Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky… Chtěla jsem se zeptat, jak to doma máte vy. Začnu asi tím, že moje rodiče jsou rozvedení, čerstvě. My máme 16-měsíční holčičku a řeším jak to o vánocích udělat. Vím, že je ted ještě malá, ale přece jen jak se jednou ty tradice založí tak už po většinu času zůstávají - alespon u nás. Letos spolu už budem druhé vánoce sami. Tak mě zajímá, co si myslíte o tom, když jsem řekla všem babičkám a dědům, že si dárečky dáme, až si pojedeme popřát krásně vánoce tzn. někdy 22.nebo 23.12 a oni si je od nás rozbalí pod stromečkem a my od nich také pod tím naším stromečkem 24.12. Všichni souhlasili, tak jsem byla ráda, že to nikomu nevadí. Však včera volala tchýně - vynadala mému manželovi, jak si to představujeme, že bychom k nim měli přijet druhý den po vánocích a rozbalit si dárky u nich..
Jenže já mám dost citliýho tátu, proto jsem to takhle domluvila, protože kdybychom jeli k manželovo rodičům, tak bychom museli jet i k mýmu tátovi a i k mámě s jejím přítelem, tak jse z toho docela neštastná. Přitom když jsem se o tom bavila s tchýní byla uplně v pohodě.. achjo.. :/ Já bych to pochopila, kdybychom třeba bydleli s mýma rodičema, tak bychom trávili štedrej večer spolu a druhej den bychom jeli k tchánovcům.. ale takhle? Já miluju pohádky, chci mít pohodičku, ale nechci o dvou svátcích objíždět jen návštěvy. Myslíte, že jsem sobec? Jak to řešíte vy?? to fakt máte třeba třikrát nebo čtyřikrát ježíška???
nebo taky si dáte dárečky v předstihu a pak si je rozbalujete na štědrý den?? Já si prostě myslim, že štědrej den je jen jeden ![]()
Takhle jsme to udělali, když byli děti úplně malý, ale když byl syn větší, tak chtěl najít „ježíška“ pod stromečkem druhý den u babičky, tak jsme to začali dělat tak, že ježíšek byl i u babičky a že za ní pojedem po vánocích.
Pak je toho na štědrý den pod stromkem zbytečně hodně.
No jenže my bychom museli jezdit ke třem prarodičům…
Samozřejmě díkybohu za ně, ale tyjo mě by bohatě stačil jeden štědrej večer a hotovo ![]()
My to měli dřív taky tak, jak píšeš, ale letos jsme se dfohodli, že pro dospělé si dárky předáme předem, ale děti je dostanou při návštěvách, aby toho během jednoho večera neměli spoustu a pak už nic, myslím, že si to víc užijou… Takže naše děti budou mít pod stromečkem dárky od nás. 25.12. přijde na návštěvu celá manželova rodina a přinesou dárky, které u nich „Ježíšek nechal pod stromečkem, protože věděl, že za námi půjdou“ a u nás budou dárky pro neteř a synovce. Totéž se opakuje 26.12., kdy přijede moje rodina, zase naše děti od nich dostanou a u nás budou čekat balíčky na neteře.
To, že letos jedou všichni k nám, je náhoda, jinak to bývá tak, že jedna půlka rodiny přijde k nám a k druhé jedeme my, letos se to prohodilo kvůli manželově babičce…
@alicenicka píše:
No jenže my bychom museli jezdit ke třem prarodičům…![]()
Samozřejmě díkybohu za ně, ale tyjo mě by bohatě stačil jeden štědrej večer a hotovo
Manželovi rodiče jsou taky rozvedení, ale je fakt, že tchán na svoje děti a vnoučata dost kašle… ale jinak bychom to samozřejmě měli se třemi návštěvami ![]()
A na Silvestra odjíždíme každý rok tak na čtxři pět dní, taklže mezi svátky je to opravdu návštěva denně… Mně to moc nebaví, ale děti jo, jsou rádi, že všechny vidí… a Vánoce jsou prostě pro děti, co nadělám ![]()
My jezdíme k prarodičům. 25.12. k jedněm a 26? k druhým, děti si rozbalují dárky u nich. strejdové a tety s dárky jezdí k nám průběžně. bereme čas vánoc jako čas návštěv-setkávání se a máme to tak rádi. ty návštěvy nejsou na celý den, tak na 2 hoďky.
My mame vanoce taky sami, navic zijeme 400 km od rodiny, takze je o vanocich nenavstevujeme. Ja mam rada o vanocich klid a ne jezdeni po navstevach. kdybychom bydleli bliz, tak bychom na navstevu asi prijeli, ale takhle ne…a vanoce chceme ve svym.
takze my si darky vymenujeme uz kolem 12. prosince, kdy tam jezdivame, letos dokonce v listopadu. Vsichni to respektuji, jsou to vase vanoce, udelejte si je jake chcete.
jen letos se jedne jezisek nejak zasekl, cekam jestli treba jeste nedorazi balik, ale asi ne, tak budou mit deti jeziska v unoru ci lednu, coz me teda docela mrzi, pac my jsme to stihli ![]()
Mne prijde divny, ze by prarodice nevideli detskou radost z rozbalovani darku. Manzel ma take rodice rozvedeny, takze to znamena tri navstevy. Letos teda vsechny u nas, protoze jsem na rozpadnuti, ale pristi rok to zase budeme objizdet. Mne zase prijde zvlastni travit svatky pred televizi. Uplne nerozumim jaky je rozdil si jet poprat a poprat si a rozbalit darky.
@alicenicka další rok ti s tvým plánem nastane problém jak pašovat dárky tak aby o nich dítko nevědělo, protože to je dost divný předat si dárky 22,23 když ježíšek chodí až na štědrý den že
Já tohle řeším letos se švagrovkou..chce zkazit vánoce našemu staršímu, ale já to nehodlám dovolit ![]()
U nás na tohle jsou ty svátky a bylo to stejně i když jsme byli malí, přijde mi to tak super, mít to rozložené do více dní ![]()
@lenk píše:
My jezdíme k prarodičům. 25.12. k jedněm a 26? k druhým, děti si rozbalují dárky u nich. strejdové a tety s dárky jezdí k nám průběžně. bereme čas vánoc jako čas návštěv-setkávání se a máme to tak rádi. ty návštěvy nejsou na celý den, tak na 2 hoďky.
Taky to tak mame, zijeme v zahranici 700 km od rodiny, ale na Vanoce se vracime, vnimame to jako celorodinne svatky.
Já nevím no, já když bydlela s rodičema, tak jsme nebyli zvyklý objíždět návštěvy právě, jezdit si pro dárky.. Čekala jsem, že tu bude hodně názorů, za všechny vám děkuju, jen prostě se nějak nemůžu smířit s tím, že bychom museli zvlášt, k dědovi, zvlášt k babiččce s přítelem, zvlášt k manželovo rodičům, je to pro mě docela čerstvý, asi kdyby moji rodiče byli spolu, tak by mě to ani nevadilo, ale takhle..
Achjo. :/
@alicenicka A vždyť nemusíte vy k nim, můžou oni k vám, ne? Nebo aspoň část, ať nemusíte trajdat celé svátky po návštěvách…
Ahoj. Když se narodila starší dcera, první roky jsme to střídali - jedny Vánoce u manželových rodičů, další u našich (toho 24.12.). Manželovi rodiče bydlí ve stejném městě, moji cca 100 km daleko. Od té doby, co je tchán sám (tchýně zemřela), slavíme 24.12. doma s tchánem (bydlíme ve stejném paneláku) a pak někdy během svátků nebo po svátcích se scházíme s mojí rodinou (rodiči, sourozenci a jejich partnery).
Na Štědrý den máme pod naším stromečkem dárky naše + od tchána, od ostatních pak jindy, když se sejdem. Letos to chtějí naši udělat ještě jinak, sejdeme se někdy po Štědrém dni u nás, ale dárky od nich najdou naše holky až pak pod jejich stromečkem. Takže budou mít Štědrý den minimálně třikrát (doma, s mými sourozenci a pak u prarodičů).
Rozbalování dárků naněkolikrát má jednu obrovskou výhodu - děti si je víc užijí. Zvlášť, pokud je to jak u nás, že máme hodně příbuzných, naše holky jsou zatím jediná vnoučata a dárků dostávají víc než dost. Už se nám i stalo, že starší dcera musela rozbalování dárků částečně odložit na další den, protože už toho na ni bylo moc a pak ji to až nebavilo.
My si dárky už takhle dáváme, aby je malá neviděla..
né že bychom si je předali a koukali na ně. to ne, rpostě nám je rodiče šoupnou do kufru a i my máme vlsatně překvapení no..
Synové si rozbalují dárky i u babičky. Zároveň tam dostanou dárky i od tety a strejdy. Prostě Ježíšek ví, že k babičce chodí na návštěvy a tak i tam zanechal pro kluky nějaké dárky. Stejně je to vyřešeno i s Mikulášem.