Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
uvažuji vánočním dárku pro syna, přeje si jediný - herní konzoli psp (playstation portable)= malý přenosný playstation. Vůbec se mi do toho nechce - vzledem k tomu, že tráví každý den menší či větší chvilku na počítači - toto mi přijde jako obdoba počítačkovch her. Máte s tím někdo zkušenosti? Případně nějaký jiný návrh na dárek pro 11tiletého kluka? (Sportovní vybavení dědí po bráchovi, oblečení není dárek
)
Já řešim ten samý problém pro holku
ale u ní to jistí to oblečení..desingový který bych jí normálně nekoupila
psala ježíškovi a tam stálo: chtěla bych takový jako bylo ve street dance 2 tak se na to ježíšku podívej at víš…
![]()
Ahojky,
mám syna 10let a ten chce jen dotykový mobil
a pak lego
Jo, syn si taky přeje " péespéčko „, je mu 9 let a je to pro ně " nezbytnost“.-)Určitě ho koupíme.
Tak pokud si nějaký kluk přeje „péespéčko“, proč mu ho nedopřát… V americké armádě se pod tou zkratkou rozuměla „perforerade steel plate“ - takový polotovar, ze kterého se za války stavěly dráhy polních letišť… Je z tlustého železného plechu a váží asi 65 kilo… ![]()
To by dětiččky zíraly, kdyby dostaly tohle „péespéčko“… ![]()
Tak Vánoce jsou od toho aby se plnila přání ne
, pokud si to tak moc přeje tak bych to koupila, než pak koukat na otrávenej obličej u stromečku
![]()
@Vajka - syn (12.let) si přeje pro změnu tablet, protože ho bude mít také jenom na hry, tak uvažuji že mu jej pořídím. S PSP bych problém neměla, nevím jaká je teď jeho cena, cena her k tomu. Já jsem každý rok dávala více menších dárků dětem, loni jsem se dětí během různých dětských přání dotazovala, jestli by radši chtěli jeden větší dárek (mobil, x-box) nebo radši víc těch drobných. A jestli je jim také jasné, že pokud bych dala ten větší dárek, třeba společně, tak už pod tím stromečkem budou opravdu jen drobnosti (oblečení, kosmetika…). Vybrali si radši ten větší dárek, aniž by tušily, co to bude. Dostaly x-box, radost naprosto nekonečná.
Já bych osobně pro dítě v tomto věku nekupovala nějaké herní konzole apod., toho zírání do různých vyzařujících monitorů a obrazovak si za život užije dost a dost. Zvolila bych klasiku, nějakou stavebnici, lego s technickými prvky, např. s elektrickým motorem atd, nebo nějakou modelovou železnici, ikdyž to už asi tak nefrčí jako dříve.
@mamka5 píše:
Já bych osobně pro dítě v tomto věku nekupovala nějaké herní konzole apod., toho zírání do různých vyzařujících monitorů a obrazovak si za život užije dost a dost. Zvolila bych klasiku, nějakou stavebnici, lego s technickými prvky, např. s elektrickým motorem atd, nebo nějakou modelovou železnici, ikdyž to už asi tak nefrčí jako dříve.
Tento názor je mi nejbližší, proto se mi ho nechce kupovat. No uvidíme…
Syn bude mít v lednu 11. Přál si tablet, ale když jsem si zjistila, že aby vůbec byl k něčemu tak by stál 11 tisíc, tak jsem mu řekla, že je to opravdu hodně peněz a nakonec bude ležet na stole. Sám mě řekl, že by chtěl lego a víc těch krabic aby to mohl různě skládat. Já jsem si oddechla, protože je to lepší, pro motoriku rukou a musí u toho myslet jak co poskládá atd.
Nekupovala bych, je to na ještě malý, protože děti, které doma play. mají, tak jsou pak na něm závislí a jen tak je od toho neodtrhneš ![]()
@Marina8 píše:
Nekupovala bych, je to na ještě malý, protože děti, které doma play. mají, tak jsou pak na něm závislí a jen tak je od toho neodtrhneš
To je pravda, děti se stávají všeobecně závislými i na různých dalších podobných „technických vymoženostech“. Pokud jim to pak chce člověk zabavit tak jsou podrážděné a otrávené.
@mamka5 píše:
To je pravda, děti se stávají všeobecně závislými i na různých dalších podobných „technických vymoženostech“. Pokud jim to pak chce člověk zabavit tak jsou podrážděné a otrávené.
Přesně, přesně ![]()
@mamka5 píše:
Díky za reakce, toto je i můj názor, takže vymyslíme jiný dárek, který udělá radost.