Dát dítě do školky, nebo nechat doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
100
4.5.15 12:49
@ewajs píše:
U nás by dítě vzali jen pokud by mělo 3 roky do konce roku 2015. Mám stejně starého syna. Půjde do školky nejdřív v těch 3 letech a 3 měsících a to ještě možná :think:
Jinak teda pokud bys jej chtěla dát do školky v lednu 2016, tak musíš teď na zápis.
Na případné zvykání, socializaci apod. bych volila soukromé zařízení s menším počtem dětí (miniškolka, klubík, rodinné centrum…) třeba na 2 dny v týdnu

u zápisu jsme byli a jsme přijatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.5.15 12:51
@ewajs píše:
Taky záleží, jaké máte třídy. My jednu smíšenou. Takže představa 2,5 leťáka s odkladovými sedmileťáky mě děsí :nevim:

máme dvě, a navíc tam mají 2,5leté děti každý rok min.3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.5.15 12:52
@DDDeni píše:
Dvouleté ne, ale ono v lednu mu bude 2a3/4 tak proč to nezkusit ;-) Můj šel taky v tom věku na zkoušku, navíc školkovné stjně vrátí na daních zpět, takže bych k zápisu určitě šla :-)

No právě, u zápisu říkala, že pokud se dítě do 3měsíců nezvykne, tak je lepší to zkusit další rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
4.5.15 13:01

@llucika malýmu budou 3 v březnu a nevezmou mi ho :think: tak si to drobet protáhnem, no ;) na druho stranu jsem radši, že nepůjde do rozjetý třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
4.5.15 13:07

Máme syna nar. v březnu, teď mu byly tři, v září tři a půl. Do státní školky nám ho nevzali, uvažujeme o soukromé (do práce zatím nejdu, máme ještě mladší dceru). A právě zvažujeme tu soukromou, že by tam chodil jen na dopoledne právě kvůli socializaci a dalším věcem, které mu školka může dát. Svým příspěvkem chci říci, že zvažujeme u 3,5 letého, jestli školku ano nebo ne, když jsem zatím doma. Pokud bych nemusela kvůli práci, mladší bych nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
4.5.15 13:27

Dceru vzali do školky ve 2 letech a 3m. Chodí na dopoledne a nevidím v tom problém :nevim: Je tam více dvouleťáčků. Kolektiv jí svědčí tak proč jí to nedopřát když je možnost..? Pořád mi běží rd takže kdyby byl problém můžu si jí nechat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
4.5.15 13:54

Nevím, jak která školka. My byli loni v květnu na zápise ve školce kousek od baráku (v té době jsme tu měsíc bydleli a ještě neměli změněné trvalé bydliště). Dcerka měla 3 roky v červnu a já byla do toho června na RD. Verdikt byl, že nás nevzali, ale odkázali nás na soukromou, která bude mít hodně prvňáčků a bude brát tedy ty, co se nedostali. Tak jsem dcerku zapsala tam, školné o 200Kč vyšší, takže v tom nebyl problém. Protože berou děti od 2 let i v průběhu roku, na červen a půlku července jsem ji tam zapsala. Má ráda děti a věděla jsem, že tam bude spokojená. Rovnou jsem ji dala na celý den - riskla jsem to. Takže jsem pro ni v 15h šla, ona nadšená. Týden v pohodě, pak tam nechtěla. I učitelky, i když ji strašně chválily, že je učenlivá, chytrá, hodná, tak ji tam něco vadilo. Nakonec jsem zjistila, že byla asi trochu odepsaná, protože přišla až na konci roku, jeden klučina ji tam dost zlobil (asi se mu líbila, tak ji někdy hladil, jindy štípal a jí se to prostě nelíbilo).

Měsíc a půl tam teda zvládla - ráno občas s brekem, ale odpoledne zase nechtěla domů :) Nakonec nás vzali přece jen tady do školky, že se někdo stěhoval a měli místo. Od září žádný problém, spokojená celou dobu, ráno mi vždy nadšeně mává, asi i jiný přístup učitelek. Navíc tam byla nejmladší a tak byla odepsaná na některé akce - na výlet ji nevzali, že je to na celý den, cestu do města se několikrát ptali, jestli zvládne dojít - ve 3 letech jít 15 minut tam a zpátky snad není problém, ne?!!!

Každopádně bych v těch 2 letech dala školku maximálně na pár hodin / dní v týdnu. V tomto věku je dítko dle mě docela malé - samozřejmě ne každé to musí nést špatně, ale během roku a ještě denně, neriskovala bych. Raději postupně a od září hezky od začátku roku se všema nově ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.15 14:05

Dcerce budou 3v prosinci, ale do školky jí nedám…půjde normálně v září s ostatními. Bylo by mi jí líto, dávat jí už do utvořeného kolektivu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.5.15 14:16
@Roxelli píše:
Dceru vzali do školky ve 2 letech a 3m. Chodí na dopoledne a nevidím v tom problém :nevim: Je tam více dvouleťáčků. Kolektiv jí svědčí tak proč jí to nedopřát když je možnost..? Pořád mi běží rd takže kdyby byl problém můžu si jí nechat doma.

prosím tě a to může být dítě ve školce když jsi na RD, není to nějak omezené??Mě říkala kamarádka, že 5dní v měsíci, ale já vůbec netuším jak to je:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
4.5.15 14:20
@terinka4444 píše:
protože můj názor je ten, že pokud to jde, dvouletému dítěti je lépe s mámou. A šupnout ho mezi děti můžu i tehdy, když jsem mu u toho šupání připravena asistovat.

jako ze budes s nim v skolke, centre atp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.5.15 14:30
@miisenka píše:
jako ze budes s nim v skolke, centre atp?

jako že mu zajistím kolektiv dětí tam, kde jsou u toho běžně mámy. Vybrala sis mě, nevím sice proč, většina napsala, že dvouleťáka si nechá doma. Můj názor je ten, že dvouleté dítě se nezapojuje do kolektivu a socializovat nepotřebuje, hrajou si vedle sebe, konkurují si, hrají si souběžně, ale ne spolu. Navíc naše ředitelka říkala, že loni vzali 5 dvou a půl leťáků a byl to očistec jak pro učitelky, tak pro děti. Letos je nevzala, až tříleťáky, že dvouleťák potřebuje pomalu pro sebe jednu učitelku, že je to věku znát a že ve třídě 25 dětí jsou dvouleťáci chudáci, zvláště ve smíšených třídách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
4.5.15 14:35
@llucika píše:
prosím tě a to může být dítě ve školce když jsi na RD, není to nějak omezené??Mě říkala kamarádka, že 5dní v měsíci, ale já vůbec netuším jak to je:(

Od dvou let může neomezeně. Do dvou let může být v jeslích max 46h za měsíc aby matka nepřišla o rp. Nepleť si rd a rp. To spolu nesouvisí v tomto případě. Prostě pokud bereš rodičák tak od dvou let může dítě do školky na celý den aniž bys o něj přišla. Do dvou let je to omezeno 46h za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.5.15 14:42
@Roxelli píše:
Od dvou let může neomezeně. Do dvou let může být v jeslích max 46h za měsíc aby matka nepřišla o rp. Nepleť si rd a rp. To spolu nesouvisí v tomto případě. Prostě pokud bereš rodičák tak od dvou let může dítě do školky na celý den aniž bys o něj přišla. Do dvou let je to omezeno 46h za měsíc.

díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
4.5.15 15:25

@terinka4444
Dalujem..ostatnych necitam..vBrala som si Teba, pretoze mas logicke argumenty..a vacsinou s Tebou suhlasim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
4.5.15 17:40

Myslím, že není dobré dítě dávat už do rozjeté třídy, lepší je nástup v září. To se počítá, že mrňata pláčou, jsou nehody, je jim prostě potřeba víc pomáhat. Zvlášť takhle malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin