Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, asi vůbec neznáš problematiku účetnictví a daní, proto doporučuji najít si někoho, kdo tomu rozumí a zaplatit mu za jeho služby. Případně si najdi na internetu nějaké kurzy.
Ano, samozřejmě že musíš podat přiznání když máš živnost i kdy by bylo nulové.
@Anonymní píše: Více
No tak to by jsi ale měla mít, pokud máš chov psů za účelem pravidelného odchovu.
U menších příjmů se živnost nevyplatí a myslím není nutná. Třeba tu někdo přesně poradí. ![]()
@unuděná to rozhodne není načerno ale první vrh chci jako fyzická osoba prý to tak jde jen se údajně daní štěňata jinak proto se tu ptám kamarádka chovatelka mi říká že první vrh bez zisku což opravdu je takže nemá cenu si dělat u prvního vrhu živnost ale jde to prý udělat jako fyzická osoba jen netuším jak…
@Okta píše: Více
Zivnost neni odvisla od prijmu ani od toho jestli se vyplati. Zivnostenske opravneni musis mit, pokud je ta cinnost pravidelná za ucelem dosazeni zisku. Na jeden vrh byt nemusi, pokud vsak zakladatelko budete mit stenatka pravidelne, byt 1× za dva roky, tak bys zivnost mit mela.
@unuděná píše: Více
Tak nemusí to mít na černo, pokud nakryje např. 1× a příjem bude mít do limitu tak je to příležitostny příjem.
Pokud to hodlá dělat častěji, nebo mít víc fen tak už to je na živnost.
@JancaS84 No jasně, ale předpokládám, že když vystupuje jako CHS, tak nebude prodávat 3 štěňata jednou za rok, ale půjde o pravidelnější činnost za účelem zisku. Proč by to jinak dělala, že?
@unuděná píše: Více
Protoze chce mit jen jeden vrh, ale chce, aby ta stenata mela papiry. Treba.
@mag píše: Více
No, přiznám se, že v tomhle se neorientuji, ale proč by někdo zakládal chovnou stanici pro 5 psů, které chce k vlastním účelům? ![]()
@unuděná třeba chce štěně po matce?
Jako proč ne. Znám lidi co mají PP vrhy 1×. Třeba zjistili, že to není pro ně ( energie, čas, piplačka, atd…) a nebo chtěli štěně po feně, protože je super vzhledově, povahově a nechtěli prasat bez PP štěňata.
A naprosto chlupy, že na 1 vrhu je na nule.
Příspěvek upraven 18.03.24 v 11:43
Dobrý den,
Mám chovatelskou stanici psů a nyní mám první vrh štěňat.
Moje otázka je jak je to s daněním.
Po odečtení všech nákladů(koupě feny, krytí psem, výbavičky, krmivo v době březosti a štěňat, veterina, atd atd)
Tak jsem na 0 Kč musím to Zadat do daní případně nahlásit nebo si mám nechat jen všechny faktury pro sichr a nemusim nic přiznávat?
Je to pro mě vše nové a opravdu nechci mít problémy.
Děkuji za radu