Darujete dárky podruhé?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2398
14.9.12 14:03

Darujete dárky 2x?

Holky, o víkendu jsem byla u kamarádky „v kutě“ a nějak stále nemůžu pochopit její myšlení.

Má 5m holčičku a 6letého kluka.
Probrali jsem dětičky, školu atd. a samozřejmě začaly řešit vánoční dárky.
Ona má nějaké tipy pro své miminko, ale s tím, že jsou to dárky pro 2leté dítko. Tak ji říkám, zda to není zbytečné kupovat hračky tak moc dopředu, že si s tím letos ještě hrát nebude. A ona říká „to nevadí, tak to příští rok znovu zabalím a dám znovu pod stromeček“. Hledím na ni, jako jestli fakt. Fakt.

O. K. Říkám si, její věc, ale nechápu.

No, bavíme se dál o dárcích pro kluka a ona zas, že když někdo přijde do kuta a donese něco i staršímu, že to schová a dá mu to buď na Vánoce, či svátek atd. (jako dárek, který dostal od někoho jiného vydává za svůj) :poblion: :nevim:.
Opravdu mi došla slova, nicméně jak přišel její kluk z venku, říkám mu, že jsem mu donesla nějaké dárky, ať si řekne mamce, že je někam položila.

Nejsou rozhodně žádný sociální případ, oba VŠ, o peníze nouzi fakt nemají. Nevidím důvod, proč bych měla sponzorovat jejich vánoce.
Navíc tomu klukovi musí být líto, že někdo přijde mrknout se na sestřičku a mu nedonese nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
14.9.12 14:06

„jako dárek, který dostal od někoho jiného vydává za svůj“ jak za svůj? Snad od Ježíška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
14.9.12 14:07

Muhehe, tak to bud rada, ze ona kamaradka ti pri navsteve u tebe neda tvuj vlastni darek. To se stalo jedne moji kamaradce, ta fakt nevedela, co ji na to rict. Tomu uz rikam nejen vrchol sporivosti, ale i vrchol netaktnosti a lenosti si zapamatovat, co mi kdo vubec dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.9.12 14:12

Divné, nechápu…

A co to je „v kutě“? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.9.12 14:13

Ahojky:-) No tak to teda čučím 8o Kamarádka to asi nemá v hlavě úplně v pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
14.9.12 14:15

@Žirafátko, přesně tak. Někdo donese malému např. tričko. Ale neví, jakou má maminku, tudíž předá tričko mamince. Ta ho schová do skříně a poté jej vytáhne a dá mu jej „od rodičů či od Ježíška“ k narozeninám, Vánocům.
Takže malý neví, že tričko má od „tety“,ale říká si, jaká je maminka prima, že mu koupila tolik věcí.

U nás se říká „do kuta“,když se narodí miminko a ty se jdeš na něj podívat, něco mu doneseš atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.9.12 14:20

@danik Aha díky za vysvětlení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
14.9.12 14:20
@danik píše:
U nás se říká „do kuta“,když se narodí miminko a ty se jdeš na něj podívat, něco mu doneseš atd.

Já si to myslela, ale psala jsi, že malá má 5 měsíců :nevim:.
Jinak je to síla. Připomíná mi to, když tchyně dala mému synovi k Mikuláši vymalované omalovánky, co našla na skříni :roll:…Jediný, co jakž takž chápu, že někdo posílá dál bomboniéry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
14.9.12 14:23
@Paoloska píše:
Já si to myslela, ale psala jsi, že malá má 5 měsíců :nevim:.
Jinak je to síla. Připomíná mi to, když tchyně dala mému synovi k Mikuláši vymalované omalovánky, co našla na skříni :roll:…Jediný, co jakž takž chápu, že někdo posílá dál bomboniéry.

Jo, ale desne fajn je, kdyz se nenamaha zkontrolovat datum spotreby nebo napr. ja jsem od tchanovcu dostala ve vysokem stadiu tehotenstvi bombonieru nejen jim evidentne uz jednou darovanou, ale i s konakovou naplni… :mrgreen: Tak jsem jen tak polkla, no… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
14.9.12 14:24

Bonboniery a vína občas taky pošleme dál (únoru mám svátek, manžel narozeniny, dostaneme toho moc a nestiháme zkonzumovat):-).
Mě se i stalo, že jsme pro děti dostali něco, co už měli.
Poděkovala jsem, nic jsem neřekla (byla jsem ráda za dárek, přece nemůže každý vědět, co máme a co ne) a poslala dál. Ale rozhodně ne dětem, od jejichž maminky jsme dárek dostali.

@Paoloska, byla jsem tam později, když se malá narodila, bylo „brzy“ a prázdniny tráví u známé rodičů 150km odsud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.9.12 14:28

Já to nedělám ale že občas dostanu něco od mámy co určitě nekupovala, ale dostala nejspíš od švagrový to se stává. nelíbí se mi to ale nekomentuju to.

vlastně někdy když dostanu od někoho kdo mě nezná bombošku s oříškama (mám alergii) tak ji pošlu dál, (ale hlídám aby nebyla prošlá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
14.9.12 14:34

Tak já běžně posílám dárky dál :-) většinou jde o bonbošky, láhve, nevhodné dekorace, oblečení… atd. Ale samozřejmě tak, aby to dárce nevěděl ;)
Přijde mi to lepší, když vím, že někdo jiný věc využije, u mě by jen ležela (a pak bych to stejně vyhodila).
Pokud ale moje dítě od někoho něco dostane, tak to dostane hned a s patřičným díkem dárci. Navíc i později dítku připomínám, že jde o dar („budeš si hrát s tou knížkou, cos dostal od tety Marušky?“ apod.)

Chování tvé kamarádky je ale velmi nezdvořilé vůči dárci, aby jeho dar schovala, pak se s ním někde později vytasila a ještě vydávala za svůj. To je fakt divný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
14.9.12 14:35

@lenk by mě zajímalo, kolik bonbošek takhle koluje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
14.9.12 14:38

My posíláme dál tvrdý alkohol - nepijeme to. Ale dáváme si taky pozor, abysme to náhodou nevrátili tomu kdo nám to dal. A já posílám dál oříškové čokolády - manžel zpracuje vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.9.12 14:39

@Black_Orchids to nevím, ale ve velké fabrice kde jsem pracovala v kanclu bylo zvykem dávat čokolády a ty kolovaly opravdu mnohokrát-bylo to na nich už vidět :-)

jo a vlastně alkohol u nás taky někdy putuje, co taky s tim, když dostaneme něco co nepijeme(manžel dostává úplatky v práci a ty lidi nemůžou vědět co nám chutná nebo nechutná, že jo :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí