Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zatím mám jen pronájem místa, venkovní obřad, oběd, večerní rauty, korkovné, pivo víno a nealko a jsme na 90 000Kč…
A za co dáš těch zbývajících 110 000 Kč?
@Bytsamsebou píše: Více
Asi dort, šaty, oblek, fotograf, kytka, prstýnky?
Fotograf, prstýnky, saty, oblek, kytky,…to se nasbira
@Bytsamsebou píše: Vícešaty, fotograf, výzdoba aut a sálu, kytice, dárečky pro hosty, oblečení pro družičky - to jsem si jen tak random vzpomněla
My meli svatbu okolo 20ti lidi…pronájem místa jsme neplatili, to nam zvlášť nepočítali a korkovne jsme take neplatili. Na obed jsme meli vyvar svickovou, na veceri raut, jídla bylo strasne moc. Sladke jsme meli svoje. Je pravda, ze nikdo moc nepil, tvrde vubec, pilo se akorat pivko. Ja byla v te dobe v 7.mesici, takze nebyla ani nejaka party, koncili jsme do 22hod., tim se urcite rozpočet hodne snížil. Meli jsme svatbu pro rodinu, takže nikdo nejak s alkoholem neprehanel. A vyšlo nas to do 50ti tis.
Jsem z okolí, kde jsi psala, kdyztak mi napis SZ
Příspěvek upraven 17.05.26 v 19:55
Však pak se ale do těch 200 tisíc vejde
. Mít 110 tisíc jen na šaty a spol., to se má jak královna
.
My sme měli pronajatý kulturak za 1.500 na celý vikend. Pití, pivo, víno vše svoje, takže žádný korkovny a předřazena voda.
To ses bud vdavala hodne dávno nebo vubec, ze ti ta částka prijde taaaaak hodne
@Dahlia0409 píše: Více
můžeš si na místo, kde se svatba nebo oslava koná, donést vlastní alkohol, ale musíš podniku zaplatit korkovné, oni ti to odborně otevřou
No ale když to bude pod 200 000 budu jen a jen ráda a když je pronájem a jídlo o dost dražší, než jsem čekala, tak se bojím, že přes 200 přesáhneme. Mě prostě částka 90 000 za 28 hostů překvapila, a tak mě zajimá, jak to měly ostatní ![]()
Zdravím, jdu si pro radu. Začináme plánovat svatbu na jaro 2027 pro asi 25 až 28 hostů (jen dospělí). Zatím mám jen pronájem místa, venkovní obřad, oběd, večerní rauty, korkovné, pivo víno a nealko a jsme na 90 000Kč.
Původně jsme se chtěli vejít do 200 000, ale to asi neklapne. Hrozně ale nechci jít přes 230 000. Máme vybraná 2 místa, žádný luxus to není a obě místa by nás vyšly podobně. Příjde mi to ale hrozně moc, sice vím, že nějakých cca 80 000 dostanu od rodičů a rodina od přítele nám taky něco dají, ale uvažuji, jestli fakt chceme za jeden den dát tolik peněz.
Jak Vás (vy co jste měli svatbu v posledních letech) vyšla hostina do 30 osob? Zajímá mě jen pronájem místa, jídlo, pití, raut.
A pokud tady budu mít někoho z Moravskoslezského kraje, nejlépe okolí Ostravy, Opavy, Frýdku a byl moc spokojený se svou svatbou (i finančně) budu ráda za doporučení na místa
Anonym, protože o zasnoubení ještě dost lidí neví