Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam druhe dite a za mesic ma rok. Neresim to uprimne vubec, protoze toho ma mraky po starsim, nic jineho nevymyslim. Dostane jenom rozkladaci stan s tunelem z Lidlu a ja si koupila Rockit houpatko na kocarek:-) Jinak u druheho investuji pouze do drazsich veci, kterych se pak da dobre zbavit-radsi jednu, nez nekolik co nakonec skonci v charitnim kontejneru. Napr. Houpacka Spectra, duha od Grimms, Duplo, Yookido veci, odrazedlo yedoo a hraci od Fisher Price.
@kytkalenka já mám jen jedno dítě takže hračky nemá po nikom
ale nad tou duhou jsem přemýšlela, moc se mi líbí i to jak se dá poskládat atd. jen nevím jestli by ho to zaujalo, to asi spíš jak bude trochu starší ![]()
Já mu koupil velkou tatru.
náhodou sem na ní narazil v kauflandu v akci, tak sem jí vzal. Už jen z nostalgie, protže takovou jsem měl taky.
Na netu pod heslem Dino Tatra. Nějakou moderní interaktivitou bych se v roce života moc nezabejval.
Příspěvek upraven 28.06.19 v 11:49
K prvnímu roku naše dvojčata dostala stan s balónky. Bavilo je to, ale bylo to lehce k vzteku, protože balonky byly pořád všude ![]()
Anebo co třeba malý bazének, jestli už nemáte? Nebo věci na pískoviště - třeba Tatra je taková klasika, co baví snad každé malé dítě.
U prvniho jsme pak uz kupovali nabytek do pokojicku, autosedacku, kolobezku, kolo…ono se to casem hodi. Ted uz jedem Lego a Hot wheels, tam si hlavu lamat opravdu nemusim.
Řeším teď stejnou otázku, dcerka bude mít za měsíc rok. Budu kupovat nějakou zvukovou hračku a nějaké oblečení apod. Popravdě bude to spíše na „fotku“, aby tam nějaké dárky byly + dort a balónky s 1. Protože když si vzpomenu na předchozí oslavy, tak nejvíce radosti bylo pouze ze šńůrek, papíru a krabic. Největší terno teď je ovladač, mobily a různé plastové lahve a taky krabička mentos, u té vydrží i 20 minut to zkoušet otvírat.
Zatím jsem si se všemi hračkami hrála tak nejvíce já
, tak u tohoto třetího dítěte už to fakt nechci „hrotit“.
Doporučuji auto-odrážedlo, my máme yupee jeep a deti baví doteď (starší má pět). Ze začátku jsme je na tom vozili, poté za ním ťapaly (ten yupee jeep je super v tom, že je stabilní a kola nezatáčí, volant je jen dekorace, takže fakt se dá použít jako aktivní chodítko), vozily na něm plyšáky, v kufru pod sedátkem převážely různé cennosti a pak na něm jezdily a jezdí dodnes. Máme ho tedy jen v domě, venku by se na něm tak dobře nejezdilo. Kolem toho roku u nás měl úspěch i takový ten skládací vláček, jak se na nasazují dřívka a kolečka. Máme barevný, houkací od woody. Bavilo je to tak do 3 let.
FP ovladač, FP tablet, houpací koník little tikes, pukylino, malá tatrovka, little tikes vodní stolek, volant do auta, z ikey skládací maják z kroužků, little tikes nákupní vozík, jo a ještě má rád kuličkovou dráhu sovu a pak dřevěnou autodráhu, jak je silnice nad sebou a auto jede jen zprava do leva.
Ahojky, jdu si sem pro tipy na dárky k 1. narozeninám. Syn má za týden rok a já nevím co mu koupit, co by ho zabavilo. Zatím vím že mu chci koupit pár knížek od Dobrovského kde se dají posouvat obrázky atd. To ho hodně baví. Ale chtěla bych i něco většího.. S přítelem jsme pokoukávali po odrážedlu v Dráčiku, jenže nevím jestli by na tom uměl jezdit. Chtěla bych nějaké interaktivní hračky, víte o něčem co by dítko zaujalo?
Děkuji