Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám dotaz, neslo nebo ponese vaše dítko dárek první den paní učitelce do mateřské školky? A prosím jen odpovědi k tématu, ne žádné, že vy v práci dárky nedostáváte. Syn nastupuje do nové školky a tak nějak mě to zajímá, jak se k tomu kdo staví. Já sama ještě nevím.
První dítě nic neneslo a neponese nic ani druhé, které teď od září nastupuje.
To jsem nikdy neslyšela, že by se nosilo. Starší syn jde taky prvně, tedy prvně do státní, loni chodil 1× týdně do soukromé, tam jsem dávala drobné dárky k Vánocům a na konci roku, učitelky byly překvapené, že to tam není zvykem (rodiče si asi řekli, že když to cálují, nedají ani chlup navíc
). Takže první den bych nenosila nic.
Ne. U nás se nenosí na konci školního roku. Kytku nebo nějakou drobnost nosí až děti co odchází do školy.
@Samamama píše:
To jsem nikdy neslyšela, že by se nosilo. Starší syn jde taky prvně, tedy prvně do státní, loni chodil 1× týdně do soukromé, tam jsem dávala drobné dárky k Vánocům a na konci roku, učitelky byly překvapené, že to tam není zvykem (rodiče si asi řekli, že když to cálují, nedají ani chlup navíc). Takže první den bych nenosila nic.
Taky teď chodíme do soukromé, příští týden jdeme naposledy, tak také budu něco malého kupovat, v září nastupuje do státní, tak mě to tak napadlo, ikdyž mám stejný názor, jako všichni ostatní zde. Ale v první třídě se nosí do školy, tak mě zajímala ta školka.
Ne, nenosí se…max. sáček bonbonů pro děti, třeba gumové medvídky. Pokud budeš chtít poděkovat někdy učitelkám (třeba za větší péči o dítě, individuální věnování se dítěti nad rámec povinností apod.) tak se určitě ten správný čas najde (Vánoce nebo konec roku)
@lleennttiillkkaa píše:
@jopo co se nosí v první třídě?
U nás nosí prvňáčci kytičku.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.