Cena za právní rady
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Všem děkuji za reakce.
Tu cenu jsem jim odsouhlasila už před založením této diskuze, tak nějak mi bylo jasný, že dohadovat se nemá smysl. Ale trochu jsem koketovala s myšlenkou, že jim napíšu nějaký jízlivý mejlík co si o tom myslím, ale tak teda ne no, když myslíte, že je to v pořádku
nebudu se zbytečně unavovat a ztrapňovat
Za 3 litry jsem se teda dozvěděla 3 věci :
1. Že dokázat někomu nepřiznané příjmy je problém
2. Vyhrožovat někomu finančákem je vydírání
3. Soudní spor nenapravitelně poškodí vzájemné vztahy
A to se vyplatí!!!
A chápu, že ke zjištění těchto závěrů byla jistě nutná hluboká a časově extrémně náročná právnická analýza.
No nic…beru to jako zkušenost a poučení pro příště a máte pravdu, že jsem mohla taky přijít o mnohem víc peněz, takže cajk
Hezký večer všem.
Aha, takže problém je ještě někde trošku jinde ![]()
No když jste se rozhodla dotazy, na něž lze nalézt odpověď na internetu, raději konzultovat s advokátem, nemůžete se divit, že na Vás odpovědi nevysypal zdarma stejně jako strýček Google.
A víte proč Vám nedal slevu z důvodu, že šlo o jednoduché dotazy? On ten čas, co věnoval Vám, totiž nemohl věnovat v tu chvíli jiným klientům se sofistikovanějšími právními problémy. Navíc taková jednorázovka není nic, co by se mu extra vyplatilo. Každý klient je totiž spojen s určitými minimálními náklady, které jsou pro každého klienta +- stejné (alespoň zběžné pochopení problematiky, zadání fakturačních údajů apod. - zdánlivé blbosti, ale to vše ho něco stojí). Proto čistý zisk na hodinu z té jedné jediné vyfakturované hodiny je výrazně nižší než v případě klienta, se který s advokátem spolupracuje dlouhodoběji. A mimo jiné i proto si advokát účtuje každou započatou hodinu. Ta půlhodina by mu nejspíš ani nepokryla náklady (věřte tomu nebo ne, ale i advokáti platí nájmy, asistenty apod.. A ano, do nákladů promítám i odměnu advokáta, kterou nemá důvod snižovat jen z důvodu, že šlo o dotazy, které lze vygooglit).
Je zkrátka na každém, jak vytěží zaplacený čas s advokátem. Vy jste se rozhodla takto. Asi nevíte co s penězi ![]()
Pak si ale nemůžete stěžovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Všem děkuji za reakce.
Tu cenu jsem jim odsouhlasila už před založením této diskuze, tak nějak mi bylo jasný, že dohadovat se nemá smysl. Ale trochu jsem koketovala s myšlenkou, že jim napíšu nějaký jízlivý mejlík co si o tom myslím, ale tak teda ne no, když myslíte, že je to v pořádku
nebudu se zbytečně unavovat a ztrapňovat
Za 3 litry jsem se teda dozvěděla 3 věci :
1. Že dokázat někomu nepřiznané příjmy je problém
2. Vyhrožovat někomu finančákem je vydírání
3. Soudní spor nenapravitelně poškodí vzájemné vztahy
A to se vyplatí!!!
A chápu, že ke zjištění těchto závěrů byla jistě nutná hluboká a časově extrémně náročná právnická analýza.
No nic…beru to jako zkušenost a poučení pro příště a máte pravdu, že jsem mohla taky přijít o mnohem víc peněz, takže cajk
Hezký večer všem.
Jsem v podobné situaci a tušila jsem, že za cca 3000,– jste se toho asi moc nedozvěděla. Potřebovala bych právní služby, absolvovala několik schůzek a nakonec otálím s finálním rozhodnutím, zda, kde a jakého právníka si sjednat.
- Citovat
- Upravit
Anebo byly ty dotazy tak blbé, že to není odměna, ale bolestné. ![]()
- Citovat
- Upravit