Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer maminky, prosím o radu na dárek pro našeho syna k Vánocům. V lednu mu bude půl roku. Co kluky v tomhle věku zajímá? Co byste doporučili? Rodina nám dala peníze a chceme mu koupit něco většího. Děkuji za rady. ![]()
My máme holku, ale myslím, že to bude stejné. Tak si taky počkám na tipy ![]()
Geomag Baby, to bavi uz i ta odrostla mimina, u nas to dost frcelo.
Neco praktického co ještě nemáte? Co jídelní židličku? Z hraček toho tak malé děti moc nebaví, nějaká chrastítka tak
nebo treba zimní kombinézu, nějaký hezký dražší obleček, co bys normálně nekoupila? Kdyby hračky, tak spíš něco co využije potom, třeba od roka ![]()
V tomhle věku to jsou unisex darky.
Dítěti jsem v tomhle věku dávala/nechala dat k Vánocům hraci podložku (zmáčkneš obrazek, hraje to písnicky dělá zvuky zviratek), skládací kruhy na tyč, kelímky do vody, piskaci kojeneckou hračku a vkladacku.
Uplatnění to postupne naslo časem.
Máte fisher pejska? ten bavil dítko snad dva roky, byl boží
praktické dárky jsou sice fajn, ale malý to stejně vůbec celkově ještě neocení - víš, co se mu bude líbit?? kup hooodně světýlek a hudbu (já jsem z toho sice na máry), ale malým dětem se to fakt líbí ![]()
pravé vánoce si s ním užijete ten další a přes-další rok, to už bude trhat papíry a to budou ty suprovní zážitky ![]()
takže aktuálně se tím fakt netrap a pořeš ty efekty, to se mu bude líbit (včetně prskavky, zkus jak bude koukat
)
@Kriss Tina píše:židličku máme takovou pěknou retro ještě po nás
Neco praktického co ještě nemáte? Co jídelní židličku? Z hraček toho tak malé děti moc nebaví, nějaká chrastítka taknebo treba zimní kombinézu, nějaký hezký dražší obleček, co bys normálně nekoupila? Kdyby hračky, tak spíš něco co využije potom, třeba od roka
@Lucikp88 Co Oball z DM.. Je to taková chrastící (decentně) děrovaná koule.. Ty děti v půlroce ani neví, že něco mají a nejvíc je asi potěší balící papír
Ale ta koule je dobrá..
Nas 7 mesicni prcek si nejvic vyhraje s vareckou, plastovou lahvi a kelimkem na vodu
vetsina hracek ho nezabavi ani z poloviny jako veci z domacnosti.. takze bych mozna investovala do neceho jineho nebo neceho na pozdeji (napr utukutu nebo activity board)
Já jsem nechávala šít panenku dle vzhledu dítěte od jedné paní na fb, kluk taky může mít postavičku.
No a pořizovala jsem quiet book, učící pro mrnouska tak od roku průzkum materiálu, barev, suchého zipu, knoflíků, zipu… za mě je to to super, neteř měla takovou z obchodu už od půl roku, rybička na špagátku za síťku, odhrnout stromeček a za tím zvířátko.. a ted právě tu trošku složitejší
@Andělka55 píše:
@Lucikp88 Co Oball z DM.. Je to taková chrastící (decentně) děrovaná koule.. Ty děti v půlroce ani neví, že něco mají a nejvíc je asi potěší balící papírAle ta koule je dobrá..
Tu už máme. Největší zábava je mlátit mě s ní do hlavy. ![]()
@Altavista píše:
Já jsem nechávala šít panenku dle vzhledu dítěte od jedné paní na fb, kluk taky může mít postavičku.
No a pořizovala jsem quiet book, učící pro mrnouska tak od roku průzkum materiálu, barev, suchého zipu, knoflíků, zipu… za mě je to to super, neteř měla takovou z obchodu už od půl roku, rybička na špagátku za síťku, odhrnout stromeček a za tím zvířátko.. a ted právě tu trošku složitejší
To je dobrý nápad. Už jsem to někde viděla a líbilo se mi to. Jen jsem na to zapomněla.
https://www.emimino.cz/…nocni-14560/
půlroční má nejradši kousátka
![]()
tam není moc co vymýšlet, koupila bych něco na později nebo praktický dárek (židlička rostoucí, první odrážedlo auto )