Darek do Chorvatska

2457
30.7.14 17:44

Darek do Chorvatska

Co by jste dovezli pro pani domaci, u ktere budeme v Chorvatsku uz po treti ubYtovani jako darek. Vzdycky nam nachysta neco na privitanou (palacinky, buchtu), upece ryby a pri odjezdu dostaneme darecek ( deti nejake sladkosti, ja treba olivovy olej…) Kdyz jeste zil jeji manzel tak s nim manzel popijel. Proto bych ji rada taky neco dovezla. Je ji 65-70 let. Jen mne vubec nenapada co. Na svicicky apod. moc nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
30.7.14 17:48

Hlavně nevoz víno :-)))
Oni jsou velmi hrdí na to svoje a všz že to naše šoupnou do sklepa…

Máme tam rodinu a jsou velmi pyšní na své produkty a ty naše patoky by nepili ani za zlatý prase :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
30.7.14 17:51

Něco z Vašeho města…upomínkový předmět-hrneček atd. ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
30.7.14 17:54

Becherovku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
30.7.14 17:59

Slivovicku a nějaké sladké k tomu. něco ryze českého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
30.7.14 18:01

O víně jsem ani neuvažovala. Ta Becherovka mě napadla, ale zas jsem si říkala, že oni mají svoji Rakiji a ořechovku. Takže nevím jestli by to pila. Kouknu po tom hrnečku, ale aby jsme tam za pár let nepřijeli a hrneček nebyl součástí vybavení apartmánu :lol: Myslím, že loni jsem tam nějaký takový zahlídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
30.7.14 18:02

Nevím, od kud jsi. Já bych dovezla Becherovku a něco sladkého z vaší lokality (perník, Karlovarské oplatky, Štramberské uši…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.7.14 18:02

My vždy vozili Becherovku a domácí slivovici. Pan domácí chtěl vždy plzničky a měnil to s námi za jeho vína v poměru litr za litr, takže jsme na tom pěkně vydělali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
30.7.14 18:04

Jsem z Dačic, takže čistě lokálního??? - kostkový cukr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
30.7.14 18:06

My jsme vozili Plzeň, becherovku, lázeňské oplatky, knihu o Praze a dětem třeba kufřík s krtečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.7.14 18:07

Dačický chleba :-) neznám lepší a mám ho i spojený právě s dovolenou, vždy si ho tam vozíme, protože vydrží celý týden měkký :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
30.7.14 18:09

Prodávají tu becherovku i s hrnečky nebo pěknými panákovkami. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
30.7.14 18:23

Chleba, super nápad. Oni tam vlasně mají jen takový ten bílý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.7.14 18:28

@isand Vzala bych nějaký upomínkový předmět, hrneček, vázu nebo něco takového. Ostatně ten chleba není špatné nápad, otázkou je zda jí bude chutnat… :nevim: nejsou na tuto chuť zvyklí…

• Citovat
  • Upravit
927
30.7.14 18:31

Nasi uz leta vozi domacim med primo kopuvany u vcelare, nejlepsi je smiseny, ale radi i ciste kvetovy. Nasim mozou utrhat ruce:-) A pak medovici=alkohol smichany s medem, co taky dela ten vcelar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný