Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jsem úplně bezradná a doufám, že mi poradíte. Manželova babička, se kterou vyrůstal celý život má sestru. Sestra bydlelela posledních 15 let v Německu sem jezdila úplně minimálně. Nicméně nemá děti, nikdy je mít nemohla, ale celý život si je strašně přála a o manžela nedávno přišla, takže se vrátila zpět sem. je úplně sama, má akorát „naší“ babičku (svou sestru) Je daleko mladší než manželova babička má něco přes 50 let. Vrátila se zpět do Čech asi půl roku zpět a od té doby jsme ji viděli asi 6×, vždy na návštěvě u manželove babičky. Zvali jsme ji i k nám, ale vždycky odmítla s tím, že se moc omlouvá, ale že je jí to blbé. Jenže ona nám stále nechává u babičky peníze pro našeho malého na spoření
peníze nám vždycky vnutí, a když odmítame nacpe nám je do mikiny, nebo do tašky…a nejsou to zrovna malé částky. Hodněkrat jsme ji zvali, ale přijít k nám domů nechce maximálně k babičce. Rádi bychom ji něco koupili, ale vůbec nevíme co. Sladké nemůže kvůli zdravotním problémům, alkohol jako víno atd také ne… Do toho drží plno diet, takže žádné dárkové koše ani nic podobného se nehodí a zkrátka vymyslet něco, když ji ani moc neznáme je dost obtížné. Manžel si ji pamatuje v době, kdy on sám byl v pubertě, ale nic moc taky neví. Babička nám taky moc neporadila, ona sama ji prý vždycky do Německa posílala čajové sady a svíčky, ale přece nebudeme kupovat to stejné, takže nápady nemám žádné.
Nemáte někdo tip na nějaký univerzální dárek? ![]()
Kafe, kytku?
Něco tematickýho, co se vztahuje k jejímu rodnýmu kraji, k rodině nemáte?
@Ema1992 píše:
Ahoj, jsem úplně bezradná a doufám, že mi poradíte. Manželova babička, se kterou vyrůstal celý život má sestru. Sestra bydlelela posledních 15 let v Německu sem jezdila úplně minimálně. Nicméně nemá děti, nikdy je mít nemohla, ale celý život si je strašně přála a o manžela nedávno přišla, takže se vrátila zpět sem. je úplně sama, má akorát „naší“ babičku (svou sestru) Je daleko mladší než manželova babička má něco přes 50 let. Vrátila se zpět do Čech asi půl roku zpět a od té doby jsme ji viděli asi 6×, vždy na návštěvě u manželove babičky. Zvali jsme ji i k nám, ale vždycky odmítla s tím, že se moc omlouvá, ale že je jí to blbé. Jenže ona nám stále nechává u babičky peníze pro našeho malého na spořenípeníze nám vždycky vnutí, a když odmítame nacpe nám je do mikiny, nebo do tašky…a nejsou to zrovna malé částky. Hodněkrat jsme ji zvali, ale přijít k nám domů nechce maximálně k babičce. Rádi bychom ji něco koupili, ale vůbec nevíme co. Sladké nemůže kvůli zdravotním problémům, alkohol jako víno atd také ne… Do toho drží plno diet, takže žádné dárkové koše ani nic podobného se nehodí a zkrátka vymyslet něco, když ji ani moc neznáme je dost obtížné. Manžel si ji pamatuje v době, kdy on sám byl v pubertě, ale nic moc taky neví. Babička nám taky moc neporadila, ona sama ji prý vždycky do Německa posílala čajové sady a svíčky, ale přece nebudeme kupovat to stejné, takže nápady nemám žádné.Nemáte někdo tip na nějaký univerzální dárek?
Tady máš odpověď - Nicméně nemá děti, nikdy je mít nemohla, ale celý život si je strašně přála
Věnujte ji poukaz na den, týden s vašim synem. Ať si s ním zajde do zoo, tráví s ním čas. To si myslím ji potěší ![]()
@smajlik345 píše:
Tady máš odpověď - Nicméně nemá děti, nikdy je mít nemohla, ale celý život si je strašně přála
Věnujte ji poukaz na den, týden s vašim synem. Ať si s ním zajde do zoo, tráví s ním čas. To si myslím ji potěší
Taky si myslim, ze k nim tihne jako k rodine, kterou nema.
Ale poukaz ne, to mi prijde takove lacine, proste ji vice zahrnout a zapojit jako dalsi babicku.
Predstava, ze treba za kazdych 5000 KC daru dostane poukaz na den se synem mi prijde silena.
@Tarena píše:
Taky si myslim, ze k nim tihne jako k rodine, kterou nema.
Ale poukaz ne, to mi prijde takove lacine, proste ji vice zahrnout a zapojit jako dalsi babicku.
Jj myšlenka taková byla. Ten poukaz byl myšlen jako nějaká domácí výroba, spíš aby měli co předat.
Aby si jej třeba mohla vystavit jako fotku s malým. Jestli třeba je nějaká fotka kde je malý se starší paní a k tomu něco připsat ať to není jen o víkendu vezměte a jdete si užít s malým nějaký výlet
Zážitek. Nic věcného. Věřte mi. V jejím věku a kor pokud má peníze je vše hmotné cetka. Zážitky jsou nejcennější. Někam spolu vyrazte.
@smajlik345 píše:
Věnujte ji poukaz na den, týden s vašim synem. Ať si s ním zajde do zoo, tráví s ním čas. To si myslím ji potěší
no jo, ale jen aby to také potěšilo toho syna
nevíme, kolik mu je - také se může cizí paní bát, a ne s ní nadšeně chodit po zoo - když jí tam bude celou dobu brečet po mamince, tak to moc fajn zážitek nebude
No nevím teda, teta asi chtěla svoje dítě, že ho mít nemohla neznamená, že bude nadšeně v 50 hlídat všechny děti v rodině. Kdyby tak moc toužila skákat kolem cizích dětí, nějaké by si osvojila. Mě to tedy přijde úplně mimo, dostávat peníze a ještě jí strkat dítě na hlídání. Koupila bych nějaký hezký pobyt aby mohla jet s babičkou, pozvala jí na výlet, na večeři.
@terien pobyt nás napadl taky, bohužel by neměla s kým jet a poslat ji samotnou se nám moc nezamlouvá. Babička má 74 jsou od sebe o 24 let a babička už není v nejlepší kondici.
@stinga Syn má rok, nebojí se jí, má ji rád, ale sám by s ní určitě nebyl.
@Ema1992 píše:
@terien pobyt nás napadl taky, bohužel by neměla s kým jet a poslat ji samotnou se nám moc nezamlouvá. Babička má 74 jsou od sebe o 24 let a babička už není v nejlepší kondici.
@stinga Syn má rok, nebojí se jí, má ji rád, ale sám by s ní určitě nebyl.
Tak jeďte s ní, jako rodina. Nebo kratší jednodenní výlet. Roční dítě bych jí určitě na celý den nedala. Věřím, že ho má ráda, ale je to náročné a každý o to opravdu nestojí, skákat celý den kolem batolete.
@terien píše:
No nevím teda, teta asi chtěla svoje dítě, že ho mít nemohla neznamená, že bude nadšeně v 50 hlídat všechny děti v rodině. Kdyby tak moc toužila skákat kolem cizích dětí, nějaké by si osvojila. Mě to tedy přijde úplně mimo, dostávat peníze a ještě jí strkat dítě na hlídání. Koupila bych nějaký hezký pobyt aby mohla jet s babičkou, pozvala jí na výlet, na večeři.
přesně tak, peníze dává mladým proto, že na to prostě má, dělá jí to radost,
taky si nemyslím, že 50letá paní nadšeně potáhne v podstatě cizí dítě do zoo,
ta večeře v místě bydliště babičky by asi byl fajn dárek
@stinga píše:
přesně tak, peníze dává mladým proto, že na to prostě má, dělá jí to radost,
taky si nemyslím, že 50letá paní nadšeně potáhne v podstatě cizí dítě do zoo,
ta večeře v místě bydliště babičky by asi byl fajn dárek
Já tedy nechápu, jak tohle může někoho napadnout. Teto, nemohla jste mít s manželem vlastní děti, nevěšte hlavu, tady máte našeho Toníčka a můžete s ním jít do zoo ![]()
@terien
Přesně, já se snažím o dítě několik let a slepice v okolí mi nutěj jejich kočáry, abych si jako taky chudák užila miminka. To, že chci vlastní neznamená, že chci všechny okolo proboha. Tetka celá nažhavená konečně na starý kolena si užije s mimčem ![]()
Nekupovala bych žádné pobyty a veledary. Ona peníze evidentně má, kdyby chtěla, koupí si to sama. Jelikož jste de dacto její nejbližší rodina, sune peníze k vám, aby vám přilepšila. Takže se jí to nesnažte vracet hodnotou, ale nečím osobním. Klidně bych místo komedií s odmítáním peněz s ní promluvila: Teto, my si moc vážíme, že chcete malému přilepšit, ale rádi bychom se nějak revanšovali, nechcete jet s námi někdy třeba na výlet? Nebo zajít s náma, až půjdeme do zoo? A opravdu bychom vás rádi přivítali i na návštěvě, vždyť jste naše blízká rodina.