úřadu. Oni už budou vědět co s tím.
- Ono je celkem jasné, že když podáš žalobu na osobu X, pak Tě nejspíš nebude už mít tak ráda jako dosud.
- Advokáti si počítají za každou započatou hodinu minimálně částku, kterou jsi uvedla.
Hihihi ![]()
Ty tři poznatky ví s prominutím každý jouda a AK jsem určitě neoslovila proto, aby mi tyhle poznatky sdělovali za nemalé peníze.
Vztahy s osobou X už horší být nemůžou a kdybych chtěla poslouchat nějaké poučování na toto téma obrátila bych se na psychologa, nebo párového terapeuta a ne na AK ![]()
- Citovat
- Upravit
Cena 3000,–Kč.