Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tohle by mi nevadilo, taky si u tchánů rozbalujeme dárky až 25., když k ním jdeme ![]()
Nechápu, co řešíš a v čem je problém. Je jasný, že celá akce s rozbalováním dárků je hlavně kvůli dětem a děda s babičkou si taky chtějí užít tu atmosféru. Prostě poděkuješ za ručník, snad to není tak strašný. To si jen namlouváš pocit, že všichni budou koukat na Tebe.
Rozbalujeme dárky u nich. Pokud tvé děti rozbalují dárky až u nich s tím, že je tam pro ně nechal Ježíšek, je lepší abyste je rozbalili taky u nich - proč by tam nechával Ježíšek dárky jenom pro ně a pro Vás ne? ![]()
PS: ten sevřený žaludek ale nechápu, myslím, že si zbytečně přiděláváš starosti s něčím co ve skutečnosti žádná starost není..
Příspěvek upraven 17.12.12 v 13:04
Zbytečně si kazíš Vánoce
. Co je na tom rozbalit si u nich dárek, říct „děkuju“ a dál se věnovat rozbalování dárků dětí. Babička s dědečkem budou stejně upnutí na ta děcka a co ty si myslíš o ručníku jim bude fuk. A když tě budou chtít fotit, tak udělej nějakej ksicht ![]()
My slavíme 24. doma sami tři, kde si taky dáme dárky navzájem, pak první svátek budem u tchánovců, druhý svátek u našich, a dárky si dáváme kde zrovna budeme.. Ale je fakt, že vy jste rodina a mělo by to být jak vy chcete.. A úplně tě chápu s tim rozbalováním, já taky nemam ráda rozbalování před ostatníma, i k narozeninám co dostanu si raději rozbaluju až v klidu doma když jsem sama…
Naprostě tě chápu taky to takhle máme a úplně mě to štve ale nic s tím neudělám nehodlám se hádat a být ta špatná zase já takže manžel to ví soucítí ani jemu to není příjemné ale musme to vydržet
bud ráda že si dítko ty dárky může vzít domů námbylo řečeno že dárky tam zůstanou aby si měl malý s čím hrát no jako super to jsou dárky víš naco
![]()
@peťulís píše:
My slavíme 24. doma sami tři, kde si taky dáme dárky navzájem, pak první svátek budem u tchánovců, druhý svátek u našich, a dárky si dáváme kde zrovna budeme.. Ale je fakt, že vy jste rodina a mělo by to být jak vy chcete.. A úplně tě chápu s tim rozbalováním, já taky nemam ráda rozbalování před ostatníma, i k narozeninám co dostanu si raději rozbaluju až v klidu doma když jsem sama…
Tak to mně, jakožto dárci, asi vadilo, kdybych rozdala dárky a ostatní by si je dom odnesli nerozbalené
Copak holky nechápete, že kupování dárků je radost a že dotyčný chce tomu, komu to daruje ji udělat? A chce vidět, jak se to líbí? Tomu se říká zpětná vazba, nebuďte takoví balvani
@Anonymní píše:
Naprostě tě chápu taky to takhle máme a úplně mě to štve ale nic s tím neudělám nehodlám se hádat a být ta špatná zase já takže manžel to ví soucítí ani jemu to není příjemné ale musme to vydržet
bud ráda že si dítko ty dárky může vzít domů námbylo řečeno že dárky tam zůstanou aby si měl malý s čím hrát no jako super to jsou dárky víš naco![]()
![]()
No, tak tohle je trapný…
Když dostaneš dárek k narozeninám, tak ho taky rozbaluješ před dárcem a projevíš ze slušnosti aspoň nějakou radost, i když třeba dopředu víš, že zase dostaneš blbost
. Asi nechápu rozdíl.
Příspěvek upraven 17.12.12 v 13:09
@sieta.m píše:
Tak to mně, jakožto dárci, asi vadilo, kdybych rozdala dárky a ostatní by si je dom odnesli nerozbalenéCopak holky nechápete, že kupování dárků je radost a že dotyčný chce tomu, komu to daruje ji udělat? A chce vidět, jak se to líbí? Tomu se říká zpětná vazba, nebuďte takoví balvani
Souhlasím. Dotklo by se mě, kdyby obdarovaný uklidil zabalenou krabičku s tím, že se podívá doma. Dárky dospělým dávám hlavně pro svou radost ![]()
@sieta.m píše:
Tak to mně, jakožto dárci, asi vadilo, kdybych rozdala dárky a ostatní by si je dom odnesli nerozbalenéCopak holky nechápete, že kupování dárků je radost a že dotyčný chce tomu, komu to daruje ji udělat? A chce vidět, jak se to líbí? Tomu se říká zpětná vazba, nebuďte takoví balvani
Taky by mě to mrzelo, kdybych někomu dala dárek a on by se na něho ani nepodíval a hodil ho do tašky s tím, že to otevře doma až bude mít čas.. ![]()
@KPKristy píše:
Souhlasím. Dotklo by se mě, kdyby obdarovaný uklidil zabalenou krabičku s tím, že se podívá doma. Dárky dospělým dávám hlavně pro svou radost
Tak tak, samozřejmě by se měl člověk trefit do vkusu, ale já bych poděkovala a projevila radost z každého dárku. Ono vidět protáhlou hubu pod stromkem asi není nic moc pocit.
No mi jde hlavně o to, abych já jim ty dárky mohla dát dřív, at si je dají na Vánoce. Prostě mi vadí představa, že máme pod stromečkem 15 dárků, které nepatří ani manželovi ani dětem (2 roky a 1 rok)…
@sieta.m
Zpětnou vazbu chápu..achjo..
@Kallkapa píše:
Taky by mě to mrzelo, kdybych někomu dala dárek a on by se na něho ani nepodíval a hodil ho do tašky s tím, že to otevře doma až bude mít čas..
přesně tak. Já nevím, někdy mi přijde, že si ta nedorozumění a problémy dělají lidi sami ve své hlavě a pak to šíří do okolí a z houna je rázem celorodinný problém ![]()
Dobrý den, potřebuji se vypovídat a trošku postěžovat. Jde o vánoce a o jiné zavedené tradice v rodinách. Na vánoce už druhým rokem dáváme dárky (rodičum, prarodičum, sourozencum) dříve, aby si je mohli dát pod stromeček a tam rozbalit. Jenže letos přišla manželova rodina s tím, aby jsme jim dali dárky až 27., jak k ním půjdeme, že to mají rodinnou tradici a chtějí vidět, jak ty dárky rozbalujeme a naši reakci. Nemám to ráda, já prostě nad ručníkem nejásám až do stropu, nejsou to věci, co mě chytnou za srdce.Taky nesnáším neustálé focení mě… A nehledě na to, že by dárky pro rodinu (cca pro 18 osob) úplně překrylo pod stromečkem dárky pro děti u nás doma…Nejsem proti, aby si děti rozbalovali dárky u babiček, ale my? Vždyť jsem dospělí a upřené oči, co se na mě dívají při každém otevření dárku mi nedělá dobře…Jak jim to mám vysvětlit, abych se jich nedotkla? Já se na vánoce tak těšila a teď? Sevřený žaludek…
Doufám, že mě nikdo neodsoudí, ale přece máme s manželem své vánoce a ty chceme slavit po svém…
Radši anonymně, nevím, zda by dělalo dobrotu, kdyby se to dozvěděli od někoho jiného..a už je mi lépe..:-)