Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@andelka83 píše: Více
Jistě že ne.
Ošetřovatelce dědy, která se o něj starala do poslední chvíle jsme po dědově smrti dali 35k. Samozřejmě poděkování a čokoládu taky, ale za tu si nic nekoupí.
Asistentku pro dítě vnímám úplně stejně, je to nízkopříjmová pozice, která má ale maximální přínos pro kvalitu života daného človíčka a a není lepší poděkování za práci člověka než mu za jeho práci prostě navíc zaplatit.
@HornyHippo píše: Více
No, jakoby peníze z dědictví za mnohaletou péči.. možná ano. Ale jako AP bych peníze nevzala. Dost se rozmohly poukázky, tak to už jsme taky jednou takhle řešili, mimo květinu a čokoládu, ale nebyla tam vysoká cifra, spíš pozornost (300).
Za práci mám plat ( ano, nic moc vysoký, ale tak je to dané), milodary nepotřebuju. Navíc jsem asistent učitelů a celé třídy, ne jen jednoho dítěte. Pokud by šlo o mnohaletou náročnou asistenci osobní jednoho dítěte, tak možná, hodně možná..
@andelka83 píše: Více
Mne se to taky nezdá, kdo by si to mohl vzít?
V soukromém sektoru jsou přímo smluvní doložky a kolikrát vzít si i těžítko může někoho stát místo…
Pokud tohle je možné mimo běžný plat, tak ta která si to vezme velmi riskuje a je zavázana na věky věků, tohle bych nikdy nepřijmula být v té profesi, nicméně připouštím, že si učitelky a asistentky začaly zvykat a říkat si o velmi drahé dárky…