Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Teď nerozumím tomu požadavku, aby byl bezpečný
myslíš, že v obchodech prodávají nebezpečné deodoranty ve spreji nebo?
Na trhu je několik výrobců, skoč si do obchodu a očuchej pár a uvidíš, které budou moc výrazné a které budou ok.
Nikdy by mě nenapadlo, že někdo bude mít takový drama z výběru deodorantu. Proste jdi do obchodu, očuchej a vyber. Chápala bych takový dilema u parfémů za x tisíc, ale u deodorantů za pár drobnejch?
Syn od 11 používá to, co mi zrovna padne do oka nebo co si vezme od táty. Popravdě to není žádná věda
zkoušela jsem mu dát i kuličkový jemnější, ale nechytlo se to
Bezpečný jakože by měl být přírodní? Protože to je sice fajn požadavek, ale přírodní deodoranty obvykle prostě pot dospívajícího kluka moc dobře neutáhnou. Takže je to asi hodně o tom, zda to opravdu má mít efekt, anebo jde spíš o jeho pocit… Nejvíc chlapů kolem mě používá Borotalco. Reakci na něj neměl zatím nikdo. Já jsem se od nich inspirovala a přešla jsem na něj taky. A nemůžu si stěžovat. V minulosti jsem měla reakci na antiperspirant, na Borotalco nereaguju. Navíc je fajn, že co se týče vůně, skoro nejdou cítit. Já třeba taky preferuju, aby nic nemělo trvající vůni (prací prostředek, antiperspirant, přípravky na vlasy), aby se mi to nemlátilo s parfémem…
Samozřejmě, že existují i bez parfemace. Stačí zajít jak se to jen jmenuje drogerie? ![]()
@Anonymní píše: Více
Všechny pánské spreje co znám mají výraznější vůni. U dámských je jemná vůně pudrová co má na spreji peříčko, ale to nevím jestli bude o to stát. Možná i Borotalco pánské může mít jemnější vůni. Ale poradila bych se s prodavačkou, nebo informace najdeš i na spreji.Nebo hoď dotaz do googlu, třeba ti tam vyskočí něco co by tě zaujalo.
@andiedvorakova píše: Více
Ale utáhnou. Mladší dcerypot jde bohuzel hodne cítit, a pomáhají prirodni deodoranty které se natira na suchou pokožku po sprše a vydrží až dva dny..
@Anonymní píše: Více
Tak se poptej v lékárně, tam by měly být deodoranty i bez parfemace.
Přírodní jsou podle mne docela voňavé.
Dobrý den,
syn je v pubertě, přeje si deodorant ve spreji. Nechce, aby byl chodící parfúmérie, já zase, aby byl produkt bezpečný. Vůbec nevím, jak to řešit. Anonym, protože jde o dítě v citlivém období. Na spreji trvá. Vzorky neexistují, chce to jako překvapení. Co s tím? Vůbec nevím, jak to řešit. Nějaká neutrální vůně? Vzorky neexistují, chce to jako překvapení.
Děkuji za případné tipy.
Hezkou adventní neděli.