Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
„@Anonymní“ nejsi anonym, zkus to ještě honem upravit, než Tě někdo ocituje.
Anonymní píše:
Přeji vám pěkné den, ráda bych se zeptala zda nemáte někdo zkušenost, s darováním vajíčka příbuzné (konkrétně se jedná o sestru), je to vůbec možné? Popřípadě jak to probíhá
Budu moc ráda, za vaše reakce, popřípadě zkušenosti. Pěkný den
Nelze. Dárcovství je anonymní…
Hodně by mě překvapilo, kdyby to dnes za peníze nešlo. Dojdi si do caru a zkuste to mezi 8 očima.
Myslím, že můžeš sestru přivést jako dárkyni, ale vajíčko dostaneš od jiné.
@Anonymní píše:
Přeji vám pěkné den, ráda bych se zeptala zda nemáte někdo zkušenost, s darováním vajíčka příbuzné (konkrétně se jedná o sestru), je to vůbec možné? Popřípadě jak to probíhá
Ahojky, v čr to možné není ale ve Švýcarsku ano. Ale stojí to peníze samozřejmě.
Nejjednodušší a legální řešení jak dostat dítě bez úřadů a přitom nebude tvoje, je že by ho sestra porodila, tvého manžela nebo partneta uvedla jako otce a po porodu se zřekla práv. Potom bude oficiální jediný zakonný zástupce otec a jeho manželka může zažádat také aby byla oficiálnr zakonný zástupce. Mám. talhle sestřenici. Jsou ji tři roky. A sestřenice(sestra) od mého partneraje taktéž takto od sestry tchýně
@Markéta80 píše:
„@Anonymní“ do toho bych nikdy nešla
Na to se také nikdo neptal ![]()
„@Anonymní“
U nás to zákon neumožňuje
Urcite to nejak jde, protoze jinak by nebylo mozne ani to, aby tve dite odnosila nahradni matka. Technicky je to totiz to same (vajicko jedne konkretni osoby odnosi druha konkretni osoba). Pohledala bych tedy v diskusich o nahradnim materstvi.
@Limi123 píše:
Urcite to nejak jde, protoze jinak by nebylo mozne ani to, aby tve dite odnosila nahradni matka. Technicky je to totiz to same (vajicko jedne konkretni osoby odnosi druha konkretni osoba). Pohledala bych tedy v diskusich o nahradnim materstvi.
Ale náhradní matka je NELEGÁLNÍ. Dárcovství jde pouze anonymně. V naší zemi. Ale hádám, že soukromé kliniky občas oči za peníze zamhouří.
@Russet píše:
Ale náhradní matka je NELEGÁLNÍ. Dárcovství jde pouze anonymně. V naší zemi. Ale hádám, že soukromé kliniky občas oči za peníze zamhouří.
Náhradní matka není nelegální. V carech na to už mají i formuláře ![]()
@nonina píše:
„@Anonymní“ nejsi anonym, zkus to ještě honem upravit, než Tě někdo ocituje.
Já se omlouvám, ale hned první příspěvek mě pobavil. Vždyť ty jsi ji zmínila
Jinak jsem si všimla, že už nějakou dobu nejde editovat příspěvek a zadat anonymitu. Mám pocit, že kdysi to snad šlo. Omlouvám se za OT ![]()