Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Osobnějšího nevím no…
Jako třeba něco s jeho jménem a podobně už nikdy nevyužije. Bude to další Xtá věc od žáka v šuplíku.
Asi bych spíše vybírala něco, co vážně využije a potěší.
@Anonymní píše: Více
zkus pohledat starší diskuse, o dárcích učitelkám a asistentkám je jich tady spousta, a pochybuji, že někdo vymyslí něco, co už v těch diskusích nepadlo
Jak se stane, že je dítě vyzařeno ze školky?
Nechci ti kazit a brát iluze, ale ty asistentky to říkají spíše ze slušnosti než opravdového zájmu.
Každopádně radost určitě udělá nějaký poukaz, pokud je syn tak oblíbený, tak víte alespon minimálně co ji může udělat radost. Četla jsem, že nemají rády hrnky, propisky, bloky, kalendáře a jiné podobné číčoviny, což se nedivím.
Tak nepíšeš, v jaké hodnotě ji chceš obdarovat. Já bych dala poukaz třeba do nějaké prodejny, kde prodávají prádlo, plavky, pyžama atd. Že by si koupila něco pro radost. A pokud něco levnějšího, tak pochutiny ze zdravé výživy- nějaký balíček. Nebo třeba z Mixit- mají ty dárkové krabičky.
Květina v květináči? Něco co vydrží dlouho? Oleandr, ibišek, citronovník….
Já jsem loni od sveho pracovního ditete dostala vlastnoručně vyrobenou záložku do knihy, upletenou z bavlnek, z mych oblíbených barev. Potěšilo me to hrozně moc. Ne jen, ze ja znam to dite, ale i ono evidentne zna me a dalo si praci s vyrobou… to je dárek z lásky. Ne hrnek nebo kytka, kterou koupi maminka. Ale samozrejme pokud chces dat neco ty jako poděkování za to, jak se venovala tvému diteti, neměl by to byt obrázek, ze… dala bych neco užitečného, ne kytku, ktera za par dni zvadne. Takze treba kytku do květináče, neco k snedku, poukaz na nákupy… pokud teeba jste z většího města, tak obchodní centra casto maji volné poukazy, dostala jsem k vánocům jeden takový, lze to utratit ve vsech obchodech v tom centru, takze ani netřeba znat vkus, dotyčná si vybere zcela sama.
@Trojlístek píše: Více
Nemyslím, že ne to pouze slušnost. Pouze slušnost by bylo po ukončení školky rozloučení a nashle. Tady moje práce s ním skončila. Ale když mi vyloženě dala číslo a chce o něm mít informace i nadale, protože si ho oblíbila, to tak úplně běžné není. Neni to její povinnost zajímat se co dál.
@Anonymní píše: Více
Je velmi neprofesionální dávat rodicum soukromé číslo. Jako ano, uz do skolky chodit nebude, uz nebudete mit pracovní vztah. Ale i tak. Mne by se to nelíbilo ani jako rodiči. Pokud to obě strany neberou jako vznikající přátelství, pak by to smysl melo. Ale pokud bychom se dal uz nikdy nevidely, jen bych treba vzdy v pololetí poslala info, to je ujetý.
Měli jsme to vloni. Dávali jsme květinu, Merci s přebalem, který nakreslil syn a poukázku do DM. Šel do jiné školky na poslední odkladovy rok a AP taky odcházela jinam. Měli jsme na sebe číslo, psaly jsme si pravidelně přes whatsapp. Překvapení po přestupu, potkaly jsme se u ředitelky, je ve stejné MŠ, ale v jiné třídě. Takže se vídají i nadále. Ted už jde do školy a už se neuvidí, ale taky bude rada, když o něm bude mít info, jak se mu daří. Počítám, že jí dám vědět po čase. Od ní jsme dostali fotku, kde je sám s ní, nechala ji udělat AP, když se na konci roku fotili, já o tom nevěděla, jednu má ona a jednu my a máme ji pořád vystavenou.
Letos má čtyři učitele a jednu AP, tak uvažuju udělat větší dárkový košík a každý si vybere, co je mu blízké.
Nejtěžší je to teď u učitelky nejstaršího, květiny nemá kam dát, kafe nepije, čokoládu nesmí, ořechy též ne, a je těhotná. Tak asi čaj. Ale spíš už budou dárek řešit sami žáci, na rozloučenou společný.
Mladší ma novou třídní, vypadá fajn, dostane malý šampus a směs ořechů v čokoládě.
Ošetřovatelkám a Asistentkám a celkově takovým nízkopříjmovým povoláním dáváme vždy peníze.
Maminky, syn chodí do školky a má k sobě asistentku. A mají seoc rádi. Asistentka má na něj slabost, co mi potvrdila i ředitelka. Tenhle rok bude vyřazen a v září bude školák. Asistentka projevila zájem, že chce vědět o jeho pokrocích i po ukončení školky, prý ho má velmi ráda. Chtěla bych ju dát za syna takový osobnější dárek. Dárek od toho konkrétního dítěte. Co navrhnete? Zatím je čas neco moc hezke vymyslet