Mám jít na policii?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Mám jít na policii? Jak to tam probíhá?
Naprostý nesmysl. Pokud jim řekneš to co jsi napsala nám, pak se tím nebudou zabývat.
Že někdo někomu dluží peíze - tohle opravdu policie neřeší. To je typický soukromoprávní spor. Jiné by to bylo, kdybys byla schopna doložit že jde o podvod, a nejlépe kdybys k tomu měla adresy dalších napálených osob.
- Citovat
- Upravit
Předžalobní upomínka?
https://marketplace.legito.com/…bni-upominka?…
A pak případně na soud - podat návrh na platební rozkaz - k tomu doložit objednávku, případně vystavenou fakturu, tu předžalobní upomínku. Pokud nezaplatí, tak exekutor.
Jestli si ale poslala peníze jen tak někomu per huba, tak to není zase tak jednoduchý vymáhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi, i kto to je. Pozri na fb, jestli uz neni v hladacku. Uz nekolik let radi jedna podvodnice, tak ten holky hromadne podavaji TO. Policie by sa mala zabyvat vsetkym. Ak uz je v hladacku, tak sa jej i male castky nascitaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 píše:
Naprostý nesmysl. Pokud jim řekneš to co jsi napsala nám, pak se tím nebudou zabývat.Že někdo někomu dluží peíze - tohle opravdu policie neřeší. To je typický soukromoprávní spor. Jiné by to bylo, kdybys byla schopna doložit že jde o podvod, a nejlépe kdybys k tomu měla adresy dalších napálených osob.
Naprostý nesmysl to není
pokud se jedna o věc třeba v hodnotě 15 tisíc, muže jít na PČR a mají povinnost to řešit.. jde taky o to zda zná identitu toho, co měj odesílat apod..ono někdy horko těžko začnete obcanskopravni spor bez předešlé spolupráci s PČR:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nás takto podvedli se stavebním materiálem, tak se šlo za právníkem, ten podal předžalobní výzvu a dál moc nevím, měl toho ten chlap víc, k tomu asi 7 dětí na které dlužil alimenty, no dáreček. Asi do dvou let se nám peníze postupně vrátily - vždy když z něj exekutor něco dostal. Napadá mě, jestli jde o menší částku, že by se mohla leknout už té předžalobní výzvy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicknackEK píše:
Naprostý nesmysl to nenípokud se jedna o věc třeba v hodnotě 15 tisíc, muže jít na PČR a mají povinnost to řešit..
Prosím nefatazíruj. Policie ČR fakt není od toho, aby vyřizovala soukromoprávní spory o finanční částku, kterou údajně má dlužit jedna osoba jiné osobě. Policisté nejsou soukromí vymahači dluhů jako Rocky Stallone!
Při tom je naprosto bezvýznamné zda jde o částku „třeba v hodnotě 15 tisíc“.
I kdyby tvrdila že jí kdosi dluží milion, policista ji slušně vyhodí a doporučí aby se obrátila na právníka a pak s žalobou a soud. Není totiž schopna prokázat že byl spáchán trestný čin nebo přečin, ani nic takového netvrdí.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
chci se zeptat, když mi někdo již dva měsíce dluží peníze za objednávku, která mi nedorazila a tvrdí mi jak už to posílal, jak to řeší. Mám jít na policii? Jak to tam probíhá? nevíte někdo??