Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
AHOJ MAMINKY!
Potřebovala bych poradit, zda se kupuje miminku nějaký dárek, když jsme pozvání na Vítání občánků? Miminko má nyní 6 týdnů a dáreček po narození od nás už dostalo. Kupuje se znova něco, na tuto příležitost?
Pátrám v paměti, jak to bylo u nás, ale malý už bude mít 4 roky, tak si nemůžu vzpomenout, jestli něco dostal on.
Děkuju všem za rady.
Ahoj
tak my jsme teda oboje Vítání občánků oželeli, ale z doslechu vím, že u nás se od pozvaných nic nedostává a dáreček dostane miminko od městského úřadu (pořadatele této akce).. letos to byl myslím zlatý přívěsek.
Holky a za jakých okolností probíhá vítání občánků? Resp. dělá se automaticky? Nebo to se musíš hlásit na úřadě? Mě přjde blbost se hlásit, vždyť ten úřad to přeci musí vědět, že se někdo narodil, ne?! A taky mi přijde blbost, aby kupovali něco pozvaní, nota bene, když už jim předtím něco dali…
Korsinka-městský úřad by měl poslat pozvánku, ale je už na vás, jestli pozvání přijmete nebo né. My jsme akorát museli potvrdit účast.
korsinka: Většinou příjde pozvánka automaticky, ale taky jak kde. někde se musíš „objednat“ ![]()
Dárek jsme od nikoho nedostali - krom od MěÚ - fotoalbum…závidím ten zlatý přívěšek ![]()
mám tři děti a ani jedno žádný úřad na vítání nepozval… ![]()
ale myslím, že k vítání už dávat vy dárek nemusíte, ani snad neznám nikoho kdo by to dělal…pokud vás úřad pozve asi nějakou drobnost dostanete tam. kytku, bryndák…apod ![]()
Zdenik
ahoj.tak mi musely sami vypsat prihlasku na vitani obcanku a dostaly jsme jako darek 5000 ![]()
Anonymni píše:
ahoj.tak mi musely sami vypsat prihlasku na vitani obcanku a dostaly jsme jako darek 5000
Kde se dostává 5000,–
![]()
ahojky.tak mi jsme dostaly na urade taky papirek co musime vyplnit jestly chceme aby nase miminko privitaly. ![]()
a svagrova taky dostala 5000.myslim ze vitani mely v Manetině
co davaj u nas nevim,ale stejne tam pudeme
Anonymni píše:
ahoj.tak mi musely sami vypsat prihlasku na vitani obcanku a dostaly jsme jako darek 5000
To je skvělý - máte asi bohatý MÚ
…takže vy jste se šli sami „udat“
jakože jste čerstvě narození a pak jste dostali pozvánku? Nedovedu si totiž představit, že půjdu na MÚ, tady v Brně a budu se hlásit o vítání občánků…podle mě je to dost přežitek, no ale 5tis.je 5 tis.žejo…
S prvním dítkem nám žádná pozvánka na vítání nepřišla a předpokládám že pro druhé taky nepřijde.
Mně taky přijde divný „objednávat se“, ale jak už někdo psal: 5000,– je dobrých! ![]()
Díky všem za info!
me to taky prislo divny,ale rekly nam ze kdyby to posilaly vsem,tak ze by byl moc velkej zajem
,tak ze cekaj jen na ty co si prijdou pri prihlasku. ![]()
A kam jste se šli „objednat“ ??? Mě to přijde divný - přece když ti na matrice (MÚ) vystavují rodný list tak by se měli ptát jestli chci pozvat nebo ne, nás se teda nikdo na nic neptal…
byly jsme na matrice.
sly jsme tam proto ze nejsem vdana tak aby se malej jmenoval po pritely aby jsme pak nemusely menit jeho prijmeni(maliho) az se vememe a tam nas na to upozornily,ze jestly chceme aby nas privitaly,tak musime vyplnit papiry a az tam pak pritel ponese papir a malimu vystavy rodnej list,tak ze rovnou odevzdame i tu prihlasku na vitani obcanku ![]()
Sabasty: zas tak nelogické to není. Třeba já rodila v Podolí, takže matrika Pha 4, ale úřad, který vítání pořádá je z Nelahozevsi. Když jsme připláceli kvůli Šimonkovi na popelnici, řekli nám, ať přinesem rodný list, že nás pozvou.